Eetstoornis Ana

Hey!

Ik heb nu al bijna 2 jaar een eetstoornis (anorexia), mijn ouders hebben mij bewusteloos gevonden in de badkamer en sindsdien weten ze ook van dit probleem. Nu ben ik verplicht om te eten en geen maaltijden meer over te slaan. IK krijg steeds meer honger en kan het de laatste tijd niet meer in toom houden, waardoor ik veel kleine eetbuien heb, achteraf voel ik mij dan vreselijk en denk ik: 'nooit meer'. Maar dan gebeurt het niet veel later weer, ik voel me hier vreselijk bij, want in mijn hoofd zit die vreselijke stem dat ik moet vermageren, maar mijn lichaam roept om eten en het is zo zwaar om dit te verdragen! Hebben jullie tips om deze soorten, kleine eetbuien tegen te gaan?

14 apr 2021, Margaux


Reacties

plaats reactie
1

Hey Margaux, dat klinkt heftig zeg. Volgens mij is het in jouw situatie heel normaal dat je lichaam om eten schreeuwt, maar echte eetbuien zijn natuurlijk ook niet goed. Het belangrijkste is in eerste instantie volgens mij dat je van de drang om toch weer af te vallen c.q. heel dun te blijven afkomt. Ben je met je eetproblemen al eens bij je huisarts geweest? Zo niet, doe dat dan eens. Dat is ongetwijfeld heel spannend en confronterend, maar een buitenstaander met verstand van zaken met je mee laten denken en kijken helpt je waarschijnlijk uiteindelijk verder dan heel lang zelf blijven aanmodderen. Sowieso al heel goed dat je hier om tips vraagt. Dat laat al zien dat je er serieus mee bezig bent en dat is een heel belangrijke stap naar succes. Zet hem op!

14 apr 2021, 11:04, B
2

Hey, ik lig in het ziekenhuis. ze denken dat ik anorexia heb, maar ik ben nog niet gediagnoseerd ermee. ik heb boulimia gehad, en weet dus hoe het is om die eetbuienbte hebben, maar ja, het is omgeslagen naar anorexia. eetbuien zijn heel sterk. je kunt ze niet makkelijk tegen gaan. het spijt me heel erg dat ik dit zeg, maar vertel het iemand. je wilt niet opeindigen zoals ik, in het ziekenhuis, met sondevoeding, en als ze me vrijlaten uit het ziekenhuis, naar de kliniek.

18 apr 2021, 09:04, Eva🥀
3

Hoi Margaux,

wat vervelend dat je je zo voelt en denkt dat dit eetbuien zijn. Dit is namelijk in tegendeel waarschijnlijk heel iets anders, namelijk "extreme hunger". Dit komt vaak voor in herstel van Anorexia nervosa of andere restrictieve eetstoornissen. Dit gebeurt omdat je lichaam echt niet genoeg voedingsstoffen heeft gehad dat het zich nu heel erg graag wil voeden.

mijn tip zou zijn: praat er over met je therapeut!

26 apr 2021, 17:04, Rosemary

Reageer

Wil je een bericht ontvangen als er een nieuwe reactie is?
Login of registreer