DE pil help

hoi,
ik wil graag aan de pil want ik ben erg onregelmatig ongesteld. ik heb al vrij veel research gedaan maar wat zijn nou de bijwerkingen?
xxx

23 sep 2019, ewabitches


Reacties

plaats reactie
1

De pil is niet het enige wat je kan doen tegen onregelmatig ongesteld worden ook gezond leven helpt echt (elke dag genoeg slapen,weinig stress,geen hormoonstorende stoffen gebruiken,elke dag bewegen en gezond eten) Ook kunnen deze dingen invloed hebben op onregelmatige ongesteldheid:
Vleesbomen
Afwijking van de baarmoedermond
Endometriose
Een eetstoornis
Extreem veel/zwaar sporten
Darmproblemen
Medicijngebruik
Een hormoonspiraal
Dreigende miskraam of een buitenbaarmoederlijke zwangerschap
Een SOA
Maar bijwerkingen van pil zijn:
hoofdpijn
gespannen borsten
een beetje bloedverlies tussen menstruaties door
vocht vasthouden
emotionele of sombere stemming
mogelijk gewichtstoename
misseijkheid
Stemmingswisselingen
Verminderd libido
Menstruatie overslaan
Oog verandert
Bedenk dat bij bepaalde ricico groepen de pil word afgeraden dus kijk of jij bij die groep hoort. Succes zeg maar als je meer advies wilt.

24 sep 2019, 19:09, juliatje.
2

Als je stopt met de pil bestaat er een kans dat je onvruchtbaar bent. Daarnaast kan je misselijk worden en zo

4 okt 2019, 21:10, Laura
3

Hai! Die onvruchtbaar heb ik nog nooit van gehoord. Hierboven staat een super lange lijst met redenen voor een onregelmatige ongesteldheid. Nou is deze info super handig maar geeft geen antwoord op je vraag :)
Dus ik heb even de bijsluiter van mijn pil (microgynon 30, Bayer) gepakt. Deze pil heeft voor mij de minste bijwerkingen (niet elke pil van elk merk reageer je 't zelfde op, ik heb speciaal aanvraag gedaan voor dit merk) ik heb een sterretje gezet bij de bijwerkingen die ik merk van deze pil en een plusje bij bijwerkingen van een ander merk pil.

-Vaak voorkomende bijwerkingen (1 tot 10 op de 100)
Hoofdpijn (+) , misselijkheid, stemmingswisselingen(+) , gevoelige borsten, gewichtstoename(+)
-soms voorkomende bijwerkingen(1 tot 10 op de 1000)
Minder zin in seks, migraine, braken en diaree, huiduitslag, groter wordende borsten, vasthouden van vocht (*)
-zelden voorkomende bijwerkingen (1 tot 10 op de 10000)
Overgevoeligheid, meer zin in seks, irritatie van ogen bij contactlenzen, heftiger huiduitslag, vaginale afscheiding en afscheiding uit de tepel (+), gewichtsafname, schadelijke bloedstolsels,

Zoals je kan zien had ik veel meer last van mijn vorige pil. Dus het is altijd een beetje kijken wat bij je past. Ik heb de bijwerkingen van mijn allergie pil bekeken (pil die super veel mensen ook slikken) en die zijn iets vager en alleen verdeeld onder vaak en zeer zelden. Toch staan daar ook bijwerkingen tussen die ik liever niet zou hebben (hallucinaties). Bijwerkingen zeggen dus niet alles voor de veiligheid van een pil.

Jouw huisarts kan je hier super goed bij helpen en zal samen met jou op zoek gaan naar een passende oplossing. Als je vragen hebt, kan je die altijd het beste daar stellen :)

24 okt 2019, 11:10, Ananasasas

Reageer

Wil je een bericht ontvangen als er een nieuwe reactie is?
Login of registreer