Klimaatproblemen

Flikker op met je klimaat. Ik geloof niet in het klimaat.

16 jan 2018, Bram


Reacties

plaats reactie
1

Daar heb je wel een goed punt Bram.

Professor Richard Lindzen van het Massachusetts Institute of Technology geeft al 30 jaar lezingen over de wetenschap achter klimaatverandering.

Er is zo weinig bewijs voor antropogene (door de mens veroorzaakte) klimaatverandering dat geloven in klimaatverandering erg dicht in de buurt komt van geloven in magie, stelt hij.

Eén voor één ontkracht hij de argumenten die milieuactivisten gebruiken voor hun angstverhalen over global warming.
Mythe

Er wordt vaak gezegd dat klimaatverandering volgens 97 procent van de wetenschappers een feit is.

Lindzen wijst erop dat journalisten Joseph Bast en Roy Spencer deze mythe al hebben ontkracht in een artikel in de Wall Street Journal.

Er wordt ook vaak gezegd dat opwarming (en een toename van de concentratie CO2) slecht is en bewijst dat het nog erger zal worden.
Plantgroei

Onjuist, aldus dr. Lindzen. Mensen emigreren naar Spanje en Zuid-Frankrijk, niet naar de Noordpool. En CO2 wordt in broeikassen gepompt om de plantgroei te bevorderen.

De VN wist te melden dat 14 van de 15 warmste jaren ooit gemeten voorkwamen sinds het jaar 2000. Koren op de molen van de alarmisten.

De term ‘warmste jaar ooit’ heeft betrekking op de periode tussen 1978 en 1998 waarin sprake was van opwarming.
Niets geks aan

Als 1998 het warmste jaar ooit gemeten was, zullen alle opeenvolgende jaren ook tot de warmste ooit behoren.

Daar is niets geks aan en dit is dan ook niet tegenstrijdig met het feit dat er een einde is gekomen aan de opwarming, stelt hij.

Dr. Lindzen merkt op dat de temperatuurverschillen zo ongelooflijk klein zijn dat politiek gemotiveerde activisten ze op alle mogelijke manieren kunnen interpreteren.
Misleidend

Hij legt verder uit dat claims over de toename van de kans op extreem weer misleidend zijn. Het gaat erom dat deze claims zo eng mogelijk klinken, terwijl in werkelijkheid vaak het tegendeel waar blijkt.

De zeespiegel stijgt al duizenden jaren met enkele centimeters per eeuw. Smeltend zeeijs blijkt daar niet aan bij te dragen, zegt de klimaatwetenschapper.

Er is geen bewijs dat veranderingen in de hoeveelheid zeeijs een negatieve invloed hebben op het aantal ijsberen. Ze zwemmen met gemak ruim 160 kilometer.
Gefotoshopt

De afbeelding van een wanhopige ijsbeer op een ijsschots die Al Gore gebruikte, was duidelijk gefotoshopt, zegt professor Lindzen.

CO2 is van cruciaal belang voor leven op onze planeet en concentraties tot 5000 ppm aan boord van onderzeeërs of het internationale ruimtestation worden veilig beschouwd.

16 jan 2018, 11:01, Eva
2

Bram jij lijkt me echt een coole gozer❤️❤️ hoe ous ben je?

16 jan 2018, 19:01, .
3

Jezus Eva😂

17 jan 2018, 10:01, Djsdkx

Reageer

Dit topic is gesloten voor verdere reacties, mocht je hierover vragen hebben dan kun je contact opnemen met de coordinator.