Echt dikker

Hoi, ik ben de laatste tijd wat aangekomen! 3 kilo ik vind dat best veel! Het komt denk ik omdat ik thuis zit door Corona! Ik beweeg minder! Ik ben 13 168 en woog altijd 52 kilo alleen ik ben nu 55 kilo misschien wel iets meer! Ik voel het in mijn broeken en shirts! Want ik heb nu dikkere bovenbenen en een buikje wat ik zelf niet heel fijn gevoel vind. Ik ben niet te zwaar maar ik wil gewoon terug naar de 52 kilo!,, tips Miss val ik wel weer af als we weer naar school ofzo gaan

16 mei 2020, Idkkk


Reacties

plaats reactie
1

Ja, je bent niet de enige die er een paar coronakilo’s bij heeft gekregen.

Zaak is om toch je beweging te blijven pakken. Dat kan met allerlei fitnessapparaten als je die thuis hebt, maar ook simpele grondoefeningen kunnen heel erg helpen. Al doe je maar 10 push-ups en 10 jumping jacks verspreid over de dag; je zal merken dat dit al enorm veel effect zal geven.

Het meest effectief is om spieroefeningen vóór je ontbijt te doen, dan is je vetverbranding het hoogst. Wel is het dan belangrijk dat je voldoende eiwitten eet bij je ontbijt.

Verder focussen op de extra's. Dat is bij veel mensen de belangrijkste dikmaker. Maak voor jezelf een lijstje met datums van speciale momenten de komende tijd (verjaardagen van familie en vrienden, feestdagen die jij viert, etc). Voeg hier nog wat 'vrije momenten' aan toe. Dit lijstje zijn je 'speciale extra momenten' (SEM's). Momenten waarop je zonder schuldgevoel of schaamte een extra kan nemen. Deze extra's hebben namelijk een belangrijke sociale functie: het is een smeermiddel om sociale contacten mee te onderhouden of aan te gaan. Geniet ook echt van de extra's op deze momenten!

Hierbuiten dien je dus geen extra's te nemen. Extra's zijn bedoeld om op speciale momenten samen écht van te genieten, niet om ze dagelijks of heel vaak uit gewoonte weg te eten. Je bent een winnaar als jij bewust met je extra's om weet te gaan en dus niet elke keer alles opeet of opdrinkt dat voorhanden is. Hiermee train je je discipline, wilskracht en doorzettingsvermogen én jij kan dan laten zien dat je goed voor jezelf zorgt. Extra’s alleen gebruiken bij SEM's, niet daarbuiten dus!

16 mei 2020, 10:05, Timo
2

Hi, ik ben 12, 175, en 60 kili. 2 kilo aangekomen door corona. Maar doe nu bijna elke dag weer een workout en als ik honger heb drink ik eerst, want soms heb je dorst ipv honger
Nu al een halve kilo afgevallen in 1,5 week

19 mei 2020, 08:05, D💞
3

Slaap,stress,medicijnen,voeding,genen,beweging,depressie,emotie eten,te snel eten en eten met afleiding heeft invloed op je gewicht. Het beste is om je omgeving voor hulp vragen. Ook helpt het om een eetschema te volgen en afvallen in stapjes. Geduld is ook van belang en dat je max 3 tot 6 keer per dag eet. Het kan helpen om met mensen samen te eten. Ik raad ook aan om nieuwe gezonde recepten uit te proberen.maar succes en zeg maar als je meer advies wilt.

19 mei 2020, 09:05, Juliatje.
4

@D:
De prikkel naar de hersenen voor honger en dorst is dezelfde. Drinken neemt deze prikkel weg, waardoor idd. ook je hongergevoel verdwijnt. Dit is een heel goed advies!

Om het effect nog te vergroten kan je het beste heet of warm water drinken, dit remt je eetlust. Als je een drang naar zoetigheid probeert te onderdrukken, roer dan een lepeltje kaneel door dit glas heet/warm water. Kaneel remt namelijk de trek in zoetigheid.

19 mei 2020, 12:05, Timo

Reageer

Wil je een bericht ontvangen als er een nieuwe reactie is?
Login of registreer