Jong en overgewicht

Hey allemaal,
In de verschillende topics hier reageren best veel jongeren die vrijwillig of onvrijwillig te maken hebben met overgewicht. Dit topic start ik zodat iedereen met overgewicht ervaringen kan uitwisselen. Niet om aan te moedigen dus, wel om ervaringen en tips uit te wisselen over hoe met alle aspecten ervan, van overmatige eetlust tot sport/beweging, reacties van anderen, kleding en lichamelijke gevolgen om te gaan. Om het wat gemakkelijker te maken hier een paar startvragen aan de hand waarvan je je zou kunnen voorstellen:
1. Wat is je geslacht?
2. Hoe oud ben je?
3. Hoe lang ben je?
4. Wat is je gewicht?
5. Wat vind je van je gewicht?
6. Hoe ben je aan jouw gewicht gekomen?
7. Wat doe je gemiddeld aan sport/beweging en wat merk je daarbij van je gewicht, is daarbij door je gewicht iets of veel veranderd?
8. Wat merk je fysiek van je (over)gewicht (conditie, gewrichten et cetera)
9. Krijg je weleens reacties op je (over)gewicht? Wat vind je daarvan en hoe ga je ermee om?
10. Komt overgewicht in je omgeving veel voor?
11. Hoe zie je je toekomst qua leefstijl en gewicht voor je?

15 okt 2023, B


Reacties

plaats reactie
1

@B
1. Vrouw
2. 17
3. 170
4. 166 kg
5. Heb er veel problemen mee, ***
6. Eigenlijk gewoon veel eten en weinig bewegen.
7. Vroeger deed ik turnen, sinds ik 9 ben heb ik zulk drastisch overgewicht dat sporten teveel voor me is en dus doe ik nu niets meer aan beweging. Op school heb ik een vrijstelling voor LO.
8. Ik heb veel pijn lichamelijk en echt geen conditie, we hebben een traplift in huis omdat ik geen trap meer kan lopen.
9. Heel veel, maar ik ben er inmiddels aan gewend.
10. Bij klasgenoten en vrienden totaal niet, bij mijn familie zeker wel.
11. Goh deze vraag vind ik oprecht moeilijk, ik denk dat het 2 kanten op kan gaan, of ik ga veel afvallen en beland op een gezond gewicht, of ik blijf maar aankomen en krijg steeds meer en meer problemen.

*** dit bericht is aangepast door de moderator

15 okt 2023, 14:10, Jade
2

Trouwens om nog wat extra toelichting te geven op vraag 6, ik ben per ongeluk in aanraking gekomen met een feeder en die heeft me ook nog wel geholpen aan wat extra kilootjes

15 okt 2023, 15:10, Jade
3

Wat is dit voor een raar gedoe. Waarom mogen mensen alleen de negatieve kanten van hun overgewicht uiten en wordt alles wat ze als ‘positief’ ervaren weg gemodereerd? Dat is behoorlijk stigmatiserend en draagt niet bij aan het mentale welzijn.
Anyway: @Jade dat klinkt bij jou allemaal best heftig. Is er iets wat je er op het moment van weerhoudt om te proberen af te vallen? Zijn de pijn die je hebt en zoiets als niet meer zelfstandig de trap op kunnen daarvoor bij jou nog geen triggers? Heb je ook vragen aan andere jongeren met overgewicht?

16 okt 2023, 06:10, B
4

Ik snap best wel dat het tegen de doelen van dit forum ingaat als de strekking van topics is “ik eet 5 zakken chips op een dag en lig alleen maar op de bank en dat is geweldig”. Prima als iemand dat vindt, maar ik kan me voorstellen dat dat als aanmoediging wordt gezien. Maar een plek waar jongeren de voor- en nadelen die zij ervaren delen, vertellen hoe zij ermee omgaan dat kan volgens mij juist heel goed zijn. Iemand die enorm worstelt met z’n overgewicht heeft misschien heel veel aan de houding van iemand als @riannetje of @Chantalx om het overgewicht meer te accepteren, manieren te vinden om toch lekker te bewegen of weer naar zichzelf in de spiegel te kijken. Acceptatie is vaak de eerste stap voor succesvol afvallen. Terwijl iemand als een @Riannetje door de nadelen die een ander met nog meer overgewicht of een andere leefstijl deelt zich misschien juist nog wel een keer bedenkt voordat ze haar ongezondere leefstijl nog langer doorzet. Los daarvan denk ik dat het goed is als taboes op overgewicht verdwijnen. Er zijn mensen die dik worden door ongezond leven. Waarom kiezen ze daarvoor of overkomt ze dat? Anderen worden dik door stress, medicatie of de pech van aanleg, terwijl anderen, zoals ik, kunnen eten wat ze willen. Een platform waarop je alle aspecten kan delen, daar heb je volgens mij meer aan dan een platform waar alleen gezegd kan worden hoe lastig overgewicht is en dat het afvallen weer niet lukt. Hoe dan ook: terug on topic maar?

16 okt 2023, 07:10, B
5

Ja prima @B . Jammer dat de moderators niet alle leefstijlen kunnen accepteren, maar ja, niks aan te doen.

16 okt 2023, 07:10, Riannetje
6

1. Vrouw
2. 25
3. ~172cm
4. ~180kg
5. Ik voel me er prettig bij
6. Deels onbewust
7. Ik probeer per week twee keer te zwemmen en twee keer naar de sportschool te gaan. Ik kies voor zwemmen omdat dit iets is waar mijn gewicht juist niet in de weg zit en de sportschool om sterk genoeg te blijven dat ik mobiel ben enzo.
8. Mijn lichaam zit soms in de weg, ik heb niet een geweldige conditie en het is natuurlijk vrij snel erg warm. Verder krijg ik wel last van mijn rug soms en knieën als ik lang loop of sta.
9. Jaa vaak genoeg, zeker in het zwembad of in de sportschool. Ik negeer het gewoon, maar ik vind het persoonlijk wel zorgwekkend. Ik ben zelf bezig met mobiel blijven, niet met afvallen, maar als een dikker persoon wilt afvallen zal dat toch ergens moeten gebeuren. Als je dan wordt weggepest in de sportschool of het zwembad omdat je te dik bent terwijl je ervan af wilt komen vind ik dat zo intens hypocriet.
10. Ja best veel, huisgenootje heeft ook veel overgewicht en veel van mijn vriendinnen/studiegenootjes hebben wel overgewicht
11. Ik ben blij met hoe ik nu leef, ben mobiel genoeg en met 4x per week sporten beweeg ik eigenlijk al meer dan sommige mensen die slank zijn.

16 okt 2023, 12:10, Chantalx
7

1. Wat is je geslacht?
Jongen
2. Hoe oud ben je?
19
3. Hoe lang ben je?
177cm
4. Wat is je gewicht?
102
5. Wat vind je van je gewicht?
ben er blij mee
6. Hoe ben je aan jouw gewicht gekomen?
niet heel actieve leefstijl, teveel snacken
7. Wat doe je gemiddeld aan sport/beweging en wat merk je daarbij van je gewicht, is daarbij door je gewicht iets of veel veranderd?
Ik werk in de industrie 38 uur per week, dit is fysiek intensief. Het doet weinig met mijn gewicht omdat ik ook veel kcal binnenkrijg
8. Wat merk je fysiek van je (over)gewicht (conditie, gewrichten et cetera)
ik heb geen klachten behalve dat ik snel zweet, en snel buiten adem ben van trappen lopen
9. Krijg je weleens reacties op je (over)gewicht? Wat vind je daarvan en hoe ga je ermee om?
soms van collega's als een "grapje" maar het boeit me verder niet zo heel erg
10. Komt overgewicht in je omgeving veel voor?
ja, mijn collegas zijn allemaal mannen van 30+ en de meerderheid is redelijk zwaar
11. Hoe zie je je toekomst qua leefstijl en gewicht voor je?
Ik denk dat als ik nu mn leven leef zoals ik nu doe (fysiek intensieve baan, redelijk wat snacken en buiten werk zit ik alleen maar eigenlijk) dat ik langzaam zwaarder/dikker wordt

16 okt 2023, 16:10, Sunny917
8

1. Wat is je geslacht?
Vrouw
2. Hoe oud ben je?
17
3. Hoe lang ben je?
1.66
4. Wat is je gewicht?
154.8

5. Wat vind je van je gewicht?
Weet dat ii te zwaar ben , maar voel me prina.

6. Hoe ben je aan jouw gewicht gekomen?
Eten!

7. Wat doe je gemiddeld aan sport/beweging en wat merk je daarbij van je gewicht, is daarbij door je gewicht iets of veel veranderd?
Gym , op school. Kan niet mee komen met mijn leeftijdsgenoten. Logisch ook.

8. Wat merk je fysiek van je (over)gewicht (conditie, gewrichten et cetera)?
Geen last, geen pijn.

9. Krijg je weleens reacties op je (over)gewicht? Wat vind je daarvan en hoe ga je ermee om? Pleegouders zeuren over de kosten die ze moeten maken, sinds kort weer contact met mijn echte moeder maar die accepteerd mij.

10. Komt overgewicht in je omgeving veel voor? Weinig , heb alleen bij mijn pleegouders een lieve buurvrouw waar ik vaak even op visite kom en die is heeft wel overgewicht.

11. Hoe zie je je toekomst qua leefstijl en gewicht voor je? Heb geen glazen bol, zoals me nu voel goed !

17 okt 2023, 07:10, Amber
9

Leuk dat jullie al hebben gereageerd. Jullie verhalen lopen natuurlijk uiteen, maar er vallen wel een paar dingen aan op: jullie hebben allemaal best wel flink overgewicht, bij jullie allemaal lijkt de leefstijl een grote invloed te hebben en jullie hebben ook allemaal wel last van ongemakken, variërend van snel buiten adem zijn en sneller zweten, pijn, of sommige dingen niet meer zelfstandig kunnen doen tot opmerkingen of gezeur van vrienden, familie of school/werkgenoten. De een is actief bezig om een beetje fit te blijven of heeft werk als stok achter de bewegingsdeur (Chantalx, Sunny917), terwijl anderen ook de beweging wel lijken te geloven (Riannetje bijvoorbeeld). Maar jullie hebben nog iets gemeen: geen van jullie stelt hardop te willen afvallen. Tegelijk hebben jullie allemaal wel een motief om hier op deze site te kijken en om je verhaal te delen. Wat zit daar bij jullie achter? En hebben jullie misschien vragen aan of tips voor elkaar of anderen met overgewicht?

17 okt 2023, 09:10, B
10

@B, Ik ben gewoon voorstander van dat iedereen zijn of haar verhaal mag vertellen, ik vind het belangrijk dat alle kanten van het verhaal worden aangehoord zodat iedereen een goed beeld krijgt van een situatie. Zo heb ik altijd anderen met overgewicht geprobeerd te helpen hier als het nou gaat om zelfacceptatie, kledingkeuzes of dingen in het dagelijks leven.
Ik kan beter tips geven als er een concrete vraag gesteld wordt though, dus als iemand een vraag heeft kan ik altijd proberen die te beantwoorden!

17 okt 2023, 11:10, Chantalx
11

Ik ben hier om te laten zien dat je met overgewicht niet meteen de hele dag moet huilen maar ook gwn blij kan zijn met je lichaam. En dat elke leefstijl gwn toegestaan is.

17 okt 2023, 11:10, Riannetje
12

@B,
Ik ben ook niet echt van plan om hard af te vallen, dat klopt. Dit omdat ik het niet zo erg vind als anderen denk ik, ook omdat ik het fijn vind om te doen, laten en eten wat ik wil en ik ben naar dit forum gekomen om te kijken of ik in deze situatie de enigste ben of niet

17 okt 2023, 13:10, Sunny917
13

@Sunny917 ik vind het ook geweldig om lekker te eten wat ik maar wil, dus jij bent zeker niet de enige :)

17 okt 2023, 13:10, Riannetje
14

Klinkt bekend @riannetje @ sunny!

Iedereen moet doen wat hij of zij fijn vind, en dat is bij ons lekker eten.! Moet kunnen toch

18 okt 2023, 14:10, Amber
15

Ja moet zeker kunnen @Amber ! Alleen wordt daar vaak anders over gedacht en worden zulke stemmen ook vaak gecensureerd om iedereen het “ideaalbeeld” te laten volgen, dat snap ik dan echt niet.

18 okt 2023, 16:10, Riannetje
16

@Riannetje , @Amber

Fijn om te horen, vind dat altijd zo naar die gedachte dat iedereen maar mager moet zijn en constant moet uitrekenen of ze niet teveel binnen krijgen want OoOoO straks wordt je nog te zwaar, tenzij je er doodongelukkig mee bent of je serieuze gezondheidsproblemen van krijgt. *

* aangepast door de moderator

18 okt 2023, 17:10, Sunny917
17

Dankje iedereen hier :) dit topic laat me veel beter voelen, vandaag kwam ik erachter dat ik ben * aangekomen, jullie laten me echt veel gelukkiger zijn met mezelf :)

* aangepast door moderator

18 okt 2023, 17:10, Jade
18

Het staat volgens mij wel vast dat een ongezonde leefstijl en flink overgewicht niet goed voor je fysieke gezondheid zijn. In die zin moet je met uitspraken als “het maakt niet zoveel uit” natuurlijk wel een beetje oppassen, voordat je het weet zeg je het zelfde als de kettingroker die beweert dat z’n opa er 100 mee is geworden en het dus helemaal niet slecht is. *aangepast door moderator* Als je maar weet dat het nadelige consequenties kan hebben (diabetes, hartproblemen, gewrichten, et cetera).

Maar goed, de meeste reageerders hier zijn best **aangepast door moderator** en leven ook niet per se gezond. Maakt het jullie uit dat je er misschien nog veel dikker van wordt? Of zijn er manieren die er bij jou voor zorgen dat je het een beetje onder controle houdt, een balans tussen wel je favoriete leefstijl hebben en toch niet nog veel verder aankomen? Ik kreeg een beetje de indruk dat Chantalx misschien wel op dat punt is gekomen? Zo ja, hoe ga jij/gaan jullie met het vinden van zo’n balans om en hoe bepaal je of je daaraan toe bent?

18 okt 2023, 17:10, B
19

@B zelf zou ik best op dit gewicht waar ik nu zit willen proberen te blijven of zelfs willen afvallen, maar mijn vriendje is een feeder *
De grootste rede dat ik nu snel en veel blijf aankomen is voornamelijk mijn vriendje.

* aangepast door de moderator

18 okt 2023, 17:10, Jade
20

@Jade ik zie in je berichten een paar spreekwoordelijke rode vlaggen. Zo schrijf je in je eerste bericht hier dat je veel last hebt van je gewicht. Pijn en niet meer mobiel zijn bijvoorbeeld.
Je schrijft vervolgens dat je weer veel bent aangekomen terwijl je eigenlijk je gewicht wel wil stabiliseren of zelfs zou willen afvallen. Tegelijk schrijf je ook dat je vriend je stimuleert om te blijven eten, een verleiding die je niet kunt weerstaan. Komt het vaak voor dat je vriend eten voor je meeneemt en aan wat voor dingen moet ik dan denken? Denk je dat het bespreekbaar is met hem om aan te geven dat je misschien wel wat moet minderen vanwege de pijn die je hebt en zo?

18 okt 2023, 18:10, B
21

Mij maakt het niet uit of ik veel dikker word @B . Ik weet de gezondheidsrisico’s en accepteer ze, het is mijn keuze en ik zou daar niet al te veel voor bekritiseerd worden. Mensen kritiseren mensen die drinken niet zo erg als mensen die net iets dikker zijn en daar fijner bij voelen, dat vind ik echt belachelijk.

18 okt 2023, 18:10, Riannetje
22

@B Mijn vriend probeert me eigenlijk de hele dag door te laten eten, ik probeer het soms af te slaan, maar meestal mislukt dat. Al het eten dat hij me aanbied is ongezond of veel, denk aan taarten, ijs, pizza, cola dat soort dingen. En als ik vol zit probeert hij me altijd meer te laten eten, en ik ben gewoon erg zwak op dat gebied en geef dan toe.
Ik heb het al een keer met hem besproken, maar hij zegt dat hij anders geen relatie met me kan hebben en dat het alleen maar wat onschuldig eten is en dat ik zonder hem toch ook niet van het eten af zou kunnen blijven.

18 okt 2023, 18:10, Jade
23

Hey hey iedereen, zelf struggle ik een beetje met m’n gewicht, maar ik denk dat jullie vinden dat ik me aanstel. Met een lengte van 170 en 64 kg ahaha. Wel herken ik jullie problemen van slechte conditie en erg van eten houden :)) ik ben wel erg bang dat ik meer ga aankomen. Hebben jullie tips?

18 okt 2023, 18:10, Nikkie
24

@Jade eet je vriend al die tijd zelf dan ook met je mee, of dat niet? Ik kan tot op zekere hoogte best wel inkomen hoe aantrekkelijk het is om in een relatie je vriendin te zien genieten * maar voor jouw vriend lijkt dat wat jij eet en dus niet jij als persoon dus het belangrijkste van de relatie te zijn. Dat lijkt me nooit een gezonde basis voor een relatie, maar als je dat allebei aanvaart okay. Jij lijkt er echter wel schade door te ondervinden, je komt meer aan dan je wil, je hebt daar last van en dat is niet bespreekbaar. Ik kan op zo’n forum niet meer doen dan je daarop wijzen vrees ik, maar ik hoop voor je dat je een manier vindt om aan die ongewenste situatie een einde te maken, want uiteindelijk is zo’n situatie schadelijk voor jezelf. Misschien hebben anderen ook nog wel tips voor je, dat hoop ik.

* aangepast door de moderator

18 okt 2023, 19:10, B
25

@B mijn vriend eet bijna nooit mee eig, *

* aangepast door moderator*

18 okt 2023, 19:10, Jade
26

@Jade Ik ben wel eens met @B . Het moet je eigen keuze zijn en niet de keuze van je vriendje.
** maar als je gedwongen wordt is dat niet helemaal top. Jij vindt je gewicht toch niet heel erg? Wat vind je het beste eraan en het slechtste? Weeg de pluspunten tegen de minpunten af en maak een beslissing **

** aangepast door moderator **

18 okt 2023, 20:10, Riannetje
27

Er zijn natuurlijk vele redenen waardoor je kunt aankomen. Aankomen onder invloed van een feeder is er daar eentje van en in die categorie moet je altijd heel waakzaam zijn. De grenzen tussen je eigen keuze, de (mentale) dwang van een ander en het gevoel bij een relatie (erkenning, intimiteit etc.) liggen daar namelijk al snel erg dicht bij elkaar. In een feederrelatie moet je je sowieso altijd afvragen, wanneer is het genoeg en wat zijn de consequenties als je die grens bereikt? Je vriend stelt jouw eetgedrag en jouw aankomen kennelijk als voorwaarde/basis voor/van jullie relatie. Als je nu stopt is het kennelijk einde relatie. Maar hoe is dat als je bij een bepaald hoger gewicht stopt? Eindigt de relatie dan alsnog? Het is denk ik hoe dan ook belangrijk om dat bespreekbaar te maken, voordat je aan het lijntje wordt gehouden totdat het echt onhoudbaar voor je is en hij dan alsnog zegt nu vind ik het niet meer leuk want je komt niet meer aan. Voor @Jade lijkt me dit een heel ingewikkelde situatie, voor dit topic en anderen die ook in zo’n situatie zitten wel interessant dat ook dit scenario naar voren komt.

18 okt 2023, 21:10, B
28

@B vind het wel een beetje triest dat we zelfs in dit onderwerp gecensureerd worden. Het is belangrijk om het hele plaatje te laten zien bij een feederrelatie. Als er grote stukken worden weggehaald helpt dat niet mee

18 okt 2023, 22:10, Riannetje
29

@riannetje inderdaad zo erg

18 okt 2023, 22:10, Nikkie
30

Ik vind het ook behoorlijk bizar en triest dat ook daarop wordt gemodereerd. De berichten waren niet verheerlijkend, maar lieten juist een donkerdere kant zien van zwaar overgewicht en de types die daar soms met verkeerde bedoelingen ook op afkomen.
@Nikkie niemand stelt zich aan, je kunt je bij elk gewicht vanzelfsprekend onzeker voelen. Is er een aanleiding om te vrezen voor aankomen? Je hebt op het moment een heel mooi gemiddeld gewicht namelijk. Ben je verder op zoek naar tips om niet verder aan te komen, of om van je struggles af te komen? Als het dat laatste is heeft @Riannetje misschien wel tips. Die kreeg volgens mij een blessure toen ze nog een gezond gewicht had, waarna het pas uit de hand liep.

19 okt 2023, 07:10, B
31

@ Jade, misschien toch is met hem praten.

Lekker eten begrijp ik. Helemaal als hij lekker kan koken. Maar ik krijg idee dat je er helemaal niet van kan genieten zo

19 okt 2023, 07:10, Amber
32

@B ik kan alleen tips geven hoe je je lichaam moet accepteren en doen wat je leuker vindt haha. Ik vind lekker eten heel leuk dus ja dat doe ik ook hihi. Ik heb niet echt tips hoe je niet moet aankomen, is mij niet gelukt. Ik kon alleen door hele strenge discipline van mijn ouders van dat ik móét sporten en niet zoveel moet eten ongeveer op dezelfde gewicht blijven. En zoals je zei ben ik na mijn blessure veel aangekomen want ik vond mijn leefstijl nu veeeeeel leuker haha.

19 okt 2023, 08:10, Riannetje
33

@ riannetje wat zeggen jou ouders nu dat je zoveel aangekomen ben dan?

19 okt 2023, 08:10, Amber
34

Miss ben je het gemist @Amber maar iets van een maand geleden had ik een goed gesprek met mijn ouders over mijn gewicht en heb ik ze kunnen overtuigen dat ik zelf een keuze kan maken en dat dit mijn keuze is om wat dikker te zijn. Sindsdien zijn ze er heel soepel mee, steunen me zelfs, geven me geld voor extra eten, kopen heel vaak lekkere dingen naar huis, hebben geen kritiek meer op mijn leefstijl. Ik vind het echt geweldig dat ze nu zo goed mij begrijpen, ben echt blij dat ik die gesprek heb gehad.

19 okt 2023, 09:10, Riannetje
35

@B, terugkomend op jouw eerdere vraag, ik heb niet écht besloten om nu mijn gewicht stabiel te houden, dat is eigenlijk gewoon gebeurt. Ik wilde altijd al beetje sporten en actief blijven om te zorgen dat ik wel gewoon nog vrij ben en mezelf niet opgesloten voel in mijn lichaam. Dit is eigenlijk gewoon gehaald door te leven zoals ik wil leven en dan levelt het vanzelf uit op een gewicht waar ik dit mee kan volhouden.
@Jade, klinkt echt heftig, persoonlijk zou ik accepteren dat de relatie uit gaat. Het klinkt alsof je je eigen vrijheid niet meer hebt en alsof het geen feeder-feedee relatie is, maar mentale mishandeling. Heel belangrijk bij een feeder-feedee relatie is wederzijds consent, iets wat jij duidelijk niet hebt gegeven. Als jij ook maar iets zou willen doen om je gezondheid te verbeteren of af te vallen, wordt je nu gehinderd door je vriend...

19 okt 2023, 09:10, Chantalx
36

Wauww dat is wel echt open minded ! En jij voelt je stuk fijner nu?

19 okt 2023, 09:10, Amber
37

@Amber was de vraag voor mij of voor chantal? Kan het niet helemaal afleiden uit je bericht haha

19 okt 2023, 10:10, Riannetje
38

@Chantalx je bent natuurlijk niet zomaar op je huidige gewicht terechtgekomen. Daar is een pad van flink aankomen aan voorafgegaan. Is jouw situatie op je huidige gewicht dan min of meer vanzelf gestabiliseerd, of ben je op een gegeven moment wel dingen gaan veranderen in je leefstijl, in de overgang van aankomen naar stabilisatie? Hoe zit het bijvoorbeeld met je huisgenoot? Zit die er een beetje hetzelfde in als jij, qua eetstijl en beweging en zo?
@Riannetje ik blijf het wel bijzonder vinden hoor dat je ouders zo zijn omgegaan. Tussen een opvoeding vol discipline op leefstijl en allerlei eten voor je in huis halen en je geld meegeven voor nog meer aankopen voor eten zouden natuurlijk veel tussenvormen kunnen zitten waarop ze ook hadden kunnen blijven hangen, van schoorvoetend aanzien wat je doet via alleen acceptatie tot de teugels alleen een beetje vieren. Heb je enig idee hoe ze er tegenaan kijken dat het wel een soort van uit de hand blijft lopen? Ze zullen ongetwijfeld zien dat je best wel snel blijft verdikken (neem althans aan dat het wel zichtbaar is?), en dat je er niet bepaald actiever op wordt en zo (misschien kunnen ze zelfs iets van je teruggang in conditie merken?). Heb je ook wel eens last van het vele eten of van de gevolgen van een uitrekkende maag? Ik merk zelf bijvoorbeeld dat ik het wel voel als ik veel suiker binnenkrijg

19 okt 2023, 10:10, B
39

Bedoelde jou Riannetje

19 okt 2023, 11:10, Amber
40

@B, ik ben dus niet echt dingen gaan veranderen. Ik had wel een beetje motivatieproblemen toen alles weer open ging na corona om weer wat te sporten, maar dat gaat nu best oke, dus ik sport nu misschien iets meer dan voorheen.
Huisgenootje is überhaupt iets actiever dan ik, maar sport dan weer iets minder, maar ik eet wel aanzienlijk meer dan zij, maar verder maakt het haar niet heel veel uit ofzo

19 okt 2023, 12:10, Chantalx
41

@Chantal wat voor sport doe je? En hoe gaat dat?

19 okt 2023, 12:10, Amber
42

@riannetje , aww wat lief . Je vriendje steunt je dus echt

19 okt 2023, 14:10, Amber
43

Ja @Amber hij zegt dat ik moet doen waar ik me fijner bij voel en dat hij me altijd zal steunen :) ook zei hij dat hij eigenlijk meisjes met iets meer vet mooier vindt, maar wil absoluut niet mij voeren ofzo, hij wil er absoluut geen feederrelatie van maken, daar ben ik het met hem eens.

19 okt 2023, 14:10, Riannetje
44

@Amber, ik probeer twee keer per week een beetje te zwemmen, gaat best lekker, veel ronddobberen ook wel haha maar is juist lekker omdat ik dan ff ontlast wordt van m'n gewicht. En ik probeer twee keer per week naar de sportschool te gaan voor een beetje krachttraining en wat stabilisatie voor m'n knieën. Ik vind dat echt wel lekker omdat ik me daardoor mobieler voel en het gevoel heb alsof m'n gewicht niet in m'n weg zit (erg fijn omdat ik mezelf wel erg mooi vind) Ik krijg wel beetje rare blikken soms haha

19 okt 2023, 15:10, Chantalx
45

Net zo schatje als mijn vriendin dus. Ja ben lesbisch!

19 okt 2023, 15:10, Amber
46

Je vind je gewicht dus best wel zwaar @ chantal?

19 okt 2023, 15:10, Amber
47

@Amber, tuurlijk is 180kg zwaar *
Maar ik heb er minder moeite mee dan anderen met mijn gewicht omdat ik wel probeer in beweging te blijven. Hierdoor voelt het voor mij veel minder zwaar aan.

* dit bericht is aangepast door de moderator.

19 okt 2023, 23:10, Chantalx
48

1. Wat is je geslacht?
Man
2. Hoe oud ben je?
22
3. Hoe lang ben je?
1.77
4. Wat is je gewicht?
212kg
5. Wat vind je van je gewicht?
Ik ben er aan gewend, sinds ik nooit dun ben geweest.
6. Hoe ben je aan jouw gewicht gekomen?
Mijn ouders hebben een snackbar en wij wonen erboven. Gezien ze altijd werken, ben ik waarschijnlijk van kinds af aan hun beste klant *.
7. Wat doe je gemiddeld aan sport/beweging en wat merk je daarbij van je gewicht, is daarbij door je gewicht iets of veel veranderd?
Bijna niks, de trap op is erg zwaar. Mijn ouders geven aan als het echt niet meer gaat ze een lift kunnen aanschaffen.
8. Wat merk je fysiek van je (over)gewicht (conditie, gewrichten et cetera)
Niet zo veel, ik beweeg niet zo graag.
9. Krijg je weleens reacties op je (over)gewicht? Wat vind je daarvan en hoe ga je ermee om?
Vroeger wel, nu niet meer
10. Komt overgewicht in je omgeving veel voor?
Ja, mijn broertje en ouders en paar van mijn vrienden
11. Hoe zie je je toekomst qua leefstijl en gewicht voor je?
Geen idee, misschien als ik niet meer thuis woon over een paar jaar dat het veranderd. Ik bedoel lekker gamen met lekker eten is niet verkeerd, maar ik weet dat het niet goed is om zo voor eeuwig door te gaan

* dit bericht is aangepast door de moderator.

20 okt 2023, 01:10, Noah
49

Jeetje, weer zo’n heftig verhaal, dit keer van @Noah. Ik verwonder me erover dat weegschalen geschikt zijn voor zo’n hoog gewicht en dat jullie die in huis hebben, @Noah. Hoe is het in het dagelijks leven voor je om zo’n gewicht te hebben, bijvoorbeeld bij studie en/of werk? Is je broertje net zo zwaar als jij en hebben jullie daarin veel aan elkaar? Eet je denk je ook aanmerkelijk meer of vetter dan anderen?

20 okt 2023, 06:10, B
50

Het wel bekende snackbar probleem! Tante heeft ook een snackbar en haar dochter is ook en zijzelf zijn ook erg zwaar!

20 okt 2023, 07:10, Amber
51

@B meeste weegschalen gaan tot 160/180 maar genoeg te koop tot 250 kilo of zelfs meer!

20 okt 2023, 07:10, Amber
52

Is dat echt zo’n probleem ja, een snackbar in de familie? Is dat nichtje net zo fors als jij, @Amber? En zouden jullie, andere reageerders hier, daar ook zo gevoelig voor zijn? Ik ben zelf toch meer van afwisselend eten, dus zou daar volgens mij niet zo’n last van hebben haha

20 okt 2023, 21:10, B
53

@B ik zou daar zeker last van hebben, makkelijk en gratis eten komt er bij mij altijd in natuurlijk

20 okt 2023, 21:10, Jade
54

Oh @B ik zou er zeker “last” van hebben. **. Maar ik wil idd ook wat afwisseling, maar lekker snacken zou ik ook niet erg vinden. **

* aangepast door moderator *

20 okt 2023, 21:10, Riannetje
55

@riannetje precies dat, eten zou veel meer binnen mijn bereik liggen.

20 okt 2023, 21:10, Jade
56

Eet geregeld bij mijn tante. Als niet in pleeggezin zou wonen denk dat zelfs nog vaker voor zou komen.

21 okt 2023, 08:10, Amber
57

Wat is jullie grootste “valkuil” qua leefstijl (eten/bewegen)? Welk eten kun je echt niet weerstaan en bij welke lichamelijke inspanning haak je echt af?

21 okt 2023, 09:10, B
58

Ben enorm gek op chinees eten of een lekkere hamburger. Chocola & gebak!

Lichamelijke inspanning is klimmen of hardlopen

21 okt 2023, 11:10, Amber
59

@B eten: van alles! Pizza tot sushi, salade tot taart, ik vind gwn alles echt heel lekker! Miss alleen op stamppot na. Inspanning: meer dan 3 trappen omhoog lopen, meer dan een kilometer lopen. Zou miss meer kunnen maar doe het niet want voelt voor mij als veel :)

21 okt 2023, 14:10, Riannetje
60

Hihi. Ik kon met eten ook geen keuzes maken. Alles is zo lekker!

21 okt 2023, 15:10, Amber
61

@B mijn grootste valkuil is teveel toegeven aan het luie leven, lekker in bed liggen en mijn vriend me de hele dag laten voeren met verrukkelijke dingen. Het eten dat ik echt niet kan weerstaan is eigenlijk al het ongezonde eten ahaha, bij groente heb ik bijv veel minder problemen om het te laten staan.
Ik ben wel echt zwaar voor mijn leeftijd en lengte, dus eigenlijk door het huis lopen is de max beweging die ik aankan, traplopen is al teveel.

21 okt 2023, 15:10, Jade
62

@amber en @riannetje hebben jullie ook weleens echt eetbuien? Wat zeg maar bij een eetstoornis zou kunnen passen?
En wat is het meeste dat jullie ooit hebben gegeten in 1 zit?

21 okt 2023, 15:10, Jade
63

Herkenbaar @Amber hihi. Dan eet ik gwn alles ipv een keuze maken :)

21 okt 2023, 15:10, Riannetje
64

@Jade ik heb niet echt eetbuien, ik eet gwn zo ongeveer de hele dag wat. Ik denk dat de grootste ooit was op vakantie met mijn vriendje op een all inclusive hotel: 3 pizza’s, bord friet met iets van 10 nuggets en mayo, grote bord paella en stuk of 10 sushi ofzo. Daarna nog mini stukjes taart gehaald, fruit, en ijs. Qua drinken had ik iets van 2 of 3 glazen cola op. Met taart nog een kopje thee. Deed er meer dan 2 uur over, misschien wel 3 uur haha. Lees wel snel want wss wordt dit verwijderd :)

21 okt 2023, 15:10, Riannetje
65

@riannetje zo waar ahhaha altijd als ik niet kan kiezen eet ik gewoon alles

21 okt 2023, 15:10, Jade
66

@riannetje fijn dat je niet echt eetbuien hebt! Ik heb ze soms **

** Dit bericht is aangepast door de moderator

21 okt 2023, 15:10, Jade
67

Leuk om jullie reacties te lezen. Best bijzonder dat jullie allemaal zo’n brede eetsmaak hebben en dat daarin vooral ongezondere dingen de boventoon voeren. Misschien verklaart dat deels jullie overgewicht ook wel. Ik houd ook echt van lekker eten, maar ik kan, serieus, stiekem meer genieten van een bord broccoli dan van een bord friet haha.
Eetbuien zijn niet tof. Zo jullie die hebben, kunnen jullie ook verklaren waar ze door komen?

21 okt 2023, 15:10, B
68

@B soms heb ik gewoon echt erge honger, nadat ik bijv op school veel heb gelopen en als ik dan thuis kom en mijn ouders bijv boodschappen hebben gedaan en die op tafel staan dan begin ik gewoon aan te vallen, alle verpakkingen moeten dan op voor mijn gevoel. Ik beland in een waas waarin ik continu blijf eten.

21 okt 2023, 16:10, Jade
69

Heb zeker wel eens eetbuien ja. Vooral als het moment van de maand er is. En jij?

21 okt 2023, 16:10, Amber
70

Ik heb soms eetbuien als ik thuis ben en mn ouders zijn niet thuis (ja ik ben 19 en woon er nog steeds), dan loop ik weleens naar beneden om iets te pakken en weer naar boven, maar daarna krijg ik vaak weer snel trek in iets en dat wordt dan steeds meer en meer totdat ik uiteindelijk weer een zak chips heb weggewerkt met andere dingen zoals koek/snoep.

of als ik na een dag werken/school bij de winkels ben om een broodje te halen, maar dan is het wel zo lekker om er twee te nemen, of ook nog even langs het snoeppad te lopen voor wat snacks voor erna. uiteindelijk wordt dat dus ook meer als alleen 1 broodje...

21 okt 2023, 18:10, Sunny917
71

*** Lijkt me heel naar om eetbuien mee te maken. Het controleverlies, het moment zelf maar ook het gevoel na afloop. Lekker eten is natuurlijk fantastisch, maar zoiets… Hebben jullie er weleens hulp voor gezocht?

*** Dit bericht is aangepast door de moderator

21 okt 2023, 22:10, B
72

1. Man
2. 19
3. 185cm
4. 118,3 kg
5. Ik ben er zelf stiekem best blij mee, vind het mooi bij mezelf
6. Voornamelijk door te eten
7. Eigenlijk doe ik gemiddeld vrijwel niks van sport, heb een kantoorbaantje, vermijd het liefst traplopen etc, je zou dus wel kunnen zeggen dat ik vrijwel geen echte sport of beweging krijg. Je kunt jezelf al wel inbeelden dat dit flink impact heeft gehad op mijn gewicht, houding en conditie.
8. Snel buiten adem raken, enorm lui geworden en sindskort zit mijn buik af en toe in de weg
9. Jaazeker, vind het vaak wel leuk om te horen wat mensen erover zeggen
10. Er zijn inderdaad een x aantal anderen in mijn omgeving met in meer of mindere maten overgewicht
11. Mwaa ben eigenlijk niet van plan om echt iets te gaan veranderen, vind het wel prima zo

22 okt 2023, 04:10, Max
73

Hey @Max ja eten is heel lekker he? Kan mezelf echt herkennen in jou haha. Jij zegt dat je het mooi vindt staan bij jou, vind je wat extra kilootjes en een buikje ook mooi staan bij meiden?

22 okt 2023, 07:10, Riannetje
74

@B
Mijn broertje is 20 en weegt rond de 150. Hij lijkt zijn gewicht nu al bijna een jaar stabiel te houden. Hij heeft minder vaak honger dan ik en kan makkelijker wat beweging hebben.
Ik werk nu bij mijn ouders. Ik doe de marketing enz vanaf mijn laptop en soms neem ik bestellingen op. ** Niet zo veel inspanning.

** Dit bericht is aangepast door de moderator

22 okt 2023, 08:10, Noah
75

In hoeverre wijkt in een weekend of andere vrije dag jullie leefstijl (hoeveelheid beweging, dat wat je eet/drinkt) af van een dag waarop je gewoon naar school of werk gaat? En beïnvloedt het ook de keuzes/mogelijkheden voor invulling van zo’n dag uitslapen, uitstapjes et cetera? Hoe vinden jullie dat?

22 okt 2023, 08:10, B
76

@B ,

op weekenden en vrije dagen doe ik eigenlijk al helemaal niks, als ik doordeweeks me verrot heb gewerkt ben je eigenlijk weleens blij dat je eindelijk niks kan doen. Dus op zaterdag/zondag heb ik meestal weinig tot geen beweging met daar bovenop een eetbui hier en daar...

Verder probeer ik op zaterdag ochtend en zondach ochtend lekker uit te slapen, en uitstapjes doe ik sowieso nooit..

22 okt 2023, 09:10, Sunny917
77

Weekend of vrije dagen geen verplichtingen! Dus zal dan wel minder bewegen inderdaad.

23 okt 2023, 07:10, Amber
78

Hey ik ben Joshua 20 jaar oud ik ben 1.70 en weeg nu 126kg **.

Ik merk dat het lastig is een vriendin te krijgen met mijn lichaam ( heb best wel een hangbuik)

Dus ik twijfel om door te gaan met aankomen

Groetjes Joshua

** Dit bericht is aangepast door de moderator

23 okt 2023, 07:10, Joshua
79

Hey @Joshua , er zijn wel wat meiden die dat best leuk vinden, ik bijvoorbeeld:) je moet gewoon je tweede helft vinden, kan een tijdje duren maar je komt er wel aan :)

23 okt 2023, 08:10, Riannetje
80

@ joshua

Waarom zou je minder snel een vriendin krijgen dan?
Je heb nu een vooroordeel!

23 okt 2023, 08:10, Amber
81

Als je afwijkt van de norm is het lastiger om een relatie te krijgen. Social media, datingapps en zo sturen ontzettend naar een bepaald ideaalbeeld. De massa’s laten zich daardoor leiden in eerste instantie. Maar uiteindelijk gaan relaties om veel meer dan uiterlijk. Bovendien is uiterlijk meer dan je figuur alleen. Als je je wel leuk kleedt en een aangename uitstraling hebt bijvoorbeeld, dan compenseer je voor die massa’s al een heleboel. Bovendien zijn er ook mensen die geen problemen hebben met een afwijkend figuur en zijn er tegenwoordig zoveel mensen met overgewicht dat dat echt niet meer hét struikelblok is. Maak je dus niet te druk. Die massa’s die zich alleen maar laten leiden door het perfecte plaatje zullen jouw typ waarschijnlijk toch al niet zijn en die ander, die komt vast op je pad.

23 okt 2023, 08:10, B
82

Maar goed, misschien wel een leuke vraag voor dit topic: hoe kijken jullie in een relatie aan tegen overgewicht?

23 okt 2023, 08:10, B
83

Mijn vriendin vind mijn overgewicht geen probleem. Ze vind de extra houvast juist geweldig

23 okt 2023, 08:10, Amber
84

Geen enkel probleem @B. Waarom zou overgewicht een probleem moeten zijn in een relatie? Als ik voor een dikkere persoon heb gekozen dan wil ik dan toch gwn een dikkere persoon hebben?

23 okt 2023, 08:10, Riannetje
85

ik vind het juist beter staan bij andere jongens/meiden dus heb er persoonlijk geen problemen mee,

tenzij die persoon zelf er wel een probleem mee heeft, dan moedig ik die persoon zeker aan om af te vallen :)

23 okt 2023, 08:10, Sunny917
86

Ik zie het persoonlijk ook niet als een probleem hoor. Vind het zelfs mooi en zou ook willen dat het helemaal geaccepteerd werd en geen reden voor onzekerheid zou zijn. Maar er zijn helaas best veel mensen waarvoor dat niet geldt. Bovendien kan iemand door omstandigheden later in een relatie natuurlijk ook pas aankomen. Een figuur is natuurlijk niet altijd een gegeven. Omdat best veel mensen met overgewicht er onzeker over zijn of er misschien zelfs wel mee worstelen dus die vraag, misschien nog wel met de aanvulling wat jullie eigen overgewicht betekent. Heeft dat ook invloed op naar welk type je kijkt? Heb je liever ook dat die overgewicht heeft, of maakt dat niet uit?

23 okt 2023, 08:10, B
87

Maakt voor mij niet uit. Vriendin weegt maar 75 kilo.

23 okt 2023, 08:10, Amber
88

ik denk het wel ja, ik heb liever altijd een iets molligere/dikkere vriend(in) dan een “slanke” of “normale” dit half omdat ik het beter vind staan, en half omdat ze vaak meer accepterend zijn tegenover mijn lichaam.

23 okt 2023, 08:10, Sunny917
89

Mijn vriendin is slank. Maar accepteerde mij volledig toen ik der leerde kennen hoor

23 okt 2023, 08:10, Amber
90

er zijn genoeg “slanke” mensen die het ook accepteren hoor daar niet van,

tis gewoon dat dikkere mensen het eerder/vaker accepteren

23 okt 2023, 09:10, Sunny917
91

Dat is waar Sunny!

Wij zijn nu bijna 2 jaar samen!

23 okt 2023, 09:10, Amber
92

fijn om te horen dat je vriendin je accepteert voor wie je bent :)

23 okt 2023, 09:10, Sunny917
93

Ja echt blij met der ..
jullie nog plannen vandaag?

23 okt 2023, 09:10, Amber
94

werken, en school :(

23 okt 2023, 09:10, Sunny917
95

Wat voor werk en school doe je?

23 okt 2023, 09:10, Amber
96

werk als industrieel monteur, en mn opleiding is mijn werk (BBL, als je dat kent)

op maandagen werk ik dan ook van 7 - 12 en daarna school 14:00 tot 21:00 maar ik val meestal in slaap na 6 uur 😂

23 okt 2023, 09:10, Sunny917
97

Ik heb ook een “normale” vriendje en hij accepteert mijn lichaam volledig.

23 okt 2023, 09:10, Riannetje
98

@ sunny dat zijn lange dagen.
@ goedemorgen riannetje dat is geweldig toch

23 okt 2023, 09:10, Amber
99

Pas een beetje op dat dit topic niet te veel een chat wordt die wegloopt bij het thema. Anders heb je kans dat de moderatie het topic dichtgooit en dat zou jammer zijn. Misschien hebben jullie nog vragen voor elkaar, of voor andere lezers over struggles of ervaringen met overgewicht? Bijvoorbeeld over kleding, omgaan met een slechte conditie of honger et cetera?

23 okt 2023, 09:10, B
100

Misschien wel een belangrijke inderdaad, waar halen jullie je kleding? Vind dat zo lastig sinds kort

23 okt 2023, 09:10, Amber
101

Online zoeken, met mijn moeder naar grote kleding winkels. Voor nu lukt het om het te vinden. @Amber

23 okt 2023, 10:10, Riannetje
102

Welke winkels kijk jij vooral?

23 okt 2023, 10:10, Amber
103

C&A, ms mode, wehkamp, zalando, temu, shein :) @Amber

23 okt 2023, 10:10, Riannetje
104

De bekende sites inderdaad. Omg hebben jullie ook zo drang naar chocolade en eten als jullie het maandelijkse dingetje hebben?

23 okt 2023, 10:10, Amber
105

Ik kan me zo voorstellen dat bij de vraag over kleding vraag het ook nogal uitmaakt welke maten je hebt.
@Riannetje heeft waarschijnlijk nog een gemakkelijkere maat dan bijvoorbeeld @Amber, @Jade en @Noah. Hoe zit dat bij jullie en maakt de stijl jullie veel uit?

23 okt 2023, 10:10, B
106

Ik draag momenteel maat 56 . Niet heel makkelijk want meeste gaat tot 54

23 okt 2023, 11:10, Amber
107

@Amber gelukkig is dat alleen maandag, de rest van de week gewoon 7 - 3:30

ik heb gelukkig nog geen moeite met shoppen, door geluk met mijn genen/actieve werkplek zie ik er voor mijn gewicht (102) en lengte (1.77) nog niet heel dik uit, dus kan ik eigenlijk shoppen waar ik wil zonder moeite. mijn kleding maat is altijd XL voor shirts/hoodies en broeken 34/32 (dat staat op het kaartje van mn huidige spijkerbroek)

23 okt 2023, 12:10, Sunny917
108

Dankjewel meiden voor het advies

Ik wacht het gewoon af wat er op me afkomt

** Aangepast door moderator

23 okt 2023, 12:10, Joshua
109

@ gaat om innerlijk!! Wat is je streefgewicht?

23 okt 2023, 12:10, Amber
110

Dat vind ik ook Amber innerlijk telt maar helaas zie je vaak anders

** aangepast door moderator

23 okt 2023, 12:10, Joshua
111

En je weegt nu?

23 okt 2023, 12:10, Amber
112

Dat had ik als goed is al gezegt maar nu momenteel 126. gister gewogen

23 okt 2023, 12:10, joshua
113

Zoveel bertichtjes onthoud ze niet allemaal hihi.

Doen waar jij je goed bij voelt

23 okt 2023, 12:10, Amber
114

@Joshua weet je zeker dat je dat wilt? *** je bent al aan de zwaardere kant, vooral voor jou lengte. Dus dan wordt het nog de vraag of je dan nog makkelijk mobiel bent….

niet dat ik je wil vertellen hoe je je leven moet leiden, je moet doen wat jij wilt!

** aangepast door moderator

23 okt 2023, 12:10, Sunny917
115

hoi Sunny917, ik snap je bezorgheid maar ik voel me er goed bij en me gewicht is opzich wel goed verdeelt en voel me er goed bij als het niet meer goed voelt stop ik er zeker mee!

maar tot nu toe voel ik me zo het prettigst

23 okt 2023, 12:10, joshua
116

Laatste keeer bijna 155 ja. Dus wat zwaarder ja!

23 okt 2023, 12:10, Amber
117

dat is stuk meer ja, en hoe voel je je daarbij? ** aangepast door moderator

23 okt 2023, 12:10, joshua
118

hoe voel jij je joshua? ik ben namelijk ook rond jou lengte en waarschijnlijk binnen 2 jaar aan jou gewicht zit ongeveer… hoe ziet je lichaam er ongeveer uit, problemen met je gewicht verder of nog niet?

23 okt 2023, 13:10, Sunny917
119

Ik voel me goed Sunny, **

Mijn lichaam is voornamelijk dikke bovenbenen, en een best flinke buik.

Ik heb nog geen problemen het word alleen wat lastiger om schoenen te strikken.

** aangepast door moderator

23 okt 2023, 13:10, joshua
120

Ik voel me goed , maar joshua, waarom denk je dat gelukkiger te zijn?

23 okt 2023, 13:10, Amber
121

oh niet zo zeer gelukkiger te zijn. is meer van wat ik wil.

23 okt 2023, 13:10, joshua
122

En wat zegg je omgeving ervan?

23 okt 2023, 13:10, Amber
123

fijn om te horen joshua, gezondheid is altijd het belangrijkste. en ja zoiets 🙃

ah okey, heb zelf ook best wel flinke dijen en een decent buikje, hangt nog niet echt..

snap ik, vervelend als er van alles in de weg zit xD

23 okt 2023, 13:10, Sunny917
124

Niet veel, 1x gehoord dat ze zeiden dat ik een grotere onderkin heb gekregen maar verder niks

23 okt 2023, 13:10, joshua
125

hoi Sunny,

Leuk om te horen. blij zijn met hoe je bent natuurlijk. maar zijn nog niet echt dingen waarvan ik zeg dit is nu vervelend

23 okt 2023, 13:10, joshua
126

Dat is wel fijn dat ze er niet negatief mee omgaan!

23 okt 2023, 13:10, Amber
127

wat is jou lengte en gewicht?

23 okt 2023, 13:10, joshua
128

nee dat is heel fijn Amber, ik had nog niet al jullie berichten van paar dagen geleden gelezen sorry als ik dingen vraag die al gezegt zijn.

23 okt 2023, 13:10, joshua
129

177cm
102 +/- kg
** aangepast door moderator

23 okt 2023, 13:10, Sunny917
130

Niet erg Joshua . Het is egwoon erg druk hier .. wel fijn meerdere te zien hier die ook wat zwaarder zijn

23 okt 2023, 13:10, Amber
131

Pas op. Zodra dit topic te veel richting het benadrukken van zogenaamde voordelen van overgewicht gaat, grijpt de moderatie in, want dat wordt uitgelegd als verheerlijking van een ongezonde leefstijl. Als je het daarover wil hebben kun je beter naar andere platforms zoeken. Die zijn schaars, maar bestaan wel. Probeer je hier te concentreren op de impact van overgewicht op jezelf en het geven van tips aan elkaar om ermee om te gaan.

23 okt 2023, 13:10, B
132

Dat is wel vlot gegaan! Heb zelf flinke straie , vooral op mijn buik

23 okt 2023, 13:10, Amber
133

ja amber veel sneller dan gedacht, ja ik heb ook enorm veel straie op me buik en beetje op me benen

23 okt 2023, 13:10, joshua
134

Rode straie op je benen?

23 okt 2023, 13:10, Amber
135

licht rood beetje op me benen. me buik echt rode strepen

23 okt 2023, 13:10, joshua
136

Armen en heupen lichte , buik dieprood

23 okt 2023, 13:10, Amber
137

het zelfde als bij mij ongeveer dus ** aangepast door moderator

23 okt 2023, 13:10, joshua
138

idd, stretch marks ontstaan alleen veel als je in een korte tijd heel veel aankomt omdat je huid dan niet de tijd krijgt om fatsoenlijk mee te groeien. in sommige gevallen kunnen ze zelfs pijn doen of zelfs bloeden, ik hoop dat jij dat niet hebt? (of Amber)

23 okt 2023, 13:10, Sunny917
139

hey, nee bij mij doet het geen pijn of bloed etc, het is gewoon gekomen

23 okt 2023, 13:10, joshua
140

Heb wel bepaalde plekken op mijn buik waar het erg gevoelig is. Maar pijj nee

23 okt 2023, 13:10, Amber
141

gelukkig maar, bij mij ook niet. **

hebben jullie verder nog aanmerkingen/veranderingen aan jullie lichaam die samen met het gewicht komen?

** aangepast door moderator

23 okt 2023, 13:10, Sunny917
142

hmm, nog geen last van gehad (gelukkig maar, ik hou van mn huidige kleding haha)

moeten jullie regelmatig nieuwe kleren kopen?

23 okt 2023, 13:10, Sunny917
143

laatste tijd valt dat wel mee, heb nu al tijdje maat 40 in broeken en XXL in shirts/truien

23 okt 2023, 13:10, joshua
144

Pleegmoeder sowieso nog amused over mijn gewicht.

Laatste tijd redelijk stabiel nu

23 okt 2023, 13:10, Amber
145

@Riannetje zou je, in het kader van dit topic, ons eens kunnen meenemen in de voordelen en nadelen die je ontdekt hebt. ** Aangepast door moderator

23 okt 2023, 14:10, B
146

@B ja kan wel
Voordelen:
Lekker eten hoeveel je wil
Volledige ontspanning
Nooit honger
Nadelen:
Voelde me een beetje niet lekker na 5 dagen, een beetje misselijkheid op de laatste dag.
Moeite met slapen, kon niet zo makkelijk als altijd in slaap vallen
Soms wel een beetje saai, wil ook soms buiten zitten of een beetje benen strekken.
Mezelf volproppen vond ik niet zo lekker, kon niet maximaal van het eten genieten.
Dus hier zijn ze. Ik vond de nadelen groter, dus nu ik mijn grenzen weet ga ik het iets rustiger aan doen. Heb ook een doel gezet om minstens een uur per dag buiten te zijn, waarvan 10-15 minuten beweging, de rest mag gwn buiten stil zitten met thee of kletsen. Ook meer afwisseling tussen soorten eten. Dat zijn mijn conclusies na dit experiment :)

23 okt 2023, 14:10, Riannetje
147

**Ik denk dat zo’n beweegdoel en het doel om buiten te zijn heel verstandig is. Hopelijk weerhoud de aanstaande winter je niet van die voornemens. Wat is jouw motivatie om zo strak zo’n beweegdoel te stellen, en leg je jezelf meer van dat soort doelen op?
**

** aangepast door moderator

23 okt 2023, 14:10, B
148

** @B ik ga qua doelen even kijken, miss dat ik het nog meer naar boven bijstel. Qua eten geen doelen, behalve afwisseling. **

** Aangepast door moderator

23 okt 2023, 14:10, Riannetje
149

@Riannetje goed om te lezen dat er dus langzaam wel een omslag in je leefstijl komt. Een omslag naar een leefstijl die misschien ietsje meer in balans is dan de voorbije maanden. Heb jij het nodig om zulke concrete beweegdoelen te stellen en waar komt nu toch ineens die wens om (meer0 beweging vandaan? Heb je het experiment uberhaupt met mensen gedeeld en hoe reageerden die erop dat je dat deed en wat je ervan vond?

Hoe gaan jullie trouwens om met lichamelijke verzorging icm je gewicht? Zorgt dat voor moeilijkheden? Extra aandachtspunten et cetera, boeit je dat of juist niet?

23 okt 2023, 14:10, B
150

@B extra aandachtspunten zeker! Subtieler kan ik het niet brengen. Maar zweet sneller als een gemiddeld persoon. Dus zweet ook sneller tussen mijn vetrollen of onder mijn buik. Moet dat wel echt goed schoon houden

23 okt 2023, 14:10, Amber
151

@B alleen met mijn vriendje gedeeld. Niet echt meer beweging, miss een beetje meer. Komt vooral omdat ik tijdens het experiment toch wel een beetje last kreeg van mijn benen en rug door vrijwel geen beweging. Ook heb ik dan ervaren dat ik dat niet altijd zou willen hebben, omdat ik nog wel zelf dingen wil kunnen regelen. Vroeger prees ik dat niet aangezien ik nog nooit heb ervaren hoe het is om echt bijna geen beweging te hebben, dus vond het toen vreselijk. Nu iets meer open voor. Niet dat ik nu meteen een marathon ga doen, gwn rustig wat lopen, benen strekken ** Denk er ook over na om te gaan zwemmen, zoals Chantal dat doet. Denk dat dat het beste is, vraagt minder kracht.
** Aangepast door moderator

23 okt 2023, 15:10, Riannetje
152

Heb ik ook over na zitten denken. Misschien zwemclubje oprichten?😇

23 okt 2023, 15:10, Amber
153

Zwemmen is echt een heel goede manier van beweging, voor iedereen, maar zeker als je wat te zwaar bent omdat je wel beweegt maar je gewrichten niet belast. Bovendien kan het, als je een beetje doorzwemt, ook echt goed zijn voor je conditie. Ik doe dat zelf ook al jaren, is echt heerlijk. Wat houd jullie tot nu toe tegen om dat te doen? Heb het idee dat @Riannetje nog twijfelt en dat de meeste anderen hier niet zoiets doen, op @Chantalx na dan. Haast overal zijn wel zwembaden en vaak is het nog best betaalbaar ook.

23 okt 2023, 15:10, B
154

Te lui haha @B en zag geen nut. Nu een iets andere blik, maar nog niet zeker. Als ik me aanmeld moet ik van mezelf dan serieus aan de slag en dat wil ik niet haha

23 okt 2023, 15:10, Riannetje
155

ik ben te lui en ik ben blij met mn gewicht, ik hoef nog niet af te vallen

23 okt 2023, 15:10, Sunny917
156

En als jullie gaan zwemmen , badpak , tankini of bikini?

Ik had afgelopen zomer een tankini , maar vind dat echt een vervelend ding.

23 okt 2023, 15:10, Amber
157

gewoon een zwembroek, denk niet dat er iets anders is voor jongens haha

23 okt 2023, 15:10, Sunny917
158

Hahah ja oke snap ik

23 okt 2023, 15:10, Amber
159

Mogen toch weer berichten hier?

23 okt 2023, 17:10, Amber
160

Wat eten jullie vanavond?

23 okt 2023, 17:10, Amber
161

@amber blijkbaar wel gelukkig :)

23 okt 2023, 17:10, Jade
162

@Amber vlgns mij Nasi, maar woon nog bij m’n ouders dus ik kan niet zelf bepalen wat ik eet, mijn ouders maken alles :)

23 okt 2023, 17:10, Jade
163

Wat zeggen jou ouders van je gewicht dan?

23 okt 2023, 17:10, Amber
164

Pleegouders zijn weer is niet thuis dus op mezelf aangewezen . Weet nog niet wat ik ga bestellen

23 okt 2023, 17:10, Amber
165

@Amber ze zijn er niet echt blij mee helaas, ze willen eig dat ik naar de huisarts ga om ernaar te laten kijken, maar aan de andere kant zijn ze zelf ook wat aan de grote kant en kunnen ze het niet laten om me af en toe te verwennen met wat eten. Dus het is een beetje dubbel.

23 okt 2023, 17:10, Jade
166

Tijd voor tegengeluid . Iedereen moet doen wat die wil hoor maar ik vind het erg moeilijk te begrijpen wat er fijn is aan niet meer een paar uur te kunnen lopen door het bos, Niet ver te kunnen fietsen, altijd buiten adem zijn en zweten, niet de hele nacht kunnen dansen.
Op vakantie gaan of een stedentrip is zinloos want je kan weinig ondernemen en ja zitten kan je thuis ook…
En dan zeggen dat je er bewust voor kiest? Klinkt meer als een smoes om niets op te hoeven lossen. Van sporten en actief zijn krijg je energie. Van niks doen en overeten word je lamlendig sloom, net als gevolg en neerwaartse spiraal met luie te zware jongeren die daar tevreden mee zeggen te zijn en elkaar hierin aanmoedigen. Bizar.

23 okt 2023, 17:10, ???
167

Maar wat wil jij zelf dan meis? En wat verwachten ze dat de huisarts gaat doen dan?

23 okt 2023, 17:10, Amber
168

@Amber ik weet het eerlijk gezegd niet, mijn gewicht geeft wel problemen maar ook positieve dingen en ik ben nu eenmaal gewend aan het luie leventje, ik denk dat het moeilijk word om hiermee te stoppen.
Mijn ouders verwachten dat de huisarts me doorstuurt naar een diëtist en eventueel naar het ziekenhuis om te kijken of mijn gewicht geen impact heeft op mijn gezondheid.

23 okt 2023, 17:10, Jade
169

Je moet doen waar jij het beste bij voelt meis!

23 okt 2023, 17:10, Amber
170

@Amber ja weet ik! Ik ben gewoon verslaafd aan de ongezonde keuze…

23 okt 2023, 17:10, Jade
171

Dat zijn we allemaal hier. Wat vind jij er zo lastig aan?

23 okt 2023, 17:10, Amber
172

@Amber stoppen met eten, als ik eenmaal ergens een hap van neem kan ik niet stoppen. Als ik eet denk ik niet meer aan mijn problemen eig. En sinds ik zo ben aangekomen ben ik gestopt met sporten dus het gewicht blijft er maar aanvliegen. Ik kom echt enorm snel aan.

23 okt 2023, 17:10, Jade
173

@jade dat is vervelend .

Misschien dan goed toch dat je nog thuis woont?

23 okt 2023, 17:10, Amber
174

Je gaf zelf al aan een keuze te moeten maken. Lukt dat?

23 okt 2023, 17:10, Amber
175

@Amber zeker fijn dat ik nog thuis woon, zonder hulp van mijn ouders zou ik mezelf echt moeilijker kunnen voortbewegen thuis.
En de keuze maken lukt me niet echt eig

23 okt 2023, 17:10, Jade
176

Zonder hulp van je ouders zou je moeilijker kunnen bewegen? Hoe bedoel je dat?

23 okt 2023, 17:10, Amber
177

@Amber Ze brengen me eten, ruimen me kamer op, maken me bed op dat soort dingen. Zelf vind ik dat erg zwaar om te doen

23 okt 2023, 17:10, Jade
178

Okee. Maar klagen wel over je gewicht?

23 okt 2023, 17:10, Amber
179

Waar ik doel is een idee te krijgen van hoe je leeft en waarom je zo leeft. Want je wilt het niet begrijp ik?

23 okt 2023, 17:10, Amber
180

@Amber ja

23 okt 2023, 17:10, Jade
181

Je ouders doen serieus veel voor je hoor.

Wat is jou voornaamste reden om te eten en wat is juist de reden dat je graag wil stoppen?

23 okt 2023, 17:10, Amber
182

hoe zwaar ben je Jade?

23 okt 2023, 17:10, joshua
183

Etenstijd denk ik!

23 okt 2023, 18:10, Amber
184

@amber mijn voornaamste reden om te eten is de smaak en de afleiding die het me geeft en het volle gevoel. De reden dat ik graag wil stoppen is omdat ik merk dat ik er problemen door krijg, zoals niet kunnen meekomen met leeftijdsgenoten.
@joshua ik heb me gister gewogen, toen woog ik 164 kg en ik ben 15 en 168 cm btw!

23 okt 2023, 18:10, Jade
185

Grappig 2x jade hier dus!

Ik begrijp wat je bedoeld , gedeeltelijk , waarmee kan je niet meekomen dan?

23 okt 2023, 18:10, Amber
186

Voor je leeftijd best wel zwaar inderdaad. Wat zegt je vriendinnen/ vrienden ervan dan?

23 okt 2023, 18:10, Amber
187

Ik denk dat de moderatie dit topic niet voor niets even heeft dichtgegooid. Pas op dat het niet weer een chat wordt zeg ik maar even als de ts die graag een topic wilde creëeren waar serieus ervaringen over leven met overgewicht kunnen worden gedeeld, inclusief de tegengeluiden en de terechte kritische vragen btw.
Het is in dit topic al eerder gezegd: als mentale problemen of een relatie met een zgn. ‘feeder’ oorzaken zijn van een (grote) gewichtstoename dan is het echt het beste om wel hulp te zoeken. Al was het maar omdat artsen en andere hulpverleners misschien je denkpatroon even kunnen doorbreken. Hulp zoeken wil helemaal niet zeggen dat je daar vervolgens ook voor altijd aan vastzit. Het hoeft niet definitief te zijn of zo. Maar ik vrees dat dit in ieder geval voor @Jade en jongeren in dezelfde situatie echt het beste is. Totaal buiten je comfortzone, maar wel belangrijk.

Als je bewust en weloverwogen voor een leefstijl kiest is dat anders. Daar past het verhaal van @riannetje bijvoorbeeld bij. Kun je ook kritische vragen over stellen natuurlijk, maar die situatie is wel geheel anders.

Het is heel belangrijk om die 2 lijnen uit elkaar te houden.
Te dik zijn moet geen oorzaak van mentale problemen zijn, want als je dikker bent mag je er ook gewoon wezen, dat is een belangrijke functie van dit topic denk ik, maar als het dikker zijn komt door mentale problemen dan is het echt wel het beste om daar iets aan te doen. Dan heb je niks aan de tips van mensen die er geheel vrijwillig voor hebben gekozen omdat dat alleen vluchtgedrag veroorzaakt.

De vragen die ik hier af en toe drop probeer ik te stellen om topics die spelen rondom te zwaar zijn bespreekbaar te maken en ook om bloot te leggen waarom je bepaalde keuzes maakt. Waarom eet je zoveel of ongezond, hoe doorsta je commentaar daarop, waarom kies je niet of juist wel voor sport/beweging, aanvaard je een slechte conditie, hoe ga je met kledingstress om et cetera. Daar kun je elkaar in vinden, je kunt er door leren van elkaar en het zorgt misschien voor meer begrip.

23 okt 2023, 18:10, B
188

@amber wat bedoel je met 2x jade ahah?

23 okt 2023, 18:10, Jade
189

@Jade de eerste reactie van een Jade in dit topic was van iemand die beweert 17 te zijn, 166 kg te wegen bij een lengte van 1.70 m. Nu beweert een Jade hier 15 te zijn, 1.68 m te zijn en 164 kg te wegen.

23 okt 2023, 18:10, B
190

@Jade de eerste reactie van een Jade in dit topic was van iemand die beweert 17 te zijn, 166 kg te wegen bij een lengte van 1.70 m. Nu beweert een Jade hier 15 te zijn, 1.68 m te zijn en 164 kg te wegen. Ik denk dat @Amber daarop doelt.

23 okt 2023, 19:10, B
191

Je bent erg zwaar jade voor zoon jonge leeftijd, maar hoe kun je nog goed bewegen met 164kg? deze vraag stel ik met echte interesse ivm ik ook aan het aankomen ben

23 okt 2023, 19:10, joshua
192

@joshua het is niet echt aan te raden, het is erg zwaar om nog normaal te bewegen enz.

23 okt 2023, 19:10, Jade
193

ow ga je daarom afvallen?

23 okt 2023, 19:10, joshua
194

@joshua het voelt alsof ik gevangen ben in deze levenstijl ik vraag me af of het gaat lukken.

23 okt 2023, 19:10, Jade
195

je moet doen wat voor jou goed voelt @Jade ik heb precies zelfde gevoel ik ben altijd aan het eten

23 okt 2023, 19:10, joshua
196

@joshua ik kan je alleen zeggen dat hoe lichter je nog bent hoe makkelijker het is om terug te gaan

23 okt 2023, 20:10, Jade
197

Das waar jade, ik ben momenteel 126kg.

23 okt 2023, 21:10, joshua
198

@B Goed dat je inderdaad even benadrukt dat er verschillende lijnen hier zijn! Ik denk ook dat het goed is om niet te veel in een soort chat te belanden, anders raken ineens berichten van bijvoorbeeld @??? bedolven onder de chatberichten en is het lastig om vragen te stellen of topics aan te snijden waar mensen mee kunnen zitten!

Verder, @Amber, ik draag gewoon een bikini tijdens het zwemmen haha

@Riannetje, misschien heb ik dit gemist, maar watvoor experiment heb jij gedaan? En voor het zwemmen: ik ben niet lid bij een zwemvereniging, vind ik echt verschrikkelijk, ik heb gewoon zo'n strippenkaart-abonnement zodat ik kan gaan wanneer ik wel :)

23 okt 2023, 23:10, Chantalx
199

@chantal . Echt stoer zeg!
Waar haal jij je kleding als vragen mag?

24 okt 2023, 07:10, Amber
200

Ik moet wat mededelen

Nu sta ik deze ochtend op en wil me aankleden krijg ik de knoop van de broek niet meer dicht? Heb deze broek vrijdag nog aan gehad en me shirt zit ook wat strakker

24 okt 2023, 07:10, Joshua
201

Zeker als je overweegt te beginnen met zwemmen is zo’n strippenkaart, tienbadenkaart of hoe het bij jouw zwembad ook heet wel het meest laagdrempelig. Je zwemt dan relatief voordelig maar hebt niet meteen allerlei verplichtingen. Ik zwem zelf ook met zo’n kaart. Als het bevalt of als je merkt dat je toch meer support, een groep of gewoon de stok achter de deur nodig hebt kun je altijd alsnog lid van iets worden of een abonnement nemen. Vergeet ook niet dat bewegen niet synoniem staat aan afvallen. Bewegen kun je ook doen zonder af te vallen, gewoon om je spieren en gewrichten een beetje gangbaar te houden en het mooie aan alleen zo’n doel stellen is dat je niet tot het gaatje hoeft te gaan. Ook zo’n vorm van beweging is voor iedereen belangrijk, maar zeker als je zwaarder bent omdat je spieren en gewrichten het dan zwaar te verduren krijgen. Nu kan dikker zijn nog alleen maar leuk lijken, maar ik ben al genoeg mensen van de leeftijd van onze ouders met flink overgewicht tegengekomen met allerlei problemen waardoor ze zich veel eerder als een bejaarde moeten gedragen dan anderen. @Riannetje liep bij haar experiment ook al tegen de nadelen daarvan aan.

Ik kan me wel goed voorstellen dat bij zwemmen de zwemkleding wel een dingetje is, zeker als je je niet zo zeker voelt over je lichaam. @Chantalx schreef al eens dat het eigenlijk belachelijk is dat mensen zelfs in een zwembad of in de sportschool zo staren (ik heb daar zelf om heel andere redenen last van maar probeer dat te negeren). Als er een manier is om ook met overgewicht een beetje fit te blijven dan is het wel op zo’n plek. Probeer dat, als je twijfelt, gewoon voor ogen te houden. Je mag trots zijn op wie je bent en al helemaal als je laat zien dat je gewoon probeert een beetje in beweging te blijven. Voor wie hier in een relatie zitten: overweeg anders je vriend of vriendin (de eerste keren) mee te nemen. Samen kan het leuker zijn en je voelt je dan misschien veiliger.

Verder heb ik eerder de kledingvraag en de vraag naar persoonlijke verzorging opgeworpen. Voor zover die waren ondergesneeuwd, vergeet ze niet. @Amber was op beide al ingehaakt zag ik.

24 okt 2023, 07:10, B
202

Ik heb het met mijn vriendin besproken en gaan 1x per week zwemmen.

24 okt 2023, 08:10, Amber
203

goed bezig Amber wanneer begin je?

24 okt 2023, 10:10, joshua
204

Eerst badkleding zien te vinden

24 okt 2023, 12:10, Amber
205

dat zal toch wel lukken? een bikini of badpak

24 okt 2023, 12:10, joshua
206

Nog niet echt iets leuks gevonden

24 okt 2023, 12:10, Amber
207

@Amber, ik ga als ik fysiek winkel meestal naar plussize winkels, online haal ik veel bij FashionNovaCurve en Shein, ik volg vooral beetje plussize influencers, die hebben vaak goede tips voor winkels. Ik merk wel dat ik zo groot ben, dat zelfs als ze iets in mijn maat hebben het vaak nog wel strak aanvoelt, maar dat vind ik persoonlijk best oke :)

24 okt 2023, 13:10, Chantalx
208

Fashionnova kende ik niet. Ga eens kijken!

24 okt 2023, 14:10, Amber
209

Hoe is het jullie deze week verder vergaan? Nog in valkuilen getrapt, al verder gekomen met de zwemambities of andere beweegambities?

27 okt 2023, 16:10, B
210

Hey @B gaat wel prima. *** Qua bewegen mijn doelen gehaald, elke dag een kwartiertje buiten wandelen (ook al at ik tijdens het wandelen een broodje). Elke dag minstens 2,5k stappen gedaan, meer richting de drie duizend zelfs. Zwemmen heb ik nog niet gedaan, ben nog aan het overwegen. Vind het nu een goede balans, voel dat ik traplopen nu minder erg vind thuis. Ik ga het geleidelijk opbouwen en ik wil tot de zomervakantie werken om aan 5 duizend stappen per dag te komen. ***

*** aangepast door moderator***

28 okt 2023, 09:10, Riannetje
211

Oh ik zie dat de moderator gwn mijn gewicht weghaalt zonder enige reden. Ik zeg gwn mijn gewicht, zonder enige oordeel erover uitspreken. Blijkbaar mag een feit zeggen niet meer van de moderators. Ik zeg het nog een keer: ik weeg nu 104 kilo, 1 kilo meer dan eind vorige week. Kom nu minder snel aan dan vorige week. Denk dat het met de feestdagen wel weer sneller zal gaan door heel veel lekker eten. Nogmaals zeg niet dat ik het goed of slecht vind, dus aub laat het staan.

28 okt 2023, 13:10, Riannetje
212

@Riannetje hahaha! De eerste moderatie hebben ze wel heel slim aangepakt. Om verdrietig van te worden. Maar goed, wel knap dat je eerste beweegdoel zo lekker gaat. Waarom eet je tijdens dat wandelen wel een broodje? Trek je het makkelijk, dat aantal stappen op een dag zetten?
@Iedereen: hoe zag jullie dag er vandaag uit qua eten/drinken en bewegen?

28 okt 2023, 21:10, B
213

@B gwn had er lust in haha. Vind het een raar gevoel, eten tijdens het lopen, wilde weer voelen haha. Op zich lukken de stappen wel, is wel ongeveer een duizend meer dan vroeger was. De laatste 500 gaan wel wat moeilijker, raak dan buiten adem.

28 okt 2023, 23:10, Riannetje
214

Hoe vind je het, @riannetje, dat je bij die laatste stappen zo buiten adem raakt? Weet je waardoor dat komt? Ga je toch te snel misschien, of is je conditie echt zo ruk? Misschien is het een kwestie van wennen en bouwt je conditie vanzelf weer een beetje op. Hoe vind je het om e eten tijdens het lopen en wat voor dingen eet je dan? Ik vind dat persoonlijk helemaal niet fijn, heb dan altijd het idee dat ik zowel van het lopen als van het eten net niet kan genieten. Het geldt in jouw geval niet, mar voor diegenen die willen afvallen is het trouwens zelfs een slecht idee om eten met andere dingen te combineren, want het stimuleert onbewust en daardoor te veel eten.

29 okt 2023, 09:10, B
215

Nou @B het is wel verwacht dat ik dan buiten adem raak, mijn conditie is echt 0 haha. Mijn doel is niet om die conditie op te bouwen*. Misschien wel te snel, maar ik weet het niet. Ik vind het een raar gevoel, eten tijdens het lopen, van een kant fijn, * van een andere kant niet fijn want raak dan nog sneller buiten adem denk ik.

*Dit bericht is aangepast door de moderator.

29 okt 2023, 13:10, Riannetje
216

Conditie zo slecht ja?
Zo erg is die van mij nog niet, daarom wil ik ook gaan beginnen!

30 okt 2023, 07:10, Amber
217

Eerder in dit topic, kort na een moderatiegolf maar kort voor een soort chatgesprek, stelde een reageerder die een tegengeluid wilde laten horen een aantal vragen. Die zijn een beetje ondergesneeuwd volgens mij, maar nu @Riannetje over haar wel erg slechte conditie begint is het misschien wel aardig om die in herinnering te roepen.
In hoeverre kunnen jullie dingen die veel andere jongeren doen en leuk vinden nog, zoals een boswandeling maken, op vakantie/stedentrip gaan, een dagje shoppen of een avondje stappen? Als je in die dingen wordt belemmerd, hoe vinden jullie dat dan? En hoe leg je dat uit aan je omgeving (aan je ouders waarmee je op vakantie gaat of die op zondag het bos intrekken) aan je vrienden die uitgaan, willen shoppen of op vakantie gaan, aan je studiegenoten die na college nog de stad ingaan? Ook dit is een openvraag. Misschien zijn dat allemaal dingen waar jullie niks mee hebben, kan natuurlijk ook, leg dat dan natuurlijk ook gerust uit.

30 okt 2023, 08:10, B
218

Ik ga gewoon uit, ga gewoon met vrienden/vriendinnen chillen en shoppen.!

Word er niet in belemmerd!

30 okt 2023, 08:10, Amber
219

Ik word er ook niet echt in belemmerd, shoppen doe ik gwn, wel met pauzes in de winkels waar ik zit en even bijkom haha maar ik doe het gwn. Mijn vriendinnen zijn allemaal ook best dik dus we doen dat samen haha. En als ik met mijn ouders ben dan stoppen we gwn even voor een kopje thee met iets lekkers. In een bos wandelen vind ik super saai dus dat maakt me ook niet veel uit. Als we met vriendinnen uitgaan doen we dan ook iets wat vriendelijk is voor onze gewicht, lekker chillen, kletsen, eten en snacken :)

30 okt 2023, 09:10, Riannetje
220

Dan is mijn conditie nog best goed!

30 okt 2023, 10:10, Amber
221

@B, ik word eigenlijk niet echt belemmerd, tuurlijk vind ik het wel heel erg fijn als ik even ergens kan zitten om een beetje bij te komen, maar dat lukt eigenlijk altijd wel! Uitgaan doe ik niet al te vaak, maar ook daar lukt het meestal wel om ook ergens te kunnen zitten, is vaak ook wel prettig omdat je dan ook even iets minder de muziek hebt en het iets minder heet is, dus hoef het ook niet echt uit te leggen aan m'n omgeving!

30 okt 2023, 20:10, Chantalx
222

Precies wat chantal zegt!

31 okt 2023, 07:10, Amber
223

Hey even een update

Gister nieuwe broeken gekocht ivm ik de knoop van me broeken niet meer dicht kreeg

Kan nu weer even vooruit

31 okt 2023, 08:10, Joshua
224

Wel fijn dat jullie allemaal geen last hebben van die belemmeringen/vooroordelen die vaak worden gesuggereerd! Zijn er dingen waarvan jullie zeggen dit vind ik écht wel een nadeel aan het dikker zijn/worden?
Ik lijk trouwens ook wel een verschil in houding bij @Riannetje te bespeuren. Van gewoon eten waar ze zin in heeft en het aankomen op de koop toenemen naar toch meer het aankomen als onderdeel van het geheel beschouwen, bijvoorbeeld door dat tijdens het eten lopen om een vollere buik te voelen, de slechte conditie te ervaren en zo, klopt dat?

31 okt 2023, 10:10, B
225

@B grootste nadeel blijft wel gewoon dat er echt een taboe op rust. Hierdoor worden dingen in het dagelijks leven toch wel lastiger als makkelijk kleding vinden, stoeltjes in OV en vliegtuigen, vooroordelen van de maatschappij. Ik begrijp natuurlijk heel goed dat er minder grote maten in kledingwinkels hangen omdat er gewoon veel minder mensen zijn die zo'n grote maat nodig hebben, maar het is vooral jammer dat de mode die er dan is in mijn maat, dan toch vaak een beetje matig is en weinig verschillen in stijl.

31 okt 2023, 15:10, Chantalx
226

Nou @B niet echt. Ik vind nog steeds het lekker eten het belangrijkste ***

*** Dit bericht is aangepast door de moderator

31 okt 2023, 19:10, Riannetje
227

Is het een taboe als je niet op een vliegtuig of trein stoel past? Als ik twee kroketten eet betaal ik er twee maar als ik op twee stoelen wil zitten niet? Commerciieel gezien? Waarom moet ik mijn koffer ruimbagage per kilo betalen en per stoel niet? ( dit is wat mij betreft ook niet wenselijk hoor! Maar wel ingewikkeld, voor de duidelijkheid; niet tegen maar wel voor het bekijken uit meerdere perspectieven)

31 okt 2023, 23:10, ???
228

@??? Is het niet de taak dat er eigenlijk plekken moeten worden gemaakt waar iedereen in past? En niet alleen mensen met anorexia. Ik voel me zo fijner, maar dat mag blijkbaar niet van de maatschappij, ik moet me dood sporten en depressie krijgen omdat ik een leven moet lijden die ik totaal niet leuk vind. Waarom? Wat is er moeilijk aan om dezelfde kleding 10 maten groter te maken? Ook al is een grotere maat dan 1-2 euro duurder omdat er meer materiaal voor nodig is, maar maak hem wel. Het zelfde geldt voor stoeltjes: waarom zijn er speciale zitplekken voor mensen met een fiets of voor mindervaliden en niet speciale zit plekken voor mensen die dikker zijn. Maak gwn dat 2 stoeltjes in het ov geen ding in het midden hebben, en alleen dat zal dikkere mensen al enorm helpen.

1 nov 2023, 06:11, Riannetje
229

Maar als je kleding fabrikant bent en alleen om winst geeft maak je een product dat goed verkoopt, en dat zijn de gangbare maten. Ze maken hun producten echt niet om ons bij te maken maar om geld te verdienen….

Zou je bereid zijn om meer te betalen voor een bredere stoel? (Zoals je ook voor je fiets extra betaalt?)
Dat zou enerzijds oneerlijk zijn, maar anderzijds een vliegmaatschappij kan dan minder passagiers kwijt.
Je oplossing voor in de trein vind ik wel slim. Een bankje ipv 2 stoelen

1 nov 2023, 07:11, ???
230

Ik ben bereid om een toeslag te betalen voor een bredere stoel net zoals met de fiets, maar niet dat het 2 keer duurder wordt. Qua kleding ook bereid om een paar euro extra te betalen voor hogere kosten voor fabrikant. Mensen die dikker zijn verdienen ook een leven

1 nov 2023, 08:11, Riannetje
231

@??? de taboe ligt niet op dat iemand te dik is voor een stoel, dat is gewoon jammer. De taboe ligt op het feit dat dikke mensen worden behandeld alsof ze zichzelf niet verzorgen maar verwaarlozen. Alsof je minder mens bent omdat je dik bent. Mensen worden echt slecht behandeld in de omgang, sollicitatie, dating, omdát ze dik zijn. Daar ligt de taboe.

1 nov 2023, 09:11, Chantalx
232

Helemaal mee eens Chantal!
Ben zelf ook erg zwaar , maar verzorg mezelf meer dan prima!

2 nov 2023, 07:11, Jasmijn
233

Heyhey allemaal even een update over mezelf: weeg nu 106 kilo, betekent dus dat er ongeveer 2 kilo’s zijn bijgekomen sinds vorige week, iets sneller dan ik verwacht had. Weet wel waardoor het komt, ik heb namelijk wat toetsen gehad, dan ga ik veel leren en dat leidt bij mij tot heel veel eten. Ook de kruidnoten die overal liggen is natuurlijk een must om te eten voor mij haha. Qua beweging heb ik me aangehouden om minstens een kwartiertje buiten te wandelen, en een stappendoel van 2500 heb ik ook elke dag gehaald. Denk dat het zo ongeveer gaat lopen de komende weken, miss net iets minder snel aankomen. ** bericht aangepast door moderator**

4 nov 2023, 13:11, Riannetje
234

Oh alweer wat dingen verwijderd. Als iemand nog vragen heeft, stel ze gerust, ik heb tijd om alles te beantwoorden:)

5 nov 2023, 10:11, Riannetje
235

jammer dat er weer dingen verwijdert zijn, heb niet meer kunnen lezen wat je zei

5 nov 2023, 10:11, joshua
236

ah oke @riannetje ja daarom even wat rustiger aan anders houd mijn lijf het niet meer bij, ik was van de week keer zwemmen en dan kijken de mensen je toch behoorlijk aan als ze een flinke buik zien hangen niet dat ik dat erg vind ** aangepast door moderator **

5 nov 2023, 11:11, joshua
237

Ik krijg soms ook wel blikken van “ga eens afvallen” of “verberg je dikke buik” maar het boeit me niks, maakt me zelfs trotser op mezelf en mijn lichaam ***** , dat ik sterk genoeg ben om mezelf mooi te vinden hoe ik ben en dat ik sterk genoeg ben om een leven te hebben zoals ik wil en niet zoals het moet van de maatschappij.

** bericht aangepast moderator**

5 nov 2023, 12:11, Riannetje
238

Heb helaas niet alles kunnen lezen door de moderators maar ik snap je punt!! Zo sta ik er ook in

5 nov 2023, 15:11, Joshua
239

Vanmiddag in de winkel een grappige situatie meegemaakt. Ging om even wat lekkers te kopen, kocht uiteindelijk een zak chocoladekruidnoten (1 kilo). Maar het grappige was dat ik daar botste met mijn buik tegen een andere dikke meid haha. We kwamen tegelijkertijd aan van een bocht en dus gebotst haha. Toen vielen onze dingen (ze had luikse wafels gekocht) en ik wilde ze oppakken ***** We moesten met haar erg lachen terwijl iedereen naar ons keek. Daarna een beetje met haar gepraat en ze leek me wel een leuke meid dus ik had voorgesteld om naar de mac te gaan. Ze was toevallig ook op een scooter dus dat was een mooie combi. Daar een hele leuke gesprek gehad: **** . Ook grappige ervaringen gedeeld. We hadden een big mac menu besteld en een mcflurry, dus zaten daar wel een paar uurtjes, uiteindelijk ook mijn zak kruidnoten opgegeten, ze was wel aardig en gaf me 3 wafels mee naar huis zodat ik nog wat lekkers had en niet meer terug hoefde naar de winkel hihi. Ze heeft dezelfde denkwijze als ik, behalve dat ze net wat meer doet aan beweging. Ze zwemt ook dus ik heb met haar afgesproken om dinsdag te gaan zwemmen. Zo dus aan een zwemmaatje gekomen. Ik vind het eigenlijk heel fijn dat iedereen die dik is elkaar steunt, had het vroeger niet zo meegemaakt toen ik nog dun was.

** bericht aangepast door moderator **

5 nov 2023, 17:11, Riannetje
240

Wat een toffe ervaring @Riannetje. Soms heb je van die toevallige ontmoetingen nodig. Zelf ook weleens van die dingen gehad, dat je door een totaal andere gebeurtenis iemand ontmoet waarmee je een bepaalde overeenkomst hebt. Als ik . *** dingen uit je bericht mag lichten: ***********jullie hebben ervaringen uitgewisseld. Wat waren de grootste verschillen qua gewicht waar jullie opkwamen? ******* wat tof dat je een zwemmaatje hebt gevonden. Zwemt zij actief? Hebben jullie het over hoe jij dat voor je ziet (met je matige conditie en zo) gehad? Hoop echt dat dat zwemmen wat voor je is ***

** bericht aangepast door moderator**

5 nov 2023, 17:11, B
241

Grootste verschillen is dat zij wel wat meer problemen heeft met kleding vinden, en dat het traplopen wel gaat maar moeilijker dan vroeger. **** . Misschien was het niet duidelijk maar we aten die zak samen leeg, zij eet net iets langzamer dus ik denk dat ik 60% ervan heb gegeten. Zij zwemt 2-3 keer per week. Als ze zwemt doet ze het niet heel snel dus ze zei dat ik wel bij kan houden en zo niet gaat ze iets langzamer zwemmen voor mij. Ik ga mijn bikini van de zomer passen, hoop dat die nog goed is, anders zei ze dat ze een oude bikini van haar meeneemt dat ik hem kan passen. Haar figuur lijkt namelijk op de van mij behalve dat ze net iets langer is.

** aangepast moderator**

5 nov 2023, 17:11, Riannetje
242

Oh alweer moderatie waar ik van moet huilen. Zei niet eens iets verheerlijkend of aansporend…

5 nov 2023, 21:11, Riannetje
243

Ja, zucht, blijkbaar is het delen van ervaringen die samenhangen met overgewicht ook al aan moderatie onderhevig. Het lijkt Rusland wel.
Maar goed, ik las in eerdere berichten, vooral van @riannetje volgens mij, dat het ook wel voorkomt dat je je in de middag al helemaal verliest in eten. Door leren, door een spontane ontmoeting of whatever. Gebeurt jullie dat vaak? Welke invloed heeft dat op het eten van de 3 hoofdmaaltijden op de dag? Eten jullie na een middag waarin je veel hebt gesnackt nog wel gewoon avondeten en heeft dat verder invloed op jullie eet/drinkpatroon op zo’n dag?

6 nov 2023, 06:11, B
244

@B gebeurt wel soms. Qua invloed op de hoofdmaaltijden verschilt het, toen tijdens het leren dus wel waardoor ik een hele kleine avondmaaltijd nam, gisteren was de mac en kruidnoten meer als een tussendoortje voor mij, ik at daarvoor en daarna een best stevige lunch en avondeten. Het hangt bij mij echt af of ik me vol voel en of ik honger heb, verschilt wel steeds.

6 nov 2023, 06:11, Riannetje
245

Oh en ik heb mijn bikini van de zomer gepast, zit wel best strak, vooral bij mijn borsten, heb op haar advies wat gesprongen en het voelde alsof die nu ging scheuren (knop is niet erg sterk). Dus ik heb gevraagd of ze haar oude ook kon meenemen, kan ik in de kleedkamer passen welke beter zit, ook met tips van haar, lopen zonder bh vind ik dan wel erger dan met een scheur in mijn broek. De slip is wel best stretchy dus die past nog wel prima.

6 nov 2023, 07:11, Riannetje
246

Wat fijn @Riannetje dat je zo serieus met die zwemvoornemens bezig bent nu. Een gescheurd bikinistuk in een zwembad is echt niet iets wat je wil, zeker niet bij de eerste keren zwemmen, dus heel fijn dat je in die kleedkamer nog een alternatief kunt uitproberen. Hopelijk heb je dat springen wel overleefd trouwens haha. Laat je het weten hoe het is gegaan? De eerste keer zwemmen met overgewicht is volgens mij een best relevant onderwerp voor zo’n topic als deze.
Hoe staat het er bij anderen voor met de zwemvoornemens? Ik kan me herinneren dat @Amber er ook plannen voor had?
Verder is de verhouding tussendoortjes/hoofdmaaltijden misschien wel iets om in de gaten te blijven houden. Als je de hoofdmaaltijden te veel loslaat door te veel snacken is het einde qua regelmaat in eten namelijk wel vrij snel zoek. Want na avondeten overslaan komt er dan bijvoorbeeld later in de avond toch weer sneller een ongezonde eetkick en zo.

6 nov 2023, 07:11, B
247

@B was idd moeilijk dat springen haha. Maar wel best mooi en opwindend in de spiegel voor mij hihi. Ik probeer dan vanaf nu wel zelfs als ik een hele grote tussendoortje te gaan avondeten als je zegt dat het beter is :)

6 nov 2023, 08:11, Riannetje
248

@B en ik laat natuurlijk weten hoe het zwemmen is gegaan :) ik ben wel blij dat ik zelf met een meisje met mijn denkwijze ga die zelf net zoals ik (heel) dik is en houdt van lekker eten maar wel ervaring heeft met zwemmen.

6 nov 2023, 08:11, Riannetje
249

Heyhey was vanavond nog langsgegaan bij het meisje waar ik morgen mee ga zwemmen, we vonden het verstandig om samen dan even naar de bikini te kijken of het goed is. Samen besloten dat haar oude bikini bh toch net iets beter zit. Slip zat wel goed. Ook lekker gekletst over van alles, en natuurlijk lekker gegeten:) ik nam een zak kruidnoten mee dus ja die hadden we op gekregen en zij had hotdogs gemaakt en friet besteld :) daarna thuis avondeten om aan de patroon te houden zoals @B zei. Kijk er naar uit om morgen met haar te gaan zwemmen, we schieten echt goed op met elkaar, terwijl we elkaar eigenlijk pas een paar dagen kennen. Zij is wel veel actiever dan ik: ze probeert elke dag minstens een uur te bewegen, meer om haar gewicht te kunnen dragen. Ze komt ook nog aan, maar veel langzamer dan ik, zo’n 1-1,5 kilo per maand.

6 nov 2023, 20:11, Riannetje
250

Leuk dat het zo klikt @Riannetje en goed dat je een passende bikini hebt gevonden. Hoop voor je dat het zwemmen morgen bevalt. Ik weet niet of je bewust of onbewust mijn tip over verhouding hoofdmaaltijden versus snacks ‘verkeerd’ uitlegt, maar ik bedoelde daar natuurlijk mee dat je in de gaten moet houden dat snacks het eten van hoofdmaaltijden niet verhinderen. Als je door te veel tussendoortjes op het moment van een hoofdmaaltijd daar geen zin in hebt, is het risico groot dat je later op de dag/avond dan toch weer meer gaat snacken en zo in een steeds ongezondere spiraal terechtkomt. Probeer dus aan die (gezondere) hoofdmaaltijden vast te houden en tussendoortjes niet zo uit de hand te laten lopen dat je hoofdmaaltijden gaat skippen, maar ga natuurlijk die hoofdmaaltijden ook niet kostte wat het kost naar binnen proppen.

6 nov 2023, 21:11, B
251

Hoe vaak gebeurt het jullie dat je buiten adem raakt? Wanneer en waardoor gebeurde dat bij jullie de laatste keer en hoe vind je dat en ga je daarmee om?

6 nov 2023, 21:11, B
252

Oh zo bedoelde je het @B . Nee ik snapte het niet helemaal sorry, dacht dat je bedoelde dat ik toch kostte wat kost een hoofdmaaltijd moest eten ook al zit ik dan al vol van de snacks. Nou meestal doe ik het toch ook wel, ook omdat het voor mij ook een beetje een sociaal moment is, kan ik bijpraten met mijn ouders. Een probleem wat ik wel lastig vind is dat ik dan wel steeds honger heb, en eigenlijk wil ik mezelf niet beperken met het eten, ik wil geen honger gevoel hebben. Daarom eet ik ook best veel snacks, ik heb honger en wil dat vullen, had het denk ik al benoemd maar is misschien weggelakt door de moderatie.

6 nov 2023, 21:11, Riannetje
253

Oh ik raak wel vaak buiten adem denk ik. Nu dat ik wat meer loop, na een kwartiertje lopen heb ik wel dat ik even moet bijkomen. Op school uitgeprobeerd met trappen, na 5 trappen/verdiepingen ben ik buiten adem. Vind het noch fijn noch slecht, wel een fijne gevolg: ik kan lekker zitten en bijkomen, heeft wel een fijn gevoel als je dan weer tot rust komt, voor mij tenminste dan.

6 nov 2023, 21:11, Riannetje
254

Heyhey, vandaag was ik dus met mijn nieuwe vriendin gaan zwemmen. We kregen idd wat rare blikken door onze vet maar mij boeit het niks, integendeel ben trots op mezelf dat ik mijn lichaam niet verberg en van mijn lichaam hou. Wel bij het inspringen een grote plens gemaakt haha, badmeester werd boos. We hebben 1 uur lang gezwommen, ik heb 20 banen gezwommen (50m zwembad), zij wat meer (ze zei dat ze 60 banen zwom, ze zwom wat sneller, terwijl ik 1 baan zwom heeft zij er al 3 gezwommen) maar we hebben ook best veel pauzes genomen tussen het zwemmen. Vond het best goed gaan, vraagt wat minder kracht aangezien ik mijn gewicht niet zo veel moet dragen. Door mijn vet was ik ook niet echt aan het zakken in het wat haha, maar had wel zo’n buisje gepakt, weet niet hoe het heet, deed het onder mijn buik. Ik vond het best goed gaan, dus we hebben met haar afgesproken om elke week samen te gaan zwemmen. Wel erna nog een frietje gehaald om energie aan te vullen haha

7 nov 2023, 19:11, Riannetje
255

Wat fijn dat het zwemmen bij @Riannetje zo positief is verlopen! Jammer dat je wel het gevoel had dat je de aandacht trok met je dikkere lichaam. @Chantalx vertelde ook al eens over dat hinderlijke gedrag van anderen, maar stoer dat je je daar niks van hebt aangetrokken. Ter compensatie in het bad springen is dan misschien niet de handigste actie, want tijdens uren voor banenzwemmen wordt dat eigenlijk nooit gewaardeerd haha.
20 banen in een 50-meterbad is trouwens ook helemaal niet slecht, zeker niet voor een eerste keer. Zo’n 60 banen in een 25-meterbad binnen een uur is voor veel mensen vrij gemiddeld, dus daar zit je dan niet eens zo gek ver vanaf. Ik denk dat het heel goed is dat je dit nu vaker gaat doen. Zorgt misschien toch voor een beetje conditie en het houdt je spieren/gewrichten soepel.
Het valt me wel op dat je de laatste dagen veel friet eet… Volgens mij al 3x achter elkaar, of niet? Hoe ging het verder met eten na afloop van het zwemmen? Ik heb dat nu niet meer, maar had eerder altijd echt een vreetkick na afloop van zwemmen.

8 nov 2023, 06:11, B
256

@B meteen erna hadden we dus friet gehaald, ik had 2 grote porties gehaald, en dacht dat het dan wel goed is. Maar ik kreeg pas echt honger als ik weer thuis was… na het avondeten (2 grote borden pasta) nog naar de winkel gereden en een appeltaart gehaald (was in de aanbieding dus kon hem gwn niet laten staan) en een chocoladeletter. Thuis dat dus opgegeten, en nog een appel en een mandarijntje gepakt beneden. Dus ja wel een beetje veel gegeten haha, maar ja, vind het niet heel erg op zich.

8 nov 2023, 07:11, Riannetje
257

Herkenbaar dat die honger later ook nog terugkomt, hoewel ik het nooit zo extreem heb meegemaakt. Weet nog wel dat ik als klein jongetje altijd erg uitkeek naar de stroopwafels uit de automaat die vroeger bij ons zwembad stond en die ik dan na afloop mocht hebben. Ik koos altijd bewust voor de stroopwafels, want dan zaten er 2 in de verpakking haha. Maar goed, even terug naar de algemene lijn van dit topic: het is denk ik wel zaak dat je je lichaam niet laat wennen aan zoveel eten na een matige inspanning. Dat geldt voor zowel die 2(?!) porties friet na afloop als voor die hele rits dingen die @Riannetje daarna nog heeft gegeten. Natuurlijk is lekker genieten belangrijk, maar pas wel op dat het niet een eetverslaving wordt haha. Ik signaleerde niet voor niets in m’n vorige bericht al het nieuwe patroon bij @Riannetje van erg vaak friet. Weet niet hoe vaak je dat eet? Maar pas in het algemeen wel op dat je niet 10 ongezonde eetpatronen op een dag introduceert.

8 nov 2023, 08:11, B
258

Nou in het algemeen niet erg vaak @B alleen de laatste tijd best vaak. Ik eet thuis vaak wat uitgebreidere maaltijden dan friet, friet eet ik alleen als ik met vrienden ga eten, dat is gwn snel en makkelijk. Thuis maken mijn ouders lekkere maaltijden zoals pasta, risotto, wok, noodles enz. En zoals je zei met dat extreem is, ja dat klopt, maar dat is altijd zo bij mij, ik vind het gwn heel lekker en leuk om te eten en aangezien ik sws al heel dik ben maakt het me niet uit dat ik nog meer aankom, bovendien vind ik het ook gwn mooi staan bij me, vindt mijn vriendje ook. Maar ja, ik ga nu wel zo doorgaan met een beetje inspanning om ervoor te zorgen dat ik later nog steeds zelf kan lopen en voor mezelf kan zorgen. Ik weet al namelijk vrijwel zeker dat ik nog dikker zal worden en dat zal blijven, dus ja, dat is mijn keuze. Het is idd wel wat veranderd de laatste tijd, vroeger was mijn keuze gwn niksen en eten, maar ik zie dat het dan ertoe kan leiden dat ik niet voor mezelf kan zorgen, dus heb ik ervoor gekozen om lekker te eten met enige inspanning om mezelf in staat te houden om voor mezelf te zorgen. En met ongezonde eetpatronen: ik weet dat ik veel ongezond eet, maar dat is veel leuker en lekkerder, ik vind het gwn essentieel om een leuk leven te hebben. Mezelf beperken wil ik niet, dat zal bij mij leiden tot een depressie wat ik nog erger vind.

8 nov 2023, 08:11, Riannetje
259

Ik ben persoonlijk ook helemaal voor de lijn dat met dik zijn vanuit schoonheidsideaal niks mis is en dat iedereen z’n leefstijl gerespecteerd moet worden. Bovendien vind ik zo’n leefstijl ook best aantrekkelijk. Maar ik signaleer, als reageerder in dit forum, wel een verandering bij @riannetje, een verandering naar een patroon dat langzaam uit de hand loopt. Neem bijvoorbeeld dat zwemmen: dat is hartstikke goed, maar daarna niet slechts een stuk taart eten maar een hele taart en een chocoladeletter en 2x friet en 2x pasta, dat is wel een vorm van escalatie. Heel goed dat @Riannetje die ontwikkeling gewoon beschrijft (leerzaam ook voor anderen die ermee worstelen of die eetbuien hebben), maar omdat hier ook anderen meelezen is het wel belangrijk om te benadrukken dat dat best een risicovolle ontwikkeling is. Niet alleen vanwege de extra kilo’s die het oplevert, maar ook vanwege de hoeveelheden suiker, vet et cetera die een lichaam moet verwerken.
@riannetje ik lees dat je meestal kiest voor de gemakkelijke optie: je koopt lekkere, maar wel bereidde producten in de supermarkten, laat je ouders thuis koken, rijdt (bijna) overal gemotoriseerd naartoe et cetera. Voor het geval je wel meer een balans zou willen vinden tussen genieten en ‘gezondheid’: heb je er weleens aan gedacht om meer van je eten zelf klaar te maken? Bijvoorbeeld thuis een paar keer in de week zelf te koken, jezelf aan te moedigen om, als je naar die supermarkt gaat, niet de scooter te nemen maar toch de benenwagen of fiets? Misschien zorgt het moeten doen van ietsje meer moeite voor eten er voor dat je nog wel lekker geniet zonder dat het te snel een soort verslaving wordt.

8 nov 2023, 08:11, B
260

Thuis koken doe ik zelf ook wel, maar dan alleen voor de grote maaltijden. De tussendoortjes haal ik liever dat ze al klaar zijn. Ik vind koken zelf ook best leuk, dus doe het ook wel, vermeld het alleen hier niet. Naar de supermarkt ga ik toch liever met de scooter, het weer is echt kut en ik heb er geen zin in om door zulk weer te moeten lopen. Als het wat warmer wordt (maar ook niet te heet) ga ik af en toe lopend naar de supermarkt. Fietsen doe ik liever niet, zadel zit niet erg lekker en ben bang voor de gewichtslimiet, kan die mijn gewicht wel aan? Wat ik ook denk is als ik nog meer ga doen dan het dan te veel wordt en dat ik dan nog meer zal eten en dat het dan juist averechts werkt: zal nog sneller aankomen.

8 nov 2023, 09:11, Riannetje
261

Goed @Riannetje dat je bijvoorbeeld dat thuis koken al doet. Het is in het algemeen een tip die wel vaker wordt gegeven, als je moeite voor je eten moet doen eet je misschien net iets minder én je hebt minder tijd om feitelijk te eten. Die andere overwegingen die je noemt over niet willen lopen/fietsen zijn een keuze. Mocht je op enig moment wel denken ik wil wel genieten maar het moet niet te hard oplopen dan zou je in die hoek naar oplossingen kunnen zoeken, zo kun je je tegen slecht weer kleden en zijn er natuurlijk betere zadels voor fietsen te regelen haha, daar lijkt het bij jou dus meer niet willen dan niet kunnen te zijn...

Iets breder dan maar weer: hoe kijken jullie naar jezelf? Hoe zien jullie eruit en ben je tevreden over je uiterlijk? Wat vinden jullie het mooiste aan jezelf en wat het minste?

9 nov 2023, 10:11, B
262

Heeft hier iemand wel eens nagedacht over een maagverkleining ofzo?

9 nov 2023, 14:11, GototheGym
263

@B ik vind mijn figuur heel mooi. Hoe ik eruit zie: dikke/brede benen en kont, hangende buik (2 vetrollen), grote borsten, dikke armen en vingers, en relatief dunne nek en gezicht/hoofd. Het mooiste: ik twijfel tussen mijn benen/kont, mijn hangende buik, of mijn borsten. Minst mooie: mijn vingers, gaat moeilijk met ringen, zit niet lekker. (Voor de moderators: dit is geen verheerlijking, ik omschrijf gwn wat ik vind, en alles wat hier is is zelfvertrouwen)
@Gotothegym nee.

9 nov 2023, 16:11, Riannetje
264

@Riannetje ik denk dat je professionele hulp nodig hebt...je ouders hebben het zo te lezen al opgegeven en je hebt jezelf overtuigd dat dit 'een leuk en lekker leven is'

10 nov 2023, 14:11, GototheGym
265

@Gotothegym misschien moet jij psychologische zoeken, je kan er blijkbaar niet tegen dat mensen van hun leven kunnen genieten.

10 nov 2023, 16:11, Riannetje
266

je hebt soms van die mafkezen @Riannetje. als jij van aankomen houd is dat jou keus zijn mening doet er niet toe

10 nov 2023, 23:11, joshua
267

@Joshua Ik hou niet zo zeer van aankomen maar van lekker eten en genieten van mijn leven, ik weet niet waarom iemand er problemen mee moet hebben, het is MIJN leven.

11 nov 2023, 06:11, Riannetje
268

Ja dat vind ik ook maar je houd altijd van die mensen die liever anorexia zien

11 nov 2023, 08:11, Joshua
269

@Joshua ja helaas wel. Vind het absurd dat mensen zo’n haat hebben tegen mensen alleen omdat ze dik zijn…

11 nov 2023, 08:11, Riannetje
270

Maar de vraag is, is het altijd haat, of ook vaak onbegrip? Alles dat afwijkt roept reacties op. Gender, huidskleur, kledingstijl, afwijkende meningen, hobby’s en ook fysieke en mentale beperkingen. Het feit dat en de manier waarop zijn vaak verwerpelijk, maar het is gelukkig niet altijd haat. Bij overgewicht, zeker door een bewust ongezonder leefstijl, zul je altijd extra mensen triggeren. De mensen die direct oordelen over alles wat afwijkt zullen dat hierover ook doen, maar je triggert ook een groep die het echt niet begrijpt. Want hoezo zou je bewust voor iets kiezen waarvan je weet of zou kunnen weten dat het ongezond is, dat het op langere termijn tot allerlei medisch gedoe en dus kosten voor iedereen zou kunnen leiden, dat het slecht is voor het milieu en de planeet, dat het zorgt voor allerlei ‘ongemak’ van fysiek tot kleding en dat ook nog eens op een leeftijd waarbij ouders en zo ook nog een rol spelen? Als mensen zo reageren, probeer je dat dan voor ogen te houden en blijf gewoon uitleggen waarom je doet wat je doet en realiseer ook altijd, je gaat over je eigen lichaam, maar anderen zien het wel aan je als je dik bent en uitstraalt dat je dat wel best vindt en zullen daar dan altijd vragen bij hebben omdat het zo afwijkt.

11 nov 2023, 10:11, B
271

Hoe gaat het bij jullie nu het buiten kouder (en natter) wordt en er weer steeds meer ongezonde dingen in de winkels liggen? Doet dat iets met jullie eetgedrag en beweegpatronen?

11 nov 2023, 10:11, B
272

@B ik snap het, maar die persoon vroeg ook niet wrm ik dat wil maar zei gwn “ga een maagverkleining nemen” dus dat classificeer ik toch als haat. Verder ben ik inmiddels al een paar dagen 18, dus het is echt mijn keuze. Het weer doet natuurlijk wel wat met de bewegingspatronen, maar ik hou me wel aan mijn doelen die ik heb gesteld. Het lekkere eten in de winkel kan ik zeker niet weerstaan, dus ook al beweeg ik meer dan vroeger ga ik wss nog wel wat aankomen. Vandaag is mijn weegdag dus dan zie ik altijd wat er is veranderd sinds vorige week. 1,5 kilo erbij, 107,5 kilo inmiddels. Volgende week heb ik wat toetsen dus ik denk dat ik dan wel wat meer aankom.

11 nov 2023, 10:11, Riannetje
273

Hier een berichtje van de moderator.
We zien dat er veel gereageerd wordt op dit topic.
We vinden het belangrijk dat jullie je wel houden aan de volgende spelregel.

Heb respect voor de mening van een ander, val anderen niet persoonlijk aan en gebruik geen schuttingtaal. 
Zet anderen niet aan tot gevaarlijk of ongezond gedrag. Vraag niet om tips voor ongezond gedrag.

11 nov 2023, 11:11, moderator
274

Wow...ik vroeg of iemand wel eens nagedacht had over een maagverkleining.

Leven met een verslaving is niet leuk.

11 nov 2023, 15:11, GototheGym
275

Gisteravond met sint-Maarten is het flink uit de hand gelopen… vriendinnen kwamen bij me thuis met allerlei lekkere dingen en wij hadden zelf ook wat thuis liggen. Uiteindelijk hadden we spelletjes gespeeld en best weinig gegeten en was er dus nog best veel eten over, die lieten zij bij mij achter. Ik ging dus een film kijken, was best leuk, en merkte niet hoe ik bijna alles opkreeg: iets van 2 kilo aan pepernoten, 2 chocoladerepen met koekjes, 10 soesjes, nootjes, pak stroopwafels, 2 tompoucen, 4 gevulde koeken en aardbeien met slagroom. Voelde me erna echt niet goed, moest 2 keer bijna overgeven en had daardoor ook slecht geslapen. Ik weet ook niet hoe ik dat allemaal heb kunnen opeten, ik merkte het gwn niet. Wel even gaan lopen ‘s nachts, hielp me een beetje om iets beter te voelen. Daardoor ook een nieuwe record: bijna 5 duizend stappen gemaakt gisteren (ik had mijn beweegdoelen al gehaald voordat mijn vriendinnen langskwamen). Dat vond ik dus opmerkelijk en wilde even delen, misschien moet ik ook letten dat ik niet tot zulke scenario’s meer kom, want dan vind ik het niet waard. Dit was ook voor het eerst dat het zo is gegaan. Nu weet ik dus wel mijn limieten, en ga ik er niet meer over heen. Het was ook niet fijn aangezien mijn vriendje vandaag langskwam want we zouden vandaag samen slapen, maar ja is dus niet echt gelukt doordat ik me niet lekker voelde: we gingen echt gwn slapen zonder leuke intieme dingen doen.

12 nov 2023, 08:11, Riannetje
276

@Riannetje dat zijn ook wel enorme hoeveelheden.
2kg kruidnoten is al bijna 9000kcal. 4 gevulde koeken zijn 1000kcal, 2 chocoladerepen 1000kcal, pak stroopwafels rond 2000kcal. dat is al 13000kcal dan komen daar nog die 2 tompouchen, noten, soesjes, aardbeien met slagroom, koekjes nog bij dan zit je al op 15000kcal! Daarnaast heb je de rest van die dag (waarschijnlijk) ook nog redelijk veel gegeten dan zit je waarschijnlijk al op 20000kcal!

Hoe ging het de rest van de week aangezien je zij dat je een tentamens had en dan vaak veel eet?

18 nov 2023, 17:11, Björn B
277

Hey @Björn B ja je hebt gelijk het is idd wel vrij veel geworden. Weeg nu 110 kilo, dus 2,5 kilo erbij in een week tijd, maar daar zit dat verhaal van sint-maarten bij en de toetsen natuurlijk ook. Wel mijn beweegdoelen gehaald, ook een keer gaan zwemmen, dus in dat opzichte wel genoeg gedaan. Ik ga vanaf volgende week 2 keer per week zwemmen, en ik ga mijn beweegdoelen ook een beetje verhogen vanaf 1 december: wordt vanaf dan minstens 3k stappen (+500) en minstens 20 minuten wandelen. Ook wil ik vanaf volgende week kijken hoe het zal gaan met fietsen, ik heb een goede zadel gevonden die mij wel lekker zit (is best breed), wil dan vanaf mei kijken of ik iets van 5-10 minuten fietsen per dag kan invoegen op mijn beweegdoelen, vlgns mij versterkt dat mijn benen en rug dus dat wil ik een beetje inbouwen om op hogere gewicht voor mezelf te kunnen zorgen. Ik vind fietsen wel vreselijk, maar ik hoop dat het met een goede zadel wel beter zal gaan. Ik ga ook alleen met lekker weer fietsen anders heb ik er helemaal geen zin in.

18 nov 2023, 19:11, Riannetje
278

jij komt echt snel aan Riannetje maar je eet ook behoorlijk veel calorieen, ik dacht dat ik snel ging maar jij? wow

19 nov 2023, 08:11, joshua
279

Nou ja @joshua ik hou van lekker veel eten haha. Maar ik denk dat het volgende week rustiger gaat, ik ga wat meer bewegen en wss minder eten (geen toesen of bijzondere feestjes). Ik verwacht dat het volgende week maar 1 of 1,5 kilo erbij wordt.

19 nov 2023, 14:11, Riannetje
280

Ik snap je goed maar 1 of 1.5 kilo in 1 week is ook best veel dan ben je einde van het jaar bijna 120 kilo

19 nov 2023, 18:11, Joshua
281

Nou ja voor mij maakt het getal niet veel uit, ik vind het eten lekker en leuk, en ook mooi bij me passen. Mijn doel is niet om tot een bepaald getal te komen, maar vooral om te genieten.

19 nov 2023, 19:11, Riannetje
282

Heel fijn om te horen riannetje merk je ook waar het gewicht naar toe gaat wat je aankomt?

19 nov 2023, 19:11, Joshua
283

Ja haha, meeste gaat naar mijn buik, benen en kont. Die zijn zichtbaar verdikt sinds de zomer, zelfs een tweede vetrol gekregen sindsdien. Ook mijn borsten zijn wat groter geworden.

19 nov 2023, 20:11, Riannetje
284

Dan word het vet wel mooi verdeelt! das wel erg fijn, grotere borsten lijkt me ook wel fijn? en zelfs een 2e vetrol? dus je hebt nu 2 grote rollen? dan zullen ze ook wel zichbaar zijn in kleren?

19 nov 2023, 20:11, joshua
285

@joshua tweede vetrol is eigenlijk alleen bij het zitten goed zichtbaar. In skinny kleding is het zeker zichtbaar, maar ik draag nu vooral oversized omdat het dan warmer is haha. Van de zomer vooral topjes :) Grotere borsten vind ik zeker mooi bij mezelf staan, soms wel een beetje pijn haha, maar ik heb wel een sterke bh dus dan komt het wel goed.

19 nov 2023, 21:11, Riannetje
286

Ik vind het leuk om te horen dat je er zo goed mee omgaat wat vind je vriendje er van? Helpt hij je als het moet?

19 nov 2023, 21:11, Joshua
287

@joshua hij vindt het heel mooi bij me staan en steunt mijn keuzes altijd. Vindt het ook best opwindend. Wat bedoel je dan precies met helpt?

19 nov 2023, 21:11, Riannetje
288

Daar bedoel ik mee wat je eigenlijk zelf verwoorden dat hij je altijd steunt

Hoe is jou vriendje kwa postuur? Komt hij ook aan?

19 nov 2023, 22:11, Joshua
289

@joshua zo ongeveer gemiddeld, ik denk dat die sinds het begin van onze relatie idd een beetje is aangekomen, iets van 5 kilo gok ik, maar hij is lang dus bij hem zie je het niet zo snel haha

19 nov 2023, 22:11, Riannetje
290

Oh dat kan ook ja wel fijn dat hij je leuk vind zoals je bent

19 nov 2023, 22:11, Joshua
291

@joshua ja ik ben heel blij met hem, hij heeft me geholpen mezelf te ontdekken waar ik me fijner bij voel en dat ook te zijn. Hij gaat wel nog naar de sportschool want hij wil me kunnen optillen en dat wordt wel steeds moeilijker haha, als het niet lukt lachen we er beide om hihi. Van mij hoeft het niet maar het is zijn keuze en ik ga hem ook niet dwingen om iets te doen zoals hij me ook niet dwingt, ik wil een gezonde relatie hebben met hem.

19 nov 2023, 22:11, Riannetje
292

Heel mooi gezegd jullie hebben een super relatie

Jou optillen zal inderdaad steeds lastiger worden met 110 kilo schoon aan de haak

19 nov 2023, 22:11, Joshua
293

@joshua ja haha laatste keer was niet erg gelukt (gisteren), beide bijna gevallen, gelukkig was het naast mijn bed, maar daarna wel erom gelachen en leuke intieme dingen gedaan:)

19 nov 2023, 22:11, Riannetje
294

Ja jullie genieten van het leven en van jullie lichamen en das een heel belangrijk punt int leven

19 nov 2023, 22:11, joshua
295

@joshua ja precies, ik vind dat heel belangrijk, iedereen moet kunnen genieten van zijn leven, voor de een is dat sporten, voor mij is dat lekker eten hihi.

19 nov 2023, 22:11, Riannetje
296

haha leuk om te horen, maar heb je niet zoiets van als ik nog veel zwaarder word en het gaat mijn leven beperken dan stop ik met aankomen en ga ik afvallen?

19 nov 2023, 22:11, joshua
297

@joshua daar denk ik nog niet over na. Om geen erge beperkingen te ervaren op een hogere gewicht heb ik beweegdoelen aan mezelf gezet, zodat mijn botten en spieren mij nog kunnen dragen haha

19 nov 2023, 22:11, Riannetje
298

@joshua ja haha miss wel meer, maar dat getal zie ik als een bijzaakje. Voor nu vind ik me wel steeds mooier aan het worden, vindt mijn vriendje ook hihi.

19 nov 2023, 23:11, Riannetje
299

En das het belangrijkste dat jullie je goed voelen

19 nov 2023, 23:11, Joshua
300

@Riannetje wat fijn dat je er zo open over praat en je vriend je zo steunt! Heb je veel stretch marks nu je best wat aankomt?

20 nov 2023, 06:11, Thomas
301

@Thomas ja wel wat, vind ze best mooi en passend bij mij. Verder heb ik vooral een zachte vetbuik die veel blubbert en niet een harde rondere buik als dat iemand interesseert.

20 nov 2023, 06:11, Riannetje
302

Die vraag was ik vergeten te stellen ja

Dus jou buik hangt ook over jou broek heen? Dat heb ik ook namelijk

20 nov 2023, 06:11, Joshua
303

@Joshua ja zeker, hangt echt veel over mijn broer heen haha. Vind dat super mooi en opwindend.

20 nov 2023, 07:11, Riannetje
304

Jaa das ook leuk

Zit de hang buik niet vaak in de weg?

20 nov 2023, 07:11, Joshua
305

@Joshua soms wel, maar ik vind het niet erg: als die in de weg zit heb ik de neiging ermee gaan spelen en dat vind ik super leuk en opwindend haha.

20 nov 2023, 07:11, Riannetje
306

@Joshua ja idd super leuk, ben ook benieuwd hoe het is van de zomer. Ik hou van de zomer, kan ik lekker in topjes lopen, vind het heerlijk om met mijn hangbuik open te lopen, laat aan iedereen zien dat je ook als je dik bent blij kan zijn en trots op jezelf kan zijn. En vind het super mooi op foto’s haha, is te zien dat ik vrij dik ben hihi.

20 nov 2023, 07:11, Riannetje
307

De zomer zal jou niet meer kunnen stoppen loop je dan ook in bikini?

** Deze reactie is aangepast door de moderator ivm aanzetten tot ongezond gedrag

20 nov 2023, 07:11, Joshua
308

@Joshua ja ik ga zeker ook in een bikini lopen, vind het super opwindend en vrij, niks beperkt en drukt mij. Hetzelfde geldt voor topjes en korte broekjes: is maar heel klein en drukt niet op mijn vet, alles is dan vrij en dat is gwn heel chill.

20 nov 2023, 07:11, Riannetje
309

Das wel erg fijn ja gewoon lekker je lijf laten zien wat voor knappe dame je bent!

20 nov 2023, 07:11, joshua
310

Ik probeer me een beetje in te houden met reageren hier omdat er nog maar weinig mensen reageren en het dan dus al snel een chat wordt. Maar ik las hoe @Riannetje beschreef dat haar buik steeds groter wordt, blubbert en over de broek en zo heen hangt. Dat is volgens mij iets waar wel meer mensen in dit topic mee te maken hebben. Hoe gaan jullie daar praktisch mee om? Is het niet vervelend dat het allemaal blubbert? Hoe doen jullie dat met lichamelijke activiteiten als schoenen en sokken aandoen, jezelf wassen/douchen, opstaan, je omdraaien in bed et cetera? Dat zijn volgens mij allemaal dingen waarbij je je dikkere lichaam flink tegenkomt. @Riannetje beschreef verder de komst van een tweede vetrol? Hoe is dat? Merk je daar veel van in het dagelijks leven, geen extra last van zweten en zo?

20 nov 2023, 10:11, B
311

Heyhey @B ! Nou ja een tweede vetrol is dat ik niet 1 grote bult meer heb die naar beneden hangt maar 2. Maar is eigenlijk vooral bij het zitten zichtbaar, bij het staan is het meer een verdikking en geen hangend iets. Op zich niet veel last van het zweten, ik heb een hemdje die ik tussen mijn vet doe om er geen last van te krijgen. Moet ik de bovenste vragen nog beantwoorden @B of heb je genoeg aan mijn antwoorden in voorgaande berichten? Morgen weer zwemmen trouwens, heb inmiddels een nieuw eigen bikini bh gekocht zodat het allemaal past.

20 nov 2023, 19:11, Riannetje
312

@Riannetje hoe ging het zwemmen? Ook (last) van rollen op je rug? Met bh en bikini niet altijd even praktisch.

21 nov 2023, 05:11, Thomas
313

@Thomas Oh ik zwem vanmiddag/vanavond pas. Heb wel vetrollen op mijn rug maar geen last ervan gehad de vorige keer, ik ben het al gewend dus kan er goed mee omgaan.

21 nov 2023, 06:11, Riannetje
314

Ook niet lastig met bh aan doen?

Ik stond net toevallig weer keer op de weegschaal en ben nu officieel 130.1kg

21 nov 2023, 06:11, Joshua
315

@Riannetje klinkt ergens wel logisch, dat die tweede vetrol vooral zichtbaar is bij het zitten. Maar aangezien je volgens mij erg veel van je tijd zittend doorbrengt, kun je er vast vaak wat van merken. Zit zoiets niet vervelend/in de weg bij het bewegen? Daar zagen mijn andere vragen ook een beetje op, hoe doe jij/doen jullie dat praktisch, als er steeds meer lichaam is om in de weg te zitten? Hoe ga je om met die vetrolletjes op je rug, met een blubberbuik die ongetwijfeld in de weg zit als je je aankleedt, schoenen aantrekt et cetera? Goed ook dat je het zwemmen zo serieus oppakt en hebt geinvesteerd in passende kleding. Hoe gaat het zwemmen tot nu toe? Zwem je echt (stevig) door, of is het meer ontspannen rondhangen in het bad? En hoe voelt dat qua conditie en zo aan? Datzelfde geldt een beetje voor je fietsplannen. Best goed dat je dat toch weer oppakt denk ik. Gaat dat een beetje?
Ik schrok laatst wel een beetje van je nare eetervaring, het erge overeten wat je was overkomen. Hoe gaat het nu met eten?

21 nov 2023, 09:11, B
316

@B ik kan je vertellen ik heb ook vetrollen en denk wel iets groter als riannetje, ik kan er goed mee leven alleen inderdaad met schoenen strikken etc ist lastig dat kan ik bijna niet dan moet ik geholpen worden. maar int algemeen gaat het goed

21 nov 2023, 09:11, joshua
317

@Riannetje, dan had ik dat verkeerd begrepen en fijn dat je er verder geen last van hebt.
@joshua 130.1 kilo al! Ga je dan niet te hard met aankomen, lijkt mij verstandig om het niet te snel te willen.

21 nov 2023, 15:11, Thomas
318

@thomas snel ga ik al heel lang niet meer ik doe ook geen moeite komt van zelf tis niet dat ik alles maar doe let wel op

21 nov 2023, 17:11, Joshua
319

@B nou ja zit soms in de weg maar ik ervaar het niet als vervelend. Qua schoenen doe ik vaak schoenen zonder veters enz. aan, hoef ik minder te buigen. Sokken draag ik altijd om zo min mogelijk te buigen daarvoor. Gaat lastig maar lukt wel, en ik vind het eigenlijk leuk als ik er tijd voor heb, krijg een opwindend gevoel als mijn buik in de weg zit, kan het niet goed uitleggen. Voor de rest heb ik er niet heel veel last van eigenlijk. Vandaag 1 uur gezwommen, in die tijd 20 banen gezwommen (50 meter bad). Ik zwem wel door maar pak na elke baan wel wat pauze, doe het voor het plezier en niet om haat ervoor te krijgen. Ik ging vandaag ook even fietsen om het huis, met een nieuwe brede zadel gaat het wel, ik ben het nog niet verleerd. Dat probeer ik dan een paar keer per week te doen, niet veel, en rustig opbouwen, voor het geval we met mijn vriendje in de zomer ergens naartoe gaan waar ik zou moeten gaan fietsen. Oh en van de kerstvakantie hebben we een huisje geboekt en gaan we voor een week samen weg, wss kom ik dan wat meer aan aangezien we alleen maar leuke dingen gaan doen. Dat met overeten was idd erg, nu gaat het wel prima, niet uitzonderlijk veel, gwn zoals altijd veel haha.

21 nov 2023, 18:11, Riannetje
320

De reactie van @Riannetje gelezen hebbende vroeg ik me af, hebben jullie dingen aangepast in je kledingstijl door jullie overgewicht? Kan zijn qua uiterlijke stijl, maar ook qua comfort? Zo las ik dat @Riannetje bewust minder vaak schoenen met veters aan doet. En maken jullie door overgewicht daarnaast ook bewust andere keuzes in leefstijl? De activiteiten die je doet, eettentjes die je wel/niet bezoekt, manier van reizen et cetera?
@Riannetje fijn dat dat zwemmen zo lekker gaat. Merk je ook verschil met de eerste keer, bijvoorbeeld in hoe snel je gaat of hoeveel moeite het je kost? En fijn ook dat een nieuw fietszadel je zo helpt! Hoe ging dat qua uithoudingsvermogen? Je zou er ook voor kunnen kiezen om het fietsen meer in je dagelijks leven in te bouwen. Bijvoorbeeld door af en toe op de fiets naar school, het zwembad, de supermarkt of vrienden te gaan. Voordeel daarvan is dat het dan meer een gewoon onderdeel is van je dag en minder als iets extra’s aanvoelt. Heb je dat al overwogen?

22 nov 2023, 09:11, B
321

Hoi ik ben 11 jaar 1,65 lang en weeg 85 kilo

22 nov 2023, 15:11, Mila
322

@B ik denk dat je wel weet hoe mijn leefstijl is, hoeft niet per se aangepast te worden voor mijn dikke lijf, is toch al met heel weinig beweging en veel eten haha. In de zomer draag ik voor het comfort topjes en korte broekjes, nu wijde broeken en een oversized trui, zodat mijn lijf nog best vrij is. Qua zwemmen merk ik niet echt verschillen, denk dat het nog te vroeg is om iets op te merken. Qua uithoudingsvermogen kon ik 1-2 minuten fietsen nog wel prima aan. Ik ga het bewust niet in mijn leven inbouwen, anders voelt het alsof ik niet geniet van mijn leven. Dat werkt bij mij juist averechts, ik wil niet eraan denken dat ik dat allemaal moet doen elke dag voor gewone leven, voor mij voelt het beter om het als extra te beschouwen, is dan geen verplichting, maakt me dan niet zo afkeurend erop, kan het niet goed uitleggen.

22 nov 2023, 16:11, Riannetje
323

Hebben jullie tips voor mij

22 nov 2023, 16:11, Mila
324

Hoi Mila, je bent voor je leeftijd en lengte al best wel zwaar. heb je enig idee waardoor dat komt? En wat vind je ervan? Naar wat voor tips ben je precies op zoek? Tips om af te vallen?

22 nov 2023, 16:11, B
325

Wat voor tips wil je Mika?

22 nov 2023, 18:11, Joshua
326

1. Wat is je geslacht?
Man
2. Hoe oud ben je?
19
3. Hoe lang ben je?
1.86m
4. Wat is je gewicht?
± 135 kg
5. Wat vind je van je gewicht?
Ik ben er eerlijk gezegd best blij mee. Ik ben altijd al wel wat aan de grotere kant geweest tot op een enkel jaren terug toen ik door alleomstandigheden in een korte tijd enorm veel afviel. Ben toen zelf door een gruwelijk lastige tijd heen gegaan. Maar na een tijdje kwam er vooruitgang en tegelijkertijd begon ook mijn gewicht weer langzaam omhoog te gaan.
6. Hoe ben je aan jouw gewicht gekomen?
Voornamelijk doordat ik echt enorm van eten houd, heel veel dingen lekker vind en ik ook graag ruim genoeg eet.
7. Wat doe je gemiddeld aan sport/beweging en wat merk je daarbij van je gewicht, is daarbij door je gewicht iets of veel veranderd?
Ik ben altijd al veel liever lui dan moe geweest, sporten heb ik dan ook nog nooit vrijwillig gedaan. Beweging is vaak ook vrij beperkt. Sinds mijn gewicht weer stijgt gaat m'n conditie even hard achteruit, snel buiten adem etc.
8. Wat merk je fysiek van je (over)gewicht (conditie, gewrichten et cetera)
Mijn conditie is lang niet alles, ben snel buiten adem en ook snel moe. Voor de rest heb ik eigenlijk vrij weinig "klachten" hooguit soms wat last van m'n knieën / rug
9. Krijg je weleens reacties op je (over)gewicht? Wat vind je daarvan en hoe ga je ermee om?
Uiteraard, maar doet me vrijwel nooit iets, ben zelf juist blij met mijn gewicht
10. Komt overgewicht in je omgeving veel voor?
Niet extreem veel, maar toch wel bij een flink aantal in meer of mindere maten
11. Hoe zie je je toekomst qua leefstijl en gewicht voor je?
Heb ik niet echt een beeld bij, al zie ik voorlopig echt geen enkele reden om iets te gaan veranderen aan hoe het gaat

22 nov 2023, 23:11, Bambie
327

Leuk dat je reageert @Bambie! Volgens mij ben ook jij weer iemand met een interessant verhaal. Je bent best blij met je gewicht schrijf je en dat ondanks (of terwijl) je haast op een bmi van 40 zit en soms last van je knieën en rug hebt. Waar zit hem dat in dat je er zo blij mee bent? Wil je ons eens meenemen in een concrete dag van jou? Hoe ziet dat eruit qua eten/drinken en bewegen?

23 nov 2023, 08:11, B
328

Gisteravond toch nog best veel gewandeld, ging met mijn ouders meewandelen om te stemmen. Ze stelden voor om met de auto te gaan als ik mee ging, maar ik zei dat ze lopend wilden dus dan loop ik ook wel mee. Uiteindelijk dus 5,5k stappen gisteren, had daarvoor al mijn beweegdoelen gehaald. Dan wel nog heel veel stresseten gisteravond moet ik erbij zeggen, kon ook lang niet in slaap vallen en veel stress gegeten.

23 nov 2023, 08:11, Riannetje
329

@Riannetje echt heel goed van je dat je zoveel gelopen hebt en zelfs toen de auto er als alternatief was! Hoe ging/voelde dat? Wel balen dat je zo aan stresseten hebt gedaan. Weet je waardoor dat kwam? En hoe ging het in z’n werk (wat heb je gehad, verloor je de controle)?

23 nov 2023, 08:11, B
330

@B ging wel redelijk, ik kreeg ook wel hulp van mijn ouders (hand in hand gelopen), en een beetje bijgekomen bij het stembureau. Stress eten kwam doordat ik geschokt was van de exitpoll/uitslagen. Ik heb echt alles gegeten wat ik zag en ik een beetje lekker vond, kan niet meer alles opnoemen, sommige dingen zijn opgeruimd door mijn ouders. Van wat ik nog weet: 5 bananen, pot chocopasta en bijna een hele zak brood, pakje stroopwafels, pak cruesli, overblijfsels van het avondeten, bakje tomaten en een komkommer. Het was nog meer maar ik kan het me niet meer precies herinneren.

23 nov 2023, 09:11, Riannetje
331

@Riannetje ik bedoel het niet veroordelend, maar dat eten wat je beschrijft klinkt wel wat zorgelijk. Het zijn van die typische dingen die horen bij eetbuien (een zak brood, pot chocopasta en dat soort dingen). Gaat het wel goed met je, los van de verbijsterende verkiezingsuitslagen?

23 nov 2023, 10:11, B
332

@B Ja het gaat al wel beter (op het feit na dat ik nog steeds niet begrijp hoe het kon gebeuren), het was alleen een moment toen ik dacht “oh nee, dat is echt erg” en toen had ik zo’n triest gevoel, zo’n verbijstering dat ik eigenlijk moest eten want dat geeft me nog een beetje genot dan. Het is ook voor het eerst dat zoiets voorkomt bij mij.

23 nov 2023, 10:11, Riannetje
333

@Riannetje het feit dat je reageert op emotionele gebeurtenissen met eten is wel iets serieus wat je wel scherp in de gaten moet houden. Je zegt dat het de eerste keer was, maar ik vraag me af of dat wel zo is. Dat je extra veel eet in toetsweken bijvoorbeeld zit namelijk ook wel een beetje in dezelfde hoek en misschien geldt dat zelfs voor dat overeetincident van een week of 2 terug. Dat bedoel ik btw niet aanvallend. Hoe ervoer je het zelf gisteren om van die ‘rare’ dingen te eten? En hoe reageerden bijvoorbeeld je ouders erop? Ze hebben dingen opgeruimd schreef je, dus ze moeten iets gemerkt hebben. Hoe voel je je nu, zo’n ochtend nadien?

23 nov 2023, 10:11, B
334

B ja ik hèb er last van en ik wil graag tips voor afvallen ik weet niet want ik woog een klein half jaar geleden 59 kilo en nu 85 kilo hoe kan dat

23 nov 2023, 15:11, Mila
335

Hoi Mila, dat is echt wel veel in een korte tijd ook. Als dat echt waar is, is het denk ik niet iets waarmee je via tips op een anoniem forum op internet geholpen kunt worden. Sowieso is genoeg bewegen dor sporten heel belangrijk en regelmatig eten ook. Maar misschien is het in jouw geval wel goed om het er eens met je ouders over te hebben, of met een juf of meester op school die je vertrouwt.

23 nov 2023, 15:11, B
336

Het is wel echt waar ik merk het ook aan ademen etc

23 nov 2023, 15:11, Mila
337

@B ik weet niet, ik had gwn even ontspanning nodig na dat schrok van gisteravond. Mijn ouders vroegen of alles goed met me gaat omdat ze het allemaal hebben gezien, ik heb uitgelegd wat er allemaal was gebeurd en zij steunden mij van kom op schatje, alles komt wel goed, niet zo stressen. Vanochtend rond 11 nog misselijk gevoeld maar voel me nu al beter.

23 nov 2023, 15:11, Riannetje
338

@Mila dat kan ik me voorstellen en dat is vast heel vervelend. Probeer het echt met je ouders te bespreken. Voor hetzelfde geld reageert je lichaam ergens raar op waardoor je zo aankomt. Een allergie bijvoorbeeld. Dat weet je nu niet en dus is het heel lastig om zomaar dingen uit te proberen. Wel heel goed dat je ermee bezig bent!

@Riannetje fijn dat je je nu wel weer beter voelt. Kijk dat je van lekker en (te) veel eten houdt is een ding, maar als eten blijkbaar zo’n emotioneel ding is/wordt bij je dan is het wel een ander verhaal. Ik hoop dat je dat inziet, want alles wat voor het grijpen ligt opeten, of het nou een zak brood, een pot broodbeleg of bij wijze van iets bevrorens uit de diepvries is, is echt wel wat anders dan genieten van een zak chips of dubbele friet na het zwemmen. Hoe gaat het op zo’n dag daarna, afgezien van je misselijkheid, met je eetgedrag/eetlust en hoe je je mentaal voelt?

23 nov 2023, 16:11, B
339

@B eetlust is wel prima, gwn zoals altijd. Mentaal nog steeds geschokt van de uitslagen, maar verder wel prima. Ik heb ook wel een beetje gefilterd trouwens: er was ook gebakken vis in citroensaus, vind ik vreselijk niet lekker, en die heb ik niet genomen (mijn ouders zeiden dat), ook geen overblijfsels van stamppot op, vind dat ook niet bepaald lekker. Eigenlijk alle dingen die ik heb gegeten zijn dingen die ik wel best lekker vind, niet lekker eten geeft me geen ontspanningsgevoel.

23 nov 2023, 17:11, Riannetje
340

Jaa @B zo zou je het opzich wel kunnen stellen haha. Zoals ik eerder al zei ben ik altijd al wel wat stevig geweest. Daar heb ik ook nog nooit moeite mee gehad, vond het eigenlijk juist al wel wat leuks hebben. Een aantal jaar terug zijn er wat dingen voorgevallen, wat als gevolg had dat ik compleet met mezelf ik knoop zat, absoluut niet lekker in mn vel etc. Je zou kunnen zeggen dat ik met nagenoeg bijna alle aspecten van lichamelijke en mentale gezondheid flink kelderde. Zodoende raakte ik in een relatief korte periode vrij veel gewicht kwijt. Ik weet het de exacte getallen niet meer, maar om je een idee te geven. Ik ben destijds in minder dan een jaar tijd van ± 95 / 100 kg afgevallen naar een magere 65 / 70 kg.
Gelukkig gaat het allemaal nu weer stukken beter en ben ik, tot mijn grote blijheid ook weer gaan groeien naar een gewicht waar ik mezelf fijn bij voel!

23 nov 2023, 23:11, Bambie
341

@b Om je eventjes in een notendop mee te nemen in mijn dag.. ik start de dag 's morgens vroeg rond 07.15u met een aardig ontbijt (4 ã 5 sneden brood) en vertrek daarna met de auto richting kantoor. Rond tienen vaak een willekeurig snack met wat koffie en dan rond 12 richting lunch. Die bestaat geregeld uit 6 tot 8 sneden brood, huzarensalade, kwarkje en wat te drinken. Rond vijf uur weer terug naar huis waar ik bij binnenkomst gelijk kan aanschuiven bij het diner. Daarna nog wat bankhangen, vaak met een zak chips en wat drinken erbij en dan mn bedje in

24 nov 2023, 00:11, Bambie
342

@Riannetje hoe gaat het nu?

25 nov 2023, 13:11, Björn B
343

@Bjorn B wel oke. Vandaag weer gewogen, 112 kilo, dat stress eten heeft zijn effect gehad, aangezien ik voor de rest wel gemiddeld at. Gisteren nog gezwommen. Verwacht volgende week geen bijzonderheden, heb geen toetsen en voor zover ik weet is het dan ook rustig. Gaat wel mogelijk sneeuwen heb ik gehoord, dan zit ik in het huisje in onze tuin met een haard, lekker onder een dekentje met koekjes en gluhwein of thee, maar voor de rest een gemiddeld week dan. Verwacht maar 1 tot 1,5 kilo erbij dan. De week erna wordt wel veel, sinterklaas en beginnen met leren voor de toetsweek. En eigenlijk vanaf de week van sinterklaas wordt het tot aan na de kerstvakantie altijd wel veel eten dus ik verwacht dan in die 5 weken wel denk ik stabiel 2 kilo of meer erbij komen, niet dat ik het heel erg vind, maar dat is mijn schatting. Dat betekent dus richting de 125 kilo na de kerstvakantie. Dan zal het wss een tijdje minder worden, terugvallen op iets van 1 kilo per week (schatting op basis van afgelopen weken wanneer het wel/niet rustig was) En als ik de trend doortrek zit ik dan rond de 150 kilo in de zomervakantie, maar dat is wel heel ver om een schatting te kunnen maken. Denk dat het dan ook moeilijker wordt om nog veel aan te komen, moet dan wel fors meer eten en ik ben wel blij met het niveau van nu. Denk ook dat een deel van de stijging zal liggen aan wat meer spieren, ik doe de laatste tijd veel meer dan voor de herfstvakantie.

25 nov 2023, 14:11, Riannetje
344

1. Jongen
2. 14 jaar
3. 165 cm
4. 102 kg
5. Eigenlijk ben ik er wel tevreden mee. Ik val niet zo gemakkelijk af en wil het ook niet zo graag en ik word er niet om gepest.
6. Eten, haha.
7. Sinds ik naar de middelbare school ga, al even geleden, beweeg ik nauwelijks meer. Ik brak mijn pols enkele maanden geleden, ik hoefde niet mee te doen met de gymnastiek op school en inmiddels heb ik er geen last van, maar ik maak mijn ouders het tegendeel wijs om er niet heen te hoeven.
8. Ik ben vrij snel buiten adem en ben trager dan sommige vrienden.
9. Mijn ouders zouden mij liever dun zien, maar vinden het niet zo'n probleem. Ik krijg er geen negatieve reacties over, behalve vorig jaar bij de schoolverpleegkundige :)
10. Velen in mijn omgeving zijn dik. Mijn ouders zijn hierop een uitzondering.
11. Ik denk dat ik niet snel dunner zal worden en nog meer snacken kan haast niet, dus veel dikker zal ik ook niet worden.

26 nov 2023, 17:11, Thomas
345

@ riannetje, waar komt het stress eten vandaan dan?
Gr Amber

27 nov 2023, 07:11, Amber
346

@Amber geschokt van de uitslagen van de verkiezingen, dacht dat ik het vermeld had daar maar oke

27 nov 2023, 07:11, Riannetje
347

Oo sorry niet goed gelezen. Maar jij eet dus ook uit stress, maar ook omdat je het geweldig vind.
Vind je dat niet lastig?

27 nov 2023, 07:11, Amber
348

@Amber ik eet voor het grootste deel gwn omdat ik het super leuk vind, maar soms als ik behoorlijk ben teleurgesteld en veel gestresst geeft het mij een afleiding juist omdat ik het zo geweldig vind. Een bekende van mijn ouders gaat juist sporten van stress, het is maar wat jij geweldig vindt, dat helpt jou om afleiding te zoeken van stress. Ik vind lekker eten echt heerlijk dus dat geeft me ook afleiding :)

27 nov 2023, 08:11, Riannetje
349

Ik begrijp 100% wat je bedoeld . Ook een emotie eter. Positieve en negatieve emoties

27 nov 2023, 08:11, Amber
350

1. Wat is je geslacht?
-Vrouw
2. Hoe oud ben je?
-24
3. Hoe lang ben je?
-1,67m
4. Wat is je gewicht?
-136kg
5. Wat vind je van je gewicht?
-Nog steeds wel moeilijk, ik heb mij lichaam nog steeds niet geaccepteerd.
6. Hoe ben je aan jouw gewicht gekomen?
-Ik had vanaf kinds af aan eigenlijk al overgewicht en de laatste paar jaar is er nog wat extra bij gekomen, door wat minder sporten en wat meer eten. Vroeger veel gedieet maar werkte allemaal niet ook veel onderzoeken gehad in het ziekenhuis.
7. Wat doe je gemiddeld aan sport/beweging en wat merk je daarbij van je gewicht, is daarbij door je gewicht iets of veel veranderd?
-Ik ging 1 keer in de week naar de sportschool en fiets naar het station. Ga nu bijna nooit meer naar de sportschool, fiets nog wel steeds en merk dat langer lopen lastiger wordt maar ook even op de grond zitten en dan weer opstaan is een stuk lastiger geworden.
8. Wat merk je fysiek van je (over)gewicht (conditie, gewrichten et cetera)
-conditie dus en dat ik echt minder sterk ben geworden, zitten en opstaan enzo.
9. Krijg je weleens reacties op je (over)gewicht? Wat vind je daarvan en hoe ga je ermee om?
- van familie en vrienden niet gelukkig, maar zullen er vast wel wat van vinden en soms ook op straat dat ik te dik ben etc dat vindt ik echt heel moeilijk en zwaar om te horen.
10. Komt overgewicht in je omgeving veel voor?
- nee eigenlijk niet, familie en vrienden niet ben vaak de enigste dikke persoon in de ruimte. Mijn vriendin is aan aan de slanke kant.
11. Hoe zie je je toekomst qua leefstijl en gewicht voor je?
- misschien wat afvallen maar vooral weer wat meer gaan bewegen en conditie weer opbouwen.

1 dec 2023, 00:12, Kim
351

Hey guys, lang niet gesproken xd

hoe gaat het met jullie? en hoe verwachten jullie dat de feestdagen gaan uitpakken voor jullie gewicht?

1 dec 2023, 12:12, Sunny917
352

Hallo iedereen ik snap het niet ik weeg nu weer 59 kilo wat moet ik doen

1 dec 2023, 17:12, Mila
353

Heyhey allemaal, vandaag is zaterdag dus mijn weegdag. Net gewogen en weeg 113 kilo, dus maar 1 kilo erbij afgelopen week. Was een gewone week zonder veel uitzonderingen dus dat is fijn de verklaring. Denk dat dat ook mijn normale aankomtempo is zonder uitzonderlijke gebeurtenissen. Komende weken zal het wel echt anders zijn, morgen sinterklaas vieren met ouders en oma, dus heel veel eten, dan ook sinterklaas met vriendinnen, en leren voor toetsen. Daarna kerst en vakantie dus ja haha. Denk dat ik dan meer ga aankomen met iets van 2 en miss zelfs 3 kilo per week (vakantie, ik ga met mijn vriendje, dus wss wordt het heel veel lekker eten, we hebben al een leuk plan). En dan na de vakantie zal het weer dalen naar ongeveer 1 kilo per week, is mijn verwachting. Maar verder deze week mijn beweegdoelen gehaald: 3k stappen per dag, 2 keer gezwommen, 3 keer een beetje gefietst.

2 dec 2023, 14:12, Riannetje
354

Gisteravond nog twee leuke/grappige verhalen meegemaakt: was bij mijn vriendje en wilde hem verrassen door heel stilletjes van achteren te komen en hem te omhelzen. Maar voordat ik hem kon omhelzen raakte mijn buik hem aan dus niet gelukt haha. We moesten er beide een tijdje over lachen en dan nog met mijn buik gespeeld hihi. Hij vindt het ook leuk om grapjes over mijn buik te maken van “oh krijgen we nou binnenkort een kindje, ah nee mijn vriendin houdt gwn heel erg van lekker eten, hier nog iets om je buik mooier te maken” en gaf me toen een zakje met iets. Het bleek dus mijn naam in chocoladeletters te zijn hihi, ik hou van chocola vooral hazelnoten, dus mijn vriendje had een hele goede cadeau gemaakt :) was wel meteen die avond op haha, mijn vriendje een van de I’s en ik de rest hihi. Dus ik denk dat vanaf nu de aankomtempo hoger wordt aangezien dat nog niet eens mijn sinterklaas cadeautje was van hem, en ik had op mijn wensenlijstje best veel eten staan. Ook bij familie op wensenlijstje best veel eten dus de week van sinterklaas wordt echt heel veel lekker eten, echt geweldig. En dan nog voor het slapen doe ik altijd stretch oefeningen, dus toen ik mijn benen wijd zette en recht op ging zitten gebeurde iets nieuws: mijn buik raakte de mat aan. Vond het best leuk, opwindend en grappig eigenlijk. Was wel zeg maar net een beetje aanraken en niet helemaal op de mat liggen, dus er is nog op zich ruimte om te groeien hihi.

3 dec 2023, 07:12, Riannetje
355

Hey @Kim wat naar om te lezen dat je zo’n moeite hebt met het accepteren van je lichaam. Logisch dat opmerkingen van mensen op straat en het gevoel dat je familie er ook wel iets van zal vinden niet meehelpen. Toch mag je trots op jezelf zijn. Je gewicht/figuur zeggen niets over jou als persoon en bovendien kun je er ook met overgewicht hartstikke mooi uitzien. Hopelijk laat je vriendin je dat ook wel weten? Je schreef dat je al een tijd niet meer zoveel beweegt en vermoedleijk ook daardoor verder bent aangekomen. Waarom ben je met dat bewegen gestopt? Ben je sindsdien echt veel aangekomen en zou het ook met je verdere leefstijl te maken kunnen hebben?
@Riannetje wat goed datje nog zo lekker gaat met je beweegdoelen! Ook tof dat je nog steeds de leuke/grappige kanten van overgewicht ervaart en opzoekt, hoewel sommige dingen natuurlijk wel een teken zijn van het uit de hand lopende gewicht (buik die de grond raakt, je niet kunnen beheersen met chocola in je omgeving et cetera). Wat ik me nog afvroeg: super leuk dat je zoveel eten hebt gevraagd voor Sinterklaas en zo. Maar waarom moet dat bij jou in een keer op? Je zou ook een deel voor na de kerstperiode kunnen bewaren toch zodat je dan ook nog lekkere dingen hebt om van te genieten en zodat je nu niet te veel overeet en nog meer aankomt dan normaal?

3 dec 2023, 09:12, B
356

@B ja ik heb voor kerst en oud en nieuw ook veel eten gevraagd, en na de kerstperiode koop ik oom wat lekkere dingen dus drm denk ik niet dat ik dan die hoef te bewaren voor later :) dus mag het op, ook aangezien het echt super lekker is hihi. En als ik het ga bewaren voelt het voor mij als een beperking aangezien ik het echt heel graag wil eten haha. Dat ik daardoor meer aankom maakt me eigenlijk niet veel uit, vind het stiekem denk ik ook leuk, bijvoorbeeld dat moment dat mijn buik de grond aanraakt, vond het opwindend dus moet wel dat leuk vinden denk ik? Is niet mijn doel om een bepaald getal te bereiken maar voelt alsnog best leuk hoe ik groter, zachter en mooier word :) oh en heb gisteren eigenlijk niet echt ervaren als veel overeten, denk dat mijn buik groter is geworden doordat ik zo veel eet en dat er daardoor meer in past en dat ik daardoor ook wat meer eet, en dat niet ervaar als echt overeten, heb dan geen pijn ofzo. Maar chocola vult niet dus misschien lag het daar ook aan.

3 dec 2023, 10:12, Riannetje
357

@Riannetje hoe zag je dag er gisteren concreet uit dan qua eten/drinken/bewegen?

3 dec 2023, 10:12, B
358

@B ‘s ochtends yoga gedaan met mijn moeder (de delen die ik kan, dus waar mijn buik en slechte spieren niet in de weg zitten haha). Daarna ontbijt: toast met kaas, muesli met vanillevla, fruitsalade, toast met jam, koffie en een crompouce. Ook water met vitaminepillen, maar dat heeft geen calorieën dacht ik. Rond 10 uur eerste tussendoortje: 2 tosti ham/kaas en 2 muffins met blauwe bessen. Daarna gegaan voor een wandeling, tijdens het wandelen een kopje warme chocomel met slagroom op. Rond 12 uur tweede tussendoortje: brownies die ik hafd gebakken na mijn wandeling (zo’n bakpak van de ah) hele pak gebruikt en alles op met een kopje thee. Daarna dus gewogen. Vlak erna lunch: 2 porties erwtensoep, 2 broodjes knakworst, 3 plakken carrotcake met vers geperste sinaasappelsap. Rond 16 uur derde tussendoortje: 4 gevulde koeken die ik tijdens de wandeling had gekocht. Daarna begonnen met avondeten maken: maakte een nacho ovenschotel, daarvan had ik ongeveer de helft op, andere helft voor mijn ouders. Had ook een mexicaanse salade gemaakt en guacamole. Dus avondeten was halve nacho ovenschotel, mexicaanse salade, guacamole met doritos en mijn moeder had churros gemaakt dus dat hadden we als toetje, ik had er geloof ik 10 op met nutella en poedersuiker. Daarna gaan fietsen naar mijn vriendje. Daar dus 5,5hazelnoot chocoladeletters op met gluhwein (we zijn allebei 18). Ook wat aardbeien en frambozen, vind dat super lekker. Naar huis fietsen zat ik niet meer zitten dus opgehaald met de auto. Thuis nog wat cashewnoten gepakt, iets van een hand ofzo. Daarna de stretchoefeningen en gaan slapen. Weet niet meer precies qua water hoeveel ik wanneer dronk, maar 2 keer mijn dopper op tijdens het bezoek aan mijn vriendje, ik drink over het algemeen best veel water.

3 dec 2023, 11:12, Riannetje
359

Jeetje dat is best wel… veel @Riannetje. Lijkt inderdaad ook serieus wel steeds meer te worden. Dure grap! Hoe reageert je lichaam door de dag heen op steeds die best grote hoeveelheden eten en dan ook de grote hoeveelheid suiker en vet daarbij? Ik merk zelf echt dat mijn lichaam al reageert op een portie net te vette kibbeling zoals ik die gisteren nam bij de lunch bijvoorbeeld.

3 dec 2023, 11:12, B
360

Wat bedoel je dan met hoe mijn lichaam reageert? Merk wel dat na het eten ik wel een energieboost krijg en iets kan doen maar na een uurtje alweer moe ben en weer een energieboost nodig heb. En als ik dan niet zulke grote en zo vaak tussendoortjes neem gaat mijn buik ook brullen, eten vragen, dus dan geef ik hem wat eten zodat die niet meer brult.

3 dec 2023, 11:12, Riannetje
361

Ik merk zelf dat als ik veel suiker binnenkrijg, nu bijvoorbeeld dankzij de voorraad borstplaat die ik heb gekregen, m’n hartslag altijd wel wat omhoog gaat, een soort onbestendig gevoel. En als ik zoals gisteren ineens overmatig veel vet binnenkrijg dan reageert m’n buik daar op een of andere manier op. Wordt onrustig, zelfs sneller ontlasting en zo. En als ik echt veel eet dan word ik daarna ook vaak wel even slaperig. Aangezien jij echt best in grote hoeveelheden zoete en vette dingen eet was ik wel benieuwd wat jij (en ook anderen hier) ervan merkt, zeker nu de hoeveelheden serieus wel groot worden.

3 dec 2023, 11:12, B
362

Oh zo @B ja ik merk het vooral met slaperig: na het eten even een energieboost, daarna na een uurtje heel moe, weer iets eten, weer energie enzovoorts. Qua buik is hij al denk ik wel gewend aan de hoeveelheden die ik opvreet, heb geen problemen ofzo. Neem wel pilletjes die het verteren moeten verbeteren, dus miss heeft dat ook zijn effect.

3 dec 2023, 12:12, Riannetje
363

Ook wil ik geen moment missen wanneer ik kon genieten van het lekkere eten dus eet ik ook zo vaak als ik kan. Bovendien dat verdikken lijkt me ook best mooi. Dus een samenspel van factoren (energie, altijd genieten van het eten, verdikken is ook leuk) leidt ertoe dat ik dan steeds meer eet. Qua beweegdoelen: wil vanaf volgend jaar inschrijven in de sportschool, kan ik wat oefeningen doen die mijn spieren en botten versterken aangezien ik nu vrijwel zeker weet dat ik alleen maar dikker zal worden. Een vriendin van mij gaat daar naartoe (ze is ook vrij dik, niet zo dik als ik, maar een goede 90 kilo ofzo, ze heeft nu mijn trui die ik in de zomer goed paste) en zegt dat er bepaalde oefeningen zijn die niet heel moeilijk zijn maar toch een goed effect hebben, bijvoorbeeld op het traplopen, dus ik wil het na de vakantie even uitproberen.

3 dec 2023, 12:12, Riannetje
364

@Riannetje, ik moet zeggen als je echt per week 1 kilo aankomt ga je echt hard zeg! Denk je dat je dit nog een aantal maanden zou vol kan houden op deze manier?
Wordt je ook wel eens in de nacht wakker dat je buik zo begint te rommelen dat je echt moet snacken?

3 dec 2023, 14:12, Thomas
365

@Thomas ik denk zelfs dat het de komende maand nog harder zal gaan haha, 2 tot wel 3 kilo per week. Over het wakker worden: Nee nog niet echt gehad, als ik wakker word moet ik vooral drinken.

3 dec 2023, 14:12, Riannetje
366

@riannetje,
Misschien is het handig om je glucose nuchter eens te laten controleren. Je bent natuurlijk veel aangekomen en je zegt last van dorst te hebben.
Dorst kan een teken zijn van diabetes type 2.
Als je niet langs de huisarts wil kun je heel makkelijk zelf meten. Voor nog geen 10 euro heb je al een meter. Als je daarna de stripjes moet kopen is dat wel duurder

4 dec 2023, 00:12, Rachel
367

@Rachel met moet ik drinken bedoel ik dat ik dan snel weer ga slapen en dus drm ga ik drinken. Maar ik zal wel even mijn glucose meten, denk niet dat er iets is, maar voor de zekerheid:)

4 dec 2023, 07:12, Riannetje

Reageer

Wil je een bericht ontvangen als er een nieuwe reactie is?
Login of registreer