morbide obesitas

hallo,

Ik ben 14 en weeg echt abnormaal veel.... 133 kilo. elke keer als ik het zeg type of schrijf voel ik het rood op mn wangen slaan. het is zo veel ! en dan ben ik ook nog eens klein 166. Als ik grapjes maak op school over dat ik te dik ben zeggen mijn vriendinnen , nee joh je bent hartstikke mooi. dat vind ik lief maar ik ben echt bang. Ik sport namelijk
bijna elke dag . en ik eet bijna niks wel iets maar niet heel veel. en toch blijf ik bijna 8 kilo per maand aankomen. Ik voel me vies en fatsig en elke keer als ik mijn kleren aan doe zit die vieze blubber buik in de weg. en al die vetrollen zijn ook niet charmant. en elke week scheurt er wel weer een broek omdat ik gewoon niet kan accepteren dat ik maat 52 heb ! en ik ben al zo vaak bij een diëtiste geweest en dan pakken ze zo'n tang en dan grijpen ze dat vet vast en dan krijg ik weer rillingen. Ze zucht dan hard zegt nee schuddend dat er echt veel werk aan de winkel is. en dan dat kraak geluid als ik op de weegschaal moet. En dan pakken ze zo'n meetlint en ik schaam me kapot als het niet eens om mijn buik past ! ook als ik a douchen ben ik daarna helemaal buitenadem. ook mijn armen als ik dan een jurk heb gevonden waar mijn massieve buik in past passen mijn armen weer niet door de mouwen. en een ketting draag ik ook niet meer omdat ik er geen kan vinden die past om mijn nek. De diëtiste vind ik echt niet fijn bij sommige moest ik zelfs op een speciale weegschaal omdat ik simpelweg te dik was oor een normale.
Iemand tips , want ik ben radeloos en heb hulp nodig anders denk ik dat ik er over 5 jaar niet meer ben.

2 sep 2019, Isa


Reacties

plaats reactie
1

Hee lieve Isa,
ik snap dat dit heel rot is voor je.
Slik je pillen waar je van aankomt, eet je abnormaal veel, ben je depressief? Misschien ben je daardoor zoveel aangekomen.
(Btw je bent zelfs net ietsje langer dan gemiddeld hoor :-))
Maar waarschijnlijk groei je nog, en als je dan afvalt heb je waarschijnlijk al een lager bmi. Ik kan je denk ik niet veel helpen, want ik ben er niet voor opgeleid.

Ik zou iemand raadplegen die ervoor is opgeleid, anders val je misschien ongezond af.

Liefs Eva

2 sep 2019, 16:09, Eva♡
2

hi Eva , nee ik eet niet abnormaal veel zelfs maar 1200 cal op een dag

2 sep 2019, 16:09, Isa
3

Beste Isa, als je maar 1200 per dag eet dan kom je in de spaarstand terecht en dat hindert je afvallen je kan beter 1800 eten om gewicht te verliezen doordat je dan niet in de spaarstand gaat raken. Ik weet niet wat je op een dag eet maar het beste is om zoveel mogelijk uit de schijf van vijf te eten. Maar weten je ouders van het probleem? Om afvallen succesvol te maken moet je omgeving om hulp vragen ook moet je eerlijk tegen hun zijn. Maar vervelend dat je er mee zit je kan ook met je probleem naar de huisarts. Maar stress,slaaptekort, aandoeningen,tumoren,hormonen en genen kunnen overgewicht vergroten. Je kan ook hypnosetherapie volgen om succesvoller in afvallen te worden. Maar hier nog wat afvaltips, maar doe het niet op eigen houtje afvallen zoals eva zegt!
1 Beweeg minimaal een uur per dag al is het lopen.
2 Zit niet te lang en loop een stukje elk half uur.
3 Wacht 3 uur voordat je weer wat eet.
4Voeg geen suiker en zout toe aan eten.
5 Vervang zout door verse kruiden.
6 Eet zo min mogelijk bewerkt.
7 Maak gezonde recepten om gezond eten leuk te maken.
8 Eet samen je gezonde maaltijden om gezond eten leuk te maken.
9 Doe niet teveel beleg op je brood en kies voor gezond beleg bijvoorbeeld fruit en groente of 100% pindakaas.
10Drink 2 of 1 glazen water voor je maaltijd dan zit je sneller vol.(drink elke dag 1.5 liter water)
11Douch koud dan val je iets meer af.
12 Probeer wit brood en ontbijtkoek te vervangen door bruin brood(zonder suiker) en probeer elke dag volkoren producten(zonder suiker) te eten je zit hiermee ook sneller vol probeer ook alleen volkoren brood en gerstbrood en roggebrood te eten dat zijn ook de meest gezond opties.
13 Eet ook elke dag eiwitten dus als je het niet eet bij het avondeten probeer het dan bij de lunch of ontbijt te eten (het vult ook goed) dus bijvoorbeeld: noten, zaden, paddenstoelen, granen, tofu, taugé, tempé, groenten en spirulina.
14 Plan je maaltijden en tussendoortjes ook.
15 Lees het etiket van een product om informatie te weten over een product zodat je weet wat gezond en niet is.
16 Eet elke dag een beetje pure chocola dat helpt bij afvallen.
17 Ga mediteren om minder te stressen(zo val je mogelijk af)
18 Beloon jezelf als je een vreetbui hebt overwonnen(geen eten en drinken natuurlijk)
19 Een onderzoek gedaan onder 3193 mensen liet zien dat je veel kan afvallen door geuren van eten te gaan ruiken. De verklaring hiervoor is dat je lichaam 'denkt' dat je hebt gegeten. Waardoor toekomstige hongerprikkels worden uitgesteld. Dus probeer het maar eens.
20 Eet van kleine borden af en eet in een rustige omgeving zonder telefoon, mobiel, tv, radio, tijdschriften, krant en computer.
Een plantaardig dieet is zeer gezond(je wordt minder snel dik) en ook goed voor je gezondheid doordat het diabetes,bepaalde soorten kanker en hartziektes o.a verkleint wel moet je genoeg gezonde producten op een dag eten.Maar sterkte en zeg maar als je meer advies wilt.

2 sep 2019, 19:09, juliatje.
4

Precies wat Juliatje zegt: door te weinig gezonde calorieën tot je te nemen, kom je juist aan i.p.v. dat je afvalt. En 1200 KCal is véééééél te weinig voor jouw lichaam, zeker als je elke dag sport, zoals je zegt. Verdiep je maar eens in de termen BMR en AMR. Als je wil kan ik je daar ook meer over vertellen.

Al eens gedacht aan een obesitaskliniek? Daar zijn allerlei professionals (niet alleen diëtisten), die gespecialiseerd zijn in obesitas en je daar graag van af willen helpen. Met hen kan je dan misschien ook praten over een maagband of maagverkleining? Persoonlijk ben ik geen fan van dergelijke oplossingen: ik vind dat je het zo veel mogelijk op eigen kracht moet doen, zonder operaties. Maar misschien is dit voor jou nu wel een uitkomst. Een verwijzing voor een obesitaskliniek kan je vragen aan je huisarts.
Sterkte!!

3 sep 2019, 01:09, Timo

Reageer

Wil je een bericht ontvangen als er een nieuwe reactie is?
Login of registreer