Iemand tips tegen eetbuien?

Hallo allemaal,

Iemand tips tegen eetbuien? Ik ben ten einde raad :-(

3 jul 2019, Sare


Reacties

plaats reactie
1

Om eetbuien te voorkomen moet je ten eerste bij je ontbijt veel eiwitten en goede vetten eten. Eiwitten en goede vetten werken namelijk verzadigend, waardoor je een vol gevoel krijgt en houdt. Dit voorkomt op deze manier een hongergevoel. Het hebben van een hongergevoel is een van de oorzaken van een vreetbui. Een avocado is een van de weinige vruchten die én eiwitten én goede vetten bevat.
Een tweede manier om een vreetbui te voorkomen is wanneer je deze voelt aankomen, een groot glas lauwwarm water met een lepel kaneel erdoor op te drinken. Door te drinken verminder je de eetlust: de prikkel voor honger en dorst naar je brein is dezelfde en het lauwwarme water remt je eetlust. De kaneel neemt de trek in zoetigheid weg. Chroompillen doen dit ook.
Hier nog wat andere tips tegen vreetbuien:
- Poets je tanden, neem suikervrije Smint of pepermunt: frisse mintsmaak helpt tegen zoettrek. Plus, je hebt meteen een goed excuus wanneer iemand je iets ongezond aanbiedt: “Ik heb net mijn tanden gepoetst.”
- Zoek afleiding als je lekkere trek hebt: zet muziek op, bel of app een vriendin of ruim je kamer op. Doe er alles aan om je op iets anders te concentreren dan jouw lekkere trek. Geef in ieder geval nooit zonder slag of stoot toe aan eetbuien.
- Eet langzaam: hoe langzamer je eet hoe sneller je verzadigd bent.
- Eet gekruid eten (in plaats van gebruik van zout).
- Eet alleen eten dat wat je proeft: als je niet meer proeft wat je eet, stop dan met eten.
- Maak ongezond voedsel minder bereikbaar - werp barrièrres op: het duurt 20 sec. voordat je brein denkt: ‘Heb ik dit wel echt nodig” + out of sight = out of mind. Stop alle ongezonde producten bij elkaar in een box en zet deze uit het zicht, met de sleutel weer heel ergens anders. Zodoende moet je moeite doen om producten te kunnen pakken. Liefst natuurlijk helemaal niet kopen.
- Als je éérst gezonde producten eet, heb je eerder een vol gevoel. Groenten vullen bijvoorbeeld heel goed en leveren tegelijkertijd weinig calorieën.
- Als je je echt niet meer kan beheersen: neem 1 ongezond ding en geniet hier ook van, zonder schuldgevoel! Wacht vervolgens 2 min. voordat je het volgende neemt, zo eet je minder en zit je sneller vol.
- Zie wat je eet: eet nooit rechtstreeks uit verpakkingen. Je kan dan namelijk minder goed bijhouden hoeveel je precies hebt gegeten en het is dan makkelijk om te veel te eten. Als je een zak chips voor je neus hebt liggen, gebeurt het maar al te vaak dat je het gevoel hebt dat hij nog halfvol zit, maar dat hij bij het graaien al leeg blijk te zijn. Resultaat: teleurstelling en de drang om nóg een zak chips open te trekken.
- Als je chips of popcorn eet, wissel van hand dus pak het met de hand die je normaal niet gebruikt, daardoor eet je automatisch slomer en kan je er langer van genieten.
Succes!

3 jul 2019, 14:07, Timo
2

Wat naar voor je dat je last hebt van eetbuien Sare. Zelf is het belangrijk dat je naar de oorzaak zoekt van je eetbuien bijv. Stress,slecht slapen,trauma,depressie,eetstoornis,genen,te weinig eten/slecht eetpatroon, je teveel belonen met eten,verveling,medicijnen en een bepaalde aandoening. Dus probeer de oorzaak te vinden misschien zijn het wel meerdere dingen? Ik raad ook aan om psychologische begeleiding te zoeken om steun met je situatie te krijgen ook kunnen zij je oorzaak vinden van die nare eetbuien van je. Hier nog wat eetbuitips:
1 Vraag omgeving rekening met jou te houden.
2 Eet zonder afleiding dus geen radio,tv,computer,telefoon en tijdschriften.
3 Wacht 2-3 uur voordat je weer wat eet.
4 Sport elke dag een uur(kan helpen tegen extreme honger)
5 Doe elke dag aan meditatie of een andere vorm van ontspanning om voor jezelf meer stress vrij te maken omdat je zo minder uit stress eet.
6 Eet gezond plantaardig, veel mensen voelen zich dan beter in hun vel.
Tip 7 Volg groepstherapie,om zo steun van een groep te krijgen.
Tip 8 Maak een eet en drink plan.
Tip 9 Drink alleen water,thee en gezonde melkvervangers en drink ook 2 tot 1.5 liter op een dag.
Tip 10 Heb geduld, sommige mensen doen er lang over om van die eetbuien af te komen.
Tip 11 hang een motivatiebrief boven je bed.
Succes en zeg maar als je meer advies wilt.

5 jul 2019, 09:07, juliatje.

Reageer

Dit topic is gesloten voor verdere reacties, mocht je hierover vragen hebben dan kun je contact opnemen met de coordinator.