Geobsedeerd

hoi,
ik ben bang voor eten geworden, ik eet niets tot heel weinig op een dag en wat ik eet spuug ik uit, ik ben een soort van geobsedeerd door etiketten van eten en weet voordat ik iets eet hoeveel vetten, suikers en calorieën erin zitten.
ik ben 1.69 meter en weeg 41 kg ik weet niet of dit nodig is, maar ik zie mezelf alsnog niet als dun maar eerder voller. ik hoor heel vaak van andere dat ik zo ontzettend dun ben maar zelf lukt het niet om te zien en zie ik het echt totaaal niet...
ik weet niet goed wat ik moet doen?

28 jan 2018, Annabelle


Reacties

plaats reactie
1

Hulp zoeken bij een psycholoog Annabelle, het liefst een die is gespecialiseerd in voedingsproblemen en -stoornissen. Klinkt hard, maar is echt het beste. Hier ga je immers nooit alleen uit komen en als je dit laat voortsukkelen, gaat dit vroeg of laat een keer mis.

Nu heb je nog het besef dat je gedrag niet overeenkomt met het reguliere, nu realiseer je je nog dat het een obsessie is. Benut dit zelfinzicht door hulp te zoeken, voordat het te laat is.

Hulp zoeken (en durven te accepteren) is geen teken van zwakte, wat helaas nog steeds veel mensen denken (ook volwassenen), maar juist een teken van kracht. Laat zien dat jij sterk bent en hulp durft te vragen en te accepteren, om zo jezelf en jouw persoon sterker te maken in de toekomst!

29 jan 2018, 01:01, Timo
2

Ga anders naar de chat van 99 gram voor hulp.

29 jan 2018, 07:01, juliatje.
3

ik zou naar een psycholoog gaan of een specialiste, het lijkt erop dat je anorexia hebt dus niet te lang mee wachten!
succes
xx floor

31 jan 2018, 18:01, Floor
4

Bedankr voor de reacties! Ik denk niet dat ik anorexia heb wanr ik eet af en toe echr nog wel iets. Ik kan her alleen niet binnenhouden omdat ik me zelfs al bij een appel super schuldig voel.
Ik heb geen idee hoe ik een eerste stap moet zetten richting een psycholoog en weet ook niet of ik dat perse nodig heb alleen ik weet niet wat anders....

31 jan 2018, 22:01, annabellexo
5

@Annabelle
Je kan een afspraak maken bij je huisarts. Hij/zij weet vast goede psychologen in de buurt. Deze afspraak met je huisarts kan je zelfs nog buiten je ouders om doen, indien je dat echt wil.

Een andere optie is om contact te zoeken met een psycholoog bij je in de buurt. Voor een bezoek aan een psycholoog heb je immers geen doktersverwijzing meer nodig. Wel opletten of de psycholoog die jij kiest écht goed aansluit bij je vragen (de website van een psycholoog geeft hier al een goed beeld van) en dat de gekozen psycholoog door jouw zorgverzekeraar wordt vergoed.

Een derde optie is om contact te zoeken met de GGD bij jou in de buurt. Zij hebben vast ook contactgegevens van goede psychologen voor je bij jou in de buurt.

Wel echt doen hè! Daarvoor herhaal ik mijn laatste zin: "Laat zien dat jij sterk bent en hulp durft te vragen en te accepteren, om zo jezelf en jouw persoon sterker te maken in de toekomst!"

Succes!!

1 feb 2018, 03:02, Timo
6

Probeer alles in stapjes te doen met bijvoorbeeld een lijstje met dingen die beter kunnen en wat nu goed gaat maar probeer wel naar een huisarts te gaan misschien is je gezondheid er minder door geworden.

1 feb 2018, 16:02, juliatje.

Reageer

Dit topic is gesloten voor verdere reacties, mocht je hierover vragen hebben dan kun je contact opnemen met de coordinator.