Mijn gewicht, goed of niet

Hai!

Een paar maanden geleden opende ik hier een topic over mijn gewicht en zat ik blijkbaar op de rand van gezond gewicht en overgewicht. Is dit nu nog? Ik ben ongeveer 1 meter 65, en weeg 59 kg. Ik vind dit persoonlijk te veel, maar als het gezond is doe ik er niets aan, naja als het in het midden is. Als het op de rand is ga ik meer sporten.

Alvast bedankt
Jens

26 jun 2019, Jens


Reacties

plaats reactie
1

Is denk ik normaal, ik weeg 50 en ben ook 1.65. Het ligt er ook aan, als je borsten hebt of een dikkere kont, getrainde spieren. Iemand met een sixpack kan namelijk zwaarder zijn dan een voller iemand. Als je het oké vind en gwn badkleding aan durft is het goed. En als je meer wil sporten doe je dan, ik hou van sporten, ik doe dansen

27 jun 2019, 00:06, Angelina
2

Beste jens, zelf heb je een gezond gewicht, leef je ook gezond? Want als dat zo is zou ik je geen zorgen maken.

27 jun 2019, 21:06, juliatje.
3

@juliatje
ik ga regelmatig buiten en beweeg goed, eet gewoon groenten enzo wat normaal is dus volgens mij wel

28 jun 2019, 13:06, Jens
4

Stress je ook weinig,heb je geen depressie en slaap je voldoende?(heeft invloed gewicht) als dat goed is dan heb je prima gewicht en bij twijfel kan je naar dokter gaan.

1 jul 2019, 18:07, juliatje.
5

Hey Jens,
Leuk je weer terug te zien!

In aug. 2018 (12 jr, 1,56m en 55kg), had je een paar kilo overgewicht. Nu (13 jr, 1,65m en 59kg), zit je één kilo onder overgewicht en heb je dus een gezond gewicht. De verhouding tussen je lengte en je gewicht is dus duidelijk verbeterd. Heel goed!

Wel zit je dus nog steeds aan de grens van gezond gewicht en overgewicht, al is het dus nu wel aan de goede kant van die grens ;).

Het ligt heel erg aan waar je woont, of je huidige lichaam geaccepteerd wordt door je vrienden en omgeving. Als dit het geval is, hoef je hier niet actief aan te werken: voor je gezondheid heb je immers nu een gezond gewicht.

Ik woon zelf in het westen van het land en daar liggen de normen die jongeren en (jong)volwassenen elkaar opleggen erg hoog. Je huidige gewicht wordt daar niet geaccepteerd. Misschien nu nog wel - je bent immers nu nog heel jong, maar over een tijdje leidt dit toch tot 'grappige' (lees: flauwe) opmerkingen, wat je zelfvertrouwen ondermijnt. Dit is iets wat je niet moet hebben! Er zijn al genoeg dingen waar je de komende jaren onzeker van kan worden, laat je gewicht er daar niet een van zijn! Als jij over een paar jaar voor het eerst alleen met je vrienden, dus zonder ouders, op vakantie gaat, wil jij niet als enige diegene zijn die continu krampachtig zijn buik inhoudt, om zo wat extra centimeters te proberen te camoufleren. Ik woon zelf vlakbij een zwemplas en zie daar genoeg jongens die dat wel doen: ze weten dat ze wat hoger zitten in hun gewicht dan dat van hun vrienden en ze weten ook dat dat als minpunt wordt gezien, wat er toe leidt dat ze hun vetlaagje proberen te camoufleren door hun zwemshort heel hoog op te trekken en hun buik continu in te houden. Zo'n jongen moet jij dus niet worden! Dit kost je immers je zwemplezier en je zelfvertrouwen!

Ik zou daarom proberen om nog iets slanker te worden als ik jou was, niet door af te vallen maar door je gewicht wederom het komende jaar proberen vast te houden. Oftewel: het komende jaar streng te (blijven) letten op de inname van je extraatjes (koek, snoep, chips, cake, taart, ijs, etc. etc.). Extraatjes zijn bedoeld om op speciale momenten samen écht van te genieten, niet om ze dagelijks 'uit gewoonte' weg te eten. Als je extraatjes op deze laatste manier gebruikt, zijn het alleen maar dikmakers zonder enige functie, die bovendien je gezondheid, je aanzien, je zelfvertrouwen en daarmee je aantrekkelijk ondermijnen! Zeer beperkt innemen dus!

Doordat je (flink!) gaat groeien het komende jaar en je tegelijk je gewicht vasthoudt, word je langer met hetzelfde gewicht, oftewel slanker per centimeter.Op deze manier kan je de verhouding tussen je lengte en gewicht nog verder verbeteren, misschien wel doorgroeien naar een perfect gewicht voor je lengte - iets dat hier in het westen van het land bij jongens dus veelal de norm is - zonder ook maar één kilo te hoeven af te vallen. Voldoende beweging, rust en slaap (!) horen hier ook absoluut bij.
Succes!

3 jul 2019, 22:07, Timo

Reageer

Wil je een bericht ontvangen als er een nieuwe reactie is?
Login of registreer