Dikkere buik (door dag heen)

Ik heb dit bericht als gepost op het lichaam forum maar denk dat hij hier misschien beter is daarom post ik hem hier nog een keer

Hoi ik ben een meisje van 15. Ik weeg vanochtend 56.3 kg en ben 179,5 cm lang. Niet te zwaar dus. Mijn armen zijn dus en mijn ribben zijn een beetje te zien. Maar ik heb wel veel vet met name rond mijn buik en benen. Mijn kleren zitten steeds strakker de laatste tijd en mijn buik hangt over mijn broek heen. Door de dag heen word mijn buik alsmaar dikker tot het moment dat ik voel alsof ik ga opblazen. Het kan natuurlijk wat bloating zijn maar het is echt na het kleinste beetje eten al en word door de dag heen steeds meer. Ook voelt het als vet en wordt het vet rollen. Misschien heb ik gewoon veel vet en weinig spier. Ik eet niet heel ongezond maar gewoon een mix. Toch word ik snel veel dikker. Meestal is het in de ochtend wat minder maar vaak wel meer dan de ochtend er voor. Wat moet ik doen want sommige shirts zitten te strak en sommige broeken gaan niet meer dicht en m’n buik hangt er over. Mijn Buikomtrek is in de avond ook rond de 76 cm boven de navel en 82 onder. Ook kan het eventueel wat los vel zijn aangezien ik in 2021 in 6 maanden tijd van 80 naar 52 kg ben gegaan. Het is vooral door de dag heen. Een broek die in de ochtend nog dichtgaat doet dat niet in de avond. Ook ben ik zittend dikker.

Is het het begin van nog meer aankomen overal en begint het bij de buik? Wat moet ik er aan doen?

7 jun 2023, Eva


Reacties

plaats reactie
1

Hey Eva,
Het is belangrijk om eerst even goed in de gaten te houden wat er precies gebeurt en ook om je gewoontes voor jezelf in kaart te brengen. Is het echt alleen je buik? Blijft je gewicht echt stabiel of staan die 2 iig niet in verhouding met elkaar? Doe je aan sport, is daarin iets veranderd, bijvoorbeeld wat invloed op je (buik)spieren kan hebben? Gebeurt het meer of eerder als je bepaalde dingen eet/drinkt? Ben je (onbewust) anders gaan eten/drinken de laatste tijd, of ben je medicijnen of andere middelen gaan gebruiken? Als je dat voor jezelf in kaart hebt gebracht kun je pas verder komen. Het kan namelijk met heel veel dingen te maken hebben. Afname buikspieren, een allergische reactie, bijwerkingen van het een of ander, de ontwikkeling van een darmziekte of zwellingen o.i.d., toch weer aankomen et cetera (en ook het feit dat het weer zomer is en je misschien kritischer op je lichaam wordt kan het ook nog zijn). Puur aan je gewicht kan het op het moment iig niet liggen (en overtollige huid moet er al zijn geweest sinds het afvallen dus dat kan dit nu niet ineens alsnog veroorzaken), je lijkt te licht te zijn om zelfs als je wat aankomt al echt een buik te krijgen. Als je twijfelt en de klachten aanhouden, misschien is het dan goed om eens bij je huisarts langs te gaan.

8 jun 2023, 11:06, B
2

Dat je buik gedurende de dag dikker wordt is volkomen normaal, want het eten hoopt zich er door de dag heen op; ik heb het ook wel. Te dik ben je ook niet, want ik ben met 13 jaar, 1.60 m en 70 kilo flink zwaarder en voel me alsnog gezond.

6 jul 2023, 15:07, Anoniempje

Reageer

Wil je een bericht ontvangen als er een nieuwe reactie is?
Login of registreer