Fruit

Heyyy

Ik vindt mezelf qua uiterlijk en gewicht enzo prima maar ik eet geen fruit. Ik word kotsmisselijk als ik het moet snijden voor mijn broertjes. Maar ik wil het dus leren eten. Mijn moeder vraagt dus ook wel eens om een keer naar een groenteboer ofz te gaan om fruit te proeven maar dat wil ik dan ook weer niet. Dus ik ben nu bang dat ik bijv. heel snel ziek kan worden en kan overlijden omdat ik geen fruit eet. Ik eet wel ongeveer 5 keer per week groenten maar ook niet heel veel. Ik vind het zelf het lekkerst door de soep. Maar heeft iemand tips voor fruit om te proeven. Banaan en appel zijn geen optie daar moet ik letterlijk van overgeven. ( heb ik al eens gedaan.)

Groetjes anoniempjevan11

28 jul 2019, Anoniempjevan11


Reacties

plaats reactie
1

Probeer is om te beginnen met zoete en frisse dingen. Bijvoorbeeld een keer druiven. En aardbeien bijvoorbeeld. Die zijn lekker zoet en dat is makkelijk om aan te wennen

28 jul 2019, 19:07, Gin
2

beste Anoniempjevan11, je kan helaas niet zonder fruit maar ik weet niet hoe je veder op een dag eet maar een slecht voedingspatroon heeft invloed op overlijden maar andere invloeden kunnen ook effect hebben op je leeftijd waaronder genen. Om misselijkheid te voorkomen helpt * door je neus inademen, en door je mond uitademen hulp bieden. Dit geeft een rustig gevoel dat moet je ongeveer een kwartiertje volhouden. Heb je ooit gedacht aan een fruitallergie? omdat je misselijk wordt van fruit, handig om ff te testen. Misschien kan je een fruitsmoothie maken met bijv. kokosmelk of sojamelk? Ook kan je bijv bananen of fruitbrood maken zonder toegevoegde suiker of je kan fruit ff baken in de pan bijv. bakbanaan. Probeer ook nieuwe fruitrecepten uit en soms na 15 keer eten kan je er aan wennen. Er zijn ook veeeeeeel fruitsoorten dus probeer zo veel mogelijk uit. Ook kan geen fruit lusten iets geestelijks zijn dus probeer de oorzaak te vinden! Sterkte en zeg maar als je meer hulp wilt!

* Dit bericht is aangepast door de Moderator

6 aug 2019, 10:08, juliatje.
3

heeyyy @juliatje en @gin
heel erg bedankt voor de tips. ik ga ze zo snel mogelijk proberen maar @juliatje, welk fruit zo jij aanraden om mee te beginnen?

groetjes anoniempjevan11

6 aug 2019, 15:08, anoniempjevan11
4

Mangoo is niceee en avocado ook, als dat onder fruit categorie valt haha

6 aug 2019, 16:08, Mangoo
5

Bedankt, anoniempjevan11.
Ik raad zelf seizoensfruit aan, omdat uit het seizoen eten veel lekkerder is en schilt ook in prijs. Het seizoenfruit in zomer is nu: aardbei – banaan – bramen – citroen – druiven – frambozen – kers – kiwi – kruisbessen – meloen – nectarine – perzik – pruimen – rode bessen. Maar druiven of meloen is denk ik het beste om mee te beginnen. Succes en zeg maar als je meer advies wilt.

6 aug 2019, 19:08, juliatje.

Reageer

Dit topic is gesloten voor verdere reacties, mocht je hierover vragen hebben dan kun je contact opnemen met de coordinator.