kleine dingen die je kan doen voor het klimaat

Hoi ik heb weer wat nieuwe tips voor wat jij kan doen voor het klimaat ik maak een nieuw topic omdat het klimaat belangrijk is.
Tip 1 Stap over naar *** of de *** Bank dit zijn de duurzaamste banken van Nederland. Want de grote banken zoals *** inversteren heel veel in grijze stroom(stroom die niet milieu vriendelijk is)
Tip 2 Gebruik *** als vaste zoekbrowser die plant bomen met de opbrengst die de browser verdient.
Tip 3 Drink water uit de kraan in plaats uit flessen als kan ,bespaar je geld mee en tonnen afval per jaar.
Tip 4Stop met morsen op je kleding (het is moeilijk en je kan het misschien niet verkomen)
Want zo hoef je minder met warm water je kleren schoon te maken.
Tip 5 Kies producten uit de supermarkt met de miste verpakking daar bespaar je veel plastic per jaar mee.
Tip 6 Gebruik recycleerd papier.

*** Dit bericht is aangepast door de moderator.

21 dec 2017, juliatje.


Reacties

plaats reactie
1

Lieve Juul, je hebt heel veel goede tips.
Ik ben trouwens vegatarier geworden. Daar ben ik heel blij mee, het mocht net van me ouders, maar ik moest eigenlijk 18 zijn. Ik ben heel blij en trots. En ik hoop dat meer mensen, iets doen aan de dieren, of meeleven. Sorry, dit heeft er niet veel mee te maken. Maar van dat plastic doe ik haha.

21 dec 2017, 17:12, Eva🎁
2

Bedankt Eva , ik vind zulke dingen juist leuk om te horen niet veel mensen reageren er op.Wat eet jij dan als vleesvervanger?Zelf eet ik helaas nog vlees bij me ouders bij me moeder waar ik 5 dagen in de week ben(gescheiden ouders) eet ik normaal 3 keer in de week vlees en 1 keer vis en dan 1 keer kip alleen zelf haalt me moeder beter leven vlees ,alleen zelf eet ik het liever gewoon niet omdat ik dan altijd een schuldgevoel krijg als is het beter leven vlees. Ik ga ook gourmetten maandag helaas met veel vlees maar mooi dat je dat van dat plastic doet.

22 dec 2017, 09:12, juliatje.
3

Eva het klimaat is erg belangrijk er zijn 300 duizend dodelijke slachtoffers per jaar en jij vind dat ik moet opflikkeren met me klimaat!Hoe zou jij je voelen als jij in een gebied woont waar het heel erg is en dat er mensen om je heen dood gaan doordat mensen weinig geven om het klimaat als burger moet je goed doen in deze wereld voor mensen die het wat minder hebben in de wereld wat ben jij eigenlijk waard in de wereld als jij een huis hebt eten en drinken ,medicijnen en onderwijs en de mogelijkheid om anderen te helpen en daar niet gebruik van maakt er zijn miljoenen mensen die willen ruilen met anderen die het beter hebben en dan stel jij ze verwend op geef is om anderen en doe wat voor het klimaat!

22 dec 2017, 12:12, juliatje.
4

Niet de Eva die het eerste bericht scheef was dit voor bedoeld en waarom wordt mijn bericht aangepast mensen hebben het recht om zulke dingen te weten HET GAAT OM HET KLIMAAT

22 dec 2017, 12:12, juliatje.
5

Lieve Julia, ik dacht al. Of dat het een fake juliatje. was net als de fake Eva. Wel heel lief dat je zo meeleeft, ik voelde me ook super schuldig en dom. Ik eet dit, alles is zonder vlees dit helemaal vegetarisch:
- vegetarische kipnuggets.
- vegetarische gehaktballen.
- vegetarische brokken.
Ik ben heel blij, en neem het vaak voor de dieren op, ik wil eigenlijk dat er meer worden. Maar helaas heb ik het ook moeilijk als ik iemand een Big Mac zie eten, denk ik echt waarom die dat doet, en voel ik me raar. Ik wist ook niet dat er 300 sterven door de klimaatverandering. Afrika heeft daarom misschien ook uitdroging, zoals ik op het Jeugdjournaal zag. Het gaat om de natuur!

22 dec 2017, 16:12, Eva🍩
6

Waarschijnlijk kennen degene die langer op 99gram zitten, mijn wel. Mijn schijfstyle, mijn spelling, me manier van doen ect. Ik begin niet random met praten meteen eerst heb ik nog een toevoeging ect.

22 dec 2017, 16:12, Eva🍩
7

@Eva ik ben de echte Eva! Wat is jouw probleem?

22 dec 2017, 22:12, André
8

Klinkt lekker wat je eet maar , sommige kunnen blijkbaar niet zonder vlees zeggen ze zelf alleen als ze zien hoe het gemaakt word dan willen veel minder mensen het eten ,ik dacht ik kan ook niet zonder vlees maar toen ik zag hoe het werd gemaakt dacht ik wil het nooit meer eten!Ik ken ook een persoon die allergisch voor vlees is ze mag maar een een paar gram per dag anders gaat haar buik opzwellen.Maar er gebeuren zoveel stomme dingen in de wereld en klimaatverandering is er een van alleen mensen houden zich er niet of nauwelijks mee bezig ze sluiten zich ervan af praten er weinig over delen weinig hun mening erover en dat is zonde want zo leer je hoe je slechte dingen kan aanpakken zoals een paar kleine veranderingen in de manier van leven voor jezelf en je gunt dan een ander ook wat.Zelf heb ik leraar die niet meer het nieuws kijkt omdat er zoveel slechte dingen gebeuren alleen dan sluit je af van de werkelijkheid en hou je alleen een nep beeld van de wereld over......

23 dec 2017, 07:12, juliatje.
9

Lieve Julia, ik vind het ook heel vervelend en stom dat wij er voor zorgen dat het vervuild woord. Straks liggen we in het ziekenhuis, ''het lijkt of we allemaal 30 tot 40 sigaretten per dag roken'' 🤢😷😤. Mensen met een longziekten hebben het hierdoor heel moeilijk, en kunnen al slecht adem halen. Ook smelt het ijs, waardoor er misschien water overstroomt, en het is ook heel koud. Ik vind het heel stom dat mensen, niet nadachten, het moet nu veranderen, maar dat doen ze niet. Het gebeurt allemaal, ik kan er ook niet tegen. Er zijn ook zoveel k*t uitvindingen, ook andere mensen doen ze pijn, soms ook bewust. En iedereen moet Afrika helpen hiermee! Ik vind het geen onzin. André is een andere ''Eva''. Waarschijnlijk ken jij mijn lang genoeg op alle topic's dat je me waarschijnlijk wel goed genoeg kent. Ik vind niet dat je moet opflikkeren. Ook vond ik dat ik met gedachten weg moest, dat ik zelf ook dieren eet, en het zielig voor hun vind. Ik dacht, doe er zelf wat aan. Jij eet net zo goed dieren, jij doet ook mee. Ook een tip.

23 dec 2017, 12:12, Eva🎁
10

Misschien heb ik ook nog wat tips, hopelijk heb ik ze niet per ongeluk gestolen van jou. Maar ik bedenk nu ook nog wat tips:
1, Als je het koud hebt doe de verwarming niet aan, maar pak een sweater of een schone deken.
2, Ga geen turnen kiezen, dan moet je vaak met de auto. Een veel gezegde tip: ga fietsen.
3, Ga geen batterijen weggooien.
4, Weet dat we zuiniger moeten zijn.

23 dec 2017, 12:12, Eva🎁
11

Bedankt leuke tips alleen als we alleen Afrika meer gaan helpen dan krijg je weer gedoe met mensen in Nederland of buitenland dat je hun moet helpen. Maar een stelletje gekken waren ook van plan rond 2050 op Antarctica te boren naar olie omdat het dan kan ! Maar ik snap niet waarom mensen doorgaan met dit ,het zorgt voor banen en geld alleen de meeste bazen van zulke bedrijven zijn rijk en geven weinig om anderen en doen extreme uitgaven die nutteloos zijn.

23 dec 2017, 14:12, juliatje.
12

Ah nee hé, dat wil ik niet. Dan hebben we geen schone lucht meer. En ze verpesten het, ook onze gezondheid. Later wil ik geen auto kopen, maar een fiets, en dat is pas gezond🚴‍. Maar soms schik ik zo erg.

23 dec 2017, 19:12, Eva🎁
13

Maar ik vind het heel goed dat je zo probeert te helpen, je geeft echt het goede voorbeeld. En mensen kunnen zich misschien beter bezig houden met andere uitvindingen, leuke en natuurvriendelijke dingen. Mensen moeten stoppen met kappen van bomen, en olie uit de grond halen. Was de wereld maar niet eng, ik word bang en gek van de dingen. Maar jij geeft gewoon het goede voorbeeld. Ik vind het ook eng als mensen dingen hebben die heel groot zijn snap je? Misschien kunnen we anderen dingen uitvinden dan stomme dingen. We willen toch het goede? Hopelijk gaan de uitvindingen en andere kut dingen weg. Trouwens rakketten zijn ook vervuilend, en vliegtuigen.

23 dec 2017, 19:12, Eva🎁
14

Bedankt Eva maar jij bent ook wel een voorbeeld voor velen maar je kan altijd een elektrische auto kopen die op schone energie rijd dan laad je hem gewoon thuis op of bij een laadpaal maar in ieder oogpunt van een bepaald mens heeft een mening over groot de ander vind dat weer groot de ander vind het klein ,Bijvoorbeeld Beyoncé en Jay-Z hebben een 88 miljoen waard huis ! en dat valt voor hun nog wel mee !
Ik denk dan je hebt het eerlijk verdient koop dan voor 10 miljoen maximaal een huis en doneer de rest aan een goed doel maarja er lijden miljoenen mensen een slecht bestaan en dan komen ze met hun 88 miljoen huis.
Over vliegtuigen gesproken 30% van alle vervuiling komt door vliegtuigen zelf denk ik dan ik wil graag reizen later over de wereld en nieuwe dingen leren maar dat doe ik niet ik kan wel lekker 100 euro doneren voor bomen planten maar zo draaien grote maatschappijen weer winst en het beste voor ons allemaal is 500 euro per ticket dan gaan mensen niet zo snel naar een ver land weg en zoeken ze iets dichterbij alleen dan moet je wel voor mensen met een baan in het buitenland een uitzondering maken of mensen die familie in het buitenland hebben.Maar van vliegtuigen moet je niet helemaal van af want we kunnen zo wel handig handel drijven en hulp sturen aan mensen die het nodig hebben maar voor de handel moet iets bedacht worden waardoor we kunnen vliegen zonder vervuilend te zijn.Elon Musk is ook een persoon waar je naar kan uitkijken hij is ook bezig met allemaal duurzame dingen.
Doei ik schrijf later veder moet gaan

24 dec 2017, 10:12, juliatje.
15

Lieve Julia, een grote Vila van 88 miljoen is heel veel, het is voor mijn ook overbodig en stom. Ik wil liever in een rijtjes huis dan, het is misschien handig maar te groot en zoals jij zegt, is het stom, want je kan ook wat aan het goede doel geven. De vliegtuigen moet je niet helemaal verbieden maar als je dat op google opzoekt zie je hoeveel vliegtuigen ergens vliegen. Het zeewater is nu ook heel vies, en de vissen zijn ook slachtoffer van het plastic-soep. Soms veroorzaakt ruzie ook vervuiling. De mensen die het goed hebben kunnen misschien zo vriendelijk zijn om anderen te helpen.

24 dec 2017, 12:12, Eva🎁
16

Ja maar het is gewoon dat ze wakker moeten worden en denken aan anderen , ik was een paar jaar geleden ook verwend en toen het door me drong ben ik meer aan anderen gaan denken en later wist ik hoe de wereld in elkaar zat.Er zijn nu ook van die tiny huizen in Nederland beter ook voor het milieu (zoek maar op ziet er grappig uit) Gelukkig zijn er ook acties om plastic uit de zee te halen alleen er gebeurd gewoon te weinig voor echt hele goede resultaten.Er zijn ook goede doelen die hun opbrengsten delen dat de ene maand alle opbrengst naar dat doel gaan en de volgende maand naar dat doel (mijn broer werkt bij een organisatie waar ze langs de deuren gaan hij haalt 100 euro op in een paar uur dus sommige mensen zijn ook echt wakker gelukkig)

24 dec 2017, 18:12, juliatje.
17

Ja, ik ga later als ook 50 euro doneren per maand, ook al ben ik niet rijk. Maar ik was ook dom eerst, ik hield eerst van vlees, zou vervuilend. Wat ook grappig is is de Lego-Brücke. Zoek maar op 😁

24 dec 2017, 21:12, Eva🎁
18

Eva🍩, jij maakt continu spelfouten haha

2 jan 2018, 09:01, Cees73
19

Nee zo heet die brug zoek maar op.

2 jan 2018, 09:01, Eva🎆
20

Doe niet gemeen Cees73.

2 jan 2018, 16:01, juliatje.
21

bericht 7 André is de nep Eva. De spelling klopt niet eens met de echte Eva en de persoonlijkheid ook niet. Maar Andre je bent grappig & aardig.

31 jan 2018, 16:01, de gangster
22

Is het klimaat al opgelost? Ik zie het probleem niet

30 apr 2018, 14:04, André
23

Als je ergens anders ben bijvoorbeeld Afrika dan zie je wel dat mensen er last van hebben ,dus ga niet zeggen dat je het probleem niet ziet want het is er ,maar jij wil het niet onder ogen zien.

30 apr 2018, 20:04, juliatje.
24

juluatje. hij doet altijd zo. Hij faked mijn naam ook, die André heeft ook mijn naam als Eva nagemaakt. Diegene snapt het idd nuet goed. En André hou eens op met zo te doen. Julia wil echt iets goeds doen, begin jij dan ook.

30 apr 2018, 21:04, Eva👱🏼‍♀️
25

Eva ik weet hoe andre is en daar hoef je me er echt niet op te wijzen.

1 mei 2018, 07:05, juliatje.
26

Sorry.

1 mei 2018, 07:05, Eva👱🏼‍♀️
27

Wat is nou het probleem?

1 mei 2018, 07:05, André
28

juliatje. Jij gaat toch ook niet naar een hotel om te schreeuwen omdat mensen douchen ja dat is ook slecht. Of huilen omdat je vrienden met de auto naar school gaan?

1 mei 2018, 08:05, André
29

Jullie denken dat als je iets niet meer doet dat dan de hele wereld een stukken beter wordt. Ook juliatje en eva moeten dan stoppen met bijvoorbeeld vlees eten of douchen etc. Want dat is slecht voor het milieu blablabla'

*dit bericht is aangepast door de moderator*

1 mei 2018, 13:05, Bram
30

Bram er zijn zoveel bewijzen dat klimaatverandering bestaat ,er zijn jaren studies hier aan gericht en ook zijn er veel meer bewijzen dan tegenargumenten dus ja dit is beter voor klimaat en een persoon kan echt wel verschil maken ,want ja vlees is vervuilend en het zal je verbazen hoe vervuilend het is.

1 mei 2018, 16:05, juliatje.
31

Andre het probleem is dat jij niet onder ogen wilt zien dat er een klimaatprobleem aan de hand is.En daar wijs ik jou op en niet iedereen gaat ook warm douchen dus soms is het minder schadelijk en waar haal jij de conclusies vandaan dat ik tegen mensen ga schreeuwen of huilen ? ,want jij kent mij niet en natuurlijk ga ik dat niet doen ,als jij op dit onderwerp reageert dan moet je antwoord terug verwachten en zo ver ga ik niet met mensen wijs maken over klimaat ,ik heb ook me grenzen. Maar zelf probeer ik zoveel mogelijk dit onderwerp onder de aandacht te brengen en als je het niet eens bent ,pech gehad dan.

1 mei 2018, 17:05, juliatje.
32

Julia ik bedoelde het goed, niet gemeen. Ik ben voor het klimaat, niet tegen. Ik heb zelf wat aan de tips gedaan, André en ik hebben een andere mening. Ik bedoelde het goed.

1 mei 2018, 18:05, Eva👱🏼‍♀️
33

Eva er staat Andre in de berichten en niet jou naam. Lees a.ub berichten goed, dit scheelt verwarring.
* Dit bericht is aangepast door de moderator.

1 mei 2018, 19:05, juliatje.
34

Ik had het over een ander bericht.

1 mei 2018, 20:05, Eva👱🏼‍♀️
35

Ik zie het probleem niet omdat de zon altijd schijnt in Afrika

2 mei 2018, 11:05, André
36

juliatje wees lief tegen anderen op het forum. Laat André zijn mening geven.

*Dit bericht is aangepast door de moderator

2 mei 2018, 12:05, ?
37

Andre ja in Afrika schijnt de zon veel ,maar op sommige plekken is er hele erge droogte door klimaatverandering.

2 mei 2018, 15:05, juliatje.
38

Maar wat is nou jou probleem?

2 mei 2018, 20:05, André
39

Dat jij niet door hebt dat er een klimaatprobleem is dat probeer ik je duidelijk te maken.

3 mei 2018, 09:05, juliatje.
40

Ik zie het nog steeds niet juliatje

3 mei 2018, 12:05, André
41

Typisch André, juliatje. doet teminste iets goeds. Snap je nou niks? Het klimaat is heel belangrijk hoor.😒

3 mei 2018, 13:05, Eva
42

bedankt eva jij helpt ook wel met het klimaat.

3 mei 2018, 15:05, juliatje.
43

Bedankt 😊

3 mei 2018, 15:05, Eva👱‍♀️
44

Dus André heeft pech gehad? Nou hij heeft een mening op jou topic dan heb jij toch pech? Haha ik dis iedereen :-)

3 mei 2018, 16:05, ?
45

Nee ik heb geen pech hij wel en ik geef je een tip denk niet dat je mensen dist ofzo want dat is niet altijd zo dus ga niet stoer doen.

3 mei 2018, 16:05, juliatje.
46

Eva en Juliatje. Kunnen jullie nog één keer uitleggen wat het probleem is? Snap het serieus niet.... :(

4 mei 2018, 12:05, André
47

Hoi, om klimaatverandering onder de aandacht te brengen heb ik voor jullie een aantal tips. Want iedere druppel telt al zijn het maar kleine dingen ,jij maakt verschil! Vergeet niet om ook nog plantaardig te eten.
Tip 1 Controleer of de koelkast goed dicht sluit. Vervang eventueel de rubbers die voor een afsluiting moeten te zorgen.
Tip 2 Zet de koelkast waterpas.
Tip 3 Laat eten eerst helemaal afkoelen voordat je het in de koelkast zet.
Tip 4 Ontdooi je vriezer zodra er een ijslaagje is ontstaan.
Tip 5 Als je elektrisch kookt, gebruik dan wel altijd een waterkoker om water aan de kook te brengen.
Tip 6 Gebruik de juiste maat pan voor koken.
Tip 7 Houd kamerdeuren niet te lang open.
Tip 8Gebruik geen open haard.
Tip 9 stel de helderheid van beeldschermen minder hoog in.
Tip 10 haal ook alle opladers uit het stopcontact als deze niet in gebruik zijn.
Tip 11 Gebruik natuurlijke verzorgingsmiddelen en schoonheids producten(ook beter voor jezelf)
Tip 12Douche korter en gebruik koud water.
Tip 13 Teken petities die het klimaat steunen.
Tip 14Gebruik de eco-stand als de was vies is.
Tip 15 Doe een voetdruk test over jou co2 gebruik waar jij kan zien wat je verbeterpunten zijn.
Tip16 neem een Doggybag mee wanneer je uit eten gaat.
Tip 17 Maak een voedselschema met voedsel zodat je kan zien waneer je een product over de datum is, let ook op Tht en Tgt datum soms kan je voedsel veel langer bewaren.
Tip 18 Gebruik spaarlampen.
Tip 19 Vier vakantie in eigen land.
Tip 20 Eet uit het seizoen.
Tip 21 Eet producten dat zo min mogelijk zijn vervoerd.
Tip 22 Koop producten van de kringloop.
Tip 23Een volle diepvries koel houden, kost veel minder energie dan een lege. Is je diepvries halfleeg? Prop er dan een stel kranten bij of lege flessen.
Tip 24 Koop kleding uit kringloopwinkels en winkels met vegan kleding of ruil gewoon kleding met vrienden.
Tip 25 Neem niet teveel kinderen.
Tip 26 Haal je omgeving om ook om het klimaat te geven.
Tip 27 Doe mee aan klimaatprotesten.
Tip 28 Lees tijdschiften en kranten online.
Tip 29 Leef als een minimalist.
Tip 30 Zorg voor een groene tuin met veel planten en bomen.

15 mrt 2019, 17:03, juliatje.

Reageer

Wil je een bericht ontvangen als er een nieuwe reactie is?
Login of registreer