Ik voel me lelijk met bril

Hey allemaal!

Sinds de eerste klas zijn mijn ogen een beetje achteruit gegaan en kan ik niet goed van ver af zien.

Door de jaren heen zijn ze flink achteruit gegaan en in de derde en vierde klas kon ik niks meer van het bord lezen en heb me al die dagen doorheen gesleept zonder bril door aantekeningen af te lezen van klasgenoten. Ik heb wel al een bril die ik alleen thuis op doe maar ik vind het mij zo lelijk staan en ik heb sowieso al geen mooi gezicht en nu wordt het alleen maar lelijker door een bril...
lenzen heb ik geprobeerd. Een paar dagen per week kwam ik om te oefenen om ze in te doen en tot de dag van vandaag nog steeds niet gelukt.. heb ook best erg droge ogen dus ja.

Maar vandaag heb ik toch besloten om een nieuwe bril uit te kiezen. Hij is best hip het is zo’n goud stalen montuur en nog steeds vind ik het super lelijk bij me staan. Ik moet hem wel op vooral omdat ik naar de 1ste van het mbo ga en het zo echt niet meer langer kan. Ik zit er echt over in dat ik nu nog lelijker word met bril en durf hem eigenlijk niet op te doen ben ik bang. Heeft iemand tips om het zelfvertrouwen beetje op te ‘krikken’ of dit probleem ook zelf ervaart?
Let me know!

20 aug 2020, WilGeenBril


Reacties

plaats reactie
1

Hoihoi,

Heel vervelend dat je onzeker bent hierover. Ik snap het wel het is lastig, ook omdat veel mensen een bril zien als iets nerdig. Ik heb veel mensen gezien met een bril en dat ziet er juist heel mooi uit. Het ligt er natuurlijk aan wat voor soort bril je hebt. Bij iedereen past een bepaalde vorm bril beter dan een andere. Ik denk dat het beste is om bij een brillenzaak advies te vragen en vooral verschillende brillen te proberen.

Wat je ook kunt proberen is om veel accessoires te dragen om ze zeg maar 'af te leiden' van de bril. Zo kun je bijvoorbeeld grote oorbellen dragen. Of je kunt als je geen gaatjes hebt ervoor kiezen om van die grote kettingen te dragen.

Ik voel mezelf altijd erg empowered als ik sieraden draag of als ik make up op heb. Hopelijk werkt het voor jou ook!

21 sep 2020, 11:09, Saartje
2

Heyy,
Ik heb zelf een bril en ik vind juist dat een bril mij een stuk mooier maakt. Schaam je er absoluut niet voor! Het klopt wat @Saartje zegt veel mensen moeten bij een bril aan een nerd denken maar dat hoeft absoluut niet. Want een bril kan iemand ook heel erg mooi maken en je hoeft er niet gelijk uit te zien als een nerd. Misschien helpt het voor jou om lang een brillen winkel te gaan en een andere bril uit te kiezen?
Xxx✨🍀

23 sep 2020, 19:09, ✨🍀
3

Hi!! Ook ik ben een brillendrager. Op de basisschool heb ik mijn eerste bril gehad, op een goed punt heb ik deze afgezet "omdat het lelijk was" en nooit meer opgezet. 1,5 jaar terug heb ik toch maar toegegeven dat ik de bril hartstikke nodig heb haha. Ik had eerst een brilletje van een paar 10tjes, niet met aandacht en liefde uitgezocht, oh my wat vond ik mezelf er lelijk in. Ik probeerde de momenten te zoeken waarop ik m echt nodig had en dan de bril alleen op die momenten te dragen.
Net voor de pandemie besloot ik dat ik er klaar mee was en dat ik gewoon een bril ging dragen. Ik ben begonnen met om me heen kijken, is het je ooit opgevallen hoe veel mensen een bril dragen? (vooral nu je gaat studeren zal het meer opvallen) Ik ben voor mezelf opzoek gegaan naar mensen die ik mooi vind met een bril en kwam er achter dat ik nog best veel vrienden had die ik niet lelijk vond met een bril. Hieruit trok ik voor mezelf de conclusie dat het dus echt niet aan de bril lag dat ik mezelf lelijk vond of lelijk zou zijn.
Dusss opzoek naar een goede bril bij mijn hoofd, deze heb ik niet in de eerste winkel uitgezocht. Nee ik heb er echt een dagje van gemaakt, opzoek naar de vorm die bij mijn hoofd past. Je zegt dat je al een gave bril hebt, dus die stap heb jij al gezet :)
Hierna ben ik begonnen met het zoeken van cute outfits bij mijn bril. Ik ben m gaan zien als accessoire en niet als hulpmiddel. Mijn bril is goud met wat paars, dus heb een gave paarse jurk erbij gekocht en draag dat met een goude riem. Door mijn outfit bij mijn bril te laten passen, voelt het als een deel van het geheel en valt ie dus ook minder op :)
Ook ben ik naar de kapper geweest met mijn bril op. Ik snap niet veel van kapsels, dus heb aan de kapper gevraagd of ze mijn haar zo kan knippen dat het gaaf bij mijn bril past. Daarna heeft ze mijn haar heel gaaf opgestoken, zo doe ik mijn haar nu bijna elke dag :) Ondanks dat het meer focus geeft op de bril, staat het super gaaf!!!!!
Langzaam ben ik mijn bril steeds meer gaan dragen, gek genoeg heb ik meer complimenten ontvangen dan negatieve reacties. Ik krijg vaak het compliment dat ik een gave bril heb en dat vind ik ook altijd heel leuk om te horen, juist omdat ik er zo onzeker over was.

8 okt 2020, 13:10, Auriane
4

hoy , een bril is iets wat je gewoon moet worden op het begin vind je het keilelijk en daarna vind je het lelijk als je ze afzet Hermoine Lestrange

12 okt 2020, 21:10, Hermoine Lestrange
5

Okee bedankt vriend. Maat

17 okt 2020, 18:10, Auriane
6

Heyy ik zie het nu pas maar heel erg bedankt voor de tips allemaal!! Ik denk dat ik maar even sieraden en accessoires ga shoppen binnenkort haha

21 okt 2020, 19:10, X
7

Heyy ik heb zelf ook een bril en zit in de eerste klas ben er ook onzeker over en durf hem ook niet te dragen en veel mensen zeggen dat ze het me mooi vinden staan maar ben nog onzeker heb jij tips voor mij

25 jan 2021, 18:01, Anna peulvrucht
8

ja ik ook maarja wie zijn hun niks van aantrekken je bent mooi wie je bent kijk in de spiegel je bent super mooi met een bril gwn een bril dragen en schijt hebben beste optie en je kan altijd lenzen doen maar doe maar niet want een bril is beter geloof me super mooi maak je een bril en trouwens het is mode duus ja en deze generatie heeft iedereen en bril

7 mrt 2021, 21:03, fenne
9

meeste andere in je omgeving vinden het niet lelijk maar gewoon anders.

11 mrt 2021, 13:03, AanMaakLimonadeIsVies
10

Hallo wilgeenbril,
een bril is geen redene om je lelijk te voelem. Je bent mooi zoals je bent. En er zijn zelfs mensen die kopen een bril met gewoon glas er in omdat hun een bril gewoon mooi vinden.

2 mei 2021, 15:05, meisje12
11

Eigenlijk hangt het er vanaf hoe dik de glazen zijn, iemand met dunnen glazen en een gemiddelde sterkte kan er zeker heel mooi en sexy eruit zien, alleen helaas heb ik een bril met hele dikke glazen die best ver over de rand uitsteken omdatik een hoge strerkte glazen heb, dat maakt mij helaas wel erg onzeker over mezelf waardoor ik het gevoel heb dat ik nooit een leuke partner zal vinden. Ik heb zelf ooit nog eens contactlenzen gedragen voor een aantal jaren en dat maakte mij heel erg zelfverzekerd en kreeg ik ook best veel aandacht van mannen, nog meer als met bril, maar omdat ik een oogziekte heb mag ik voorlopig even geen lenzen dragen, ik moet wachten tot mijn ogen iets stabieler zijn maar zodra het weer mag ga ik zeker weer over op lenzen, ik voel mezelf dan toch ff meer zelf verzekerd.

26 jul 2021, 00:07, Payton
12

Ik weet niet waarom jullie een bril zo lelijk vinden? Ik vind het juist mooi bij een meid passen, heel sexy, net zoals mooie rondingen bij meiden.

26 jul 2021, 07:07, Anoniem

Reageer

Dit topic is gesloten voor verdere reacties, mocht je hierover vragen hebben dan kun je contact opnemen met de coordinator.