Buikpijn na ijs

Hoi, ik ben nieuw hier en heb een probleem. Sinds 1/2 jaar als ik bij de Mac Donalds een ijsje eet of een Mac Flurry of een ijskoffie of een milshake maar ook bij een andere ijszaak iets haal dan krijg ik buikpijn en diarree. Maar als ik melk drink gebeurt er niks dus ik ben sowieso niet lactose-intolerant. Nu weet ik echt niet wat er aan de hand is en heb ik overal op internet er naar gezocht heeft iemand dit probleem ook of weet iemand wat dit is. The NamelessGirl

30 jul 2019, TheNamelessGirl


Reacties

plaats reactie
1

Door de vele suikers en (chemische) zoetstoffen in deze producten worden je darmen overprikkeld, waardoor dit een laxerend effect geeft. Niets voor niets staat vaak op producten met chemische zoetstoffen de veiligheidsmelding "dit product kan een laxerend effect hebben". Als deze stoffen té laxerend werken, leidt dit tot diarree. Je darmen hebben dan immers geen tijd om de afvalstoffen te bundelen tot normale poep, maar gooien deze er ongebonden als diarree uit.

Bij hele koude producten wordt dit effect nog eens versterkt omdat kou je stofwisseling en daarmee ook je afvalstofhuishouding versnelt. Je lichaam probeert immers weer zo snel mogelijk op te warmen na het eten van hele koude producten (of het nemen van een koude douche).

Wat kan helpen, naast deze producten zo weinig mogelijk te eten ;), is om meer vezels te gaan eten, in het bijzonder de niet-oplosbare vezels. Niet-oplosbare vezels (kool, wortelen, zemelen, bonen, erwten, volkoren graanproducten, onrijpe bananen, etc.) zuigen in het darmkanaal als een soort spons water op en houdt dit ook vast. Daardoor blijft de ontlasting soepel en zacht en passeert deze het spijsverteringskanaal gemakkelijk. Bij obstipatie, diarree of een prikkelbare darm zorgen de vezels ervoor dat de ontlasting zacht en soepel blijft en toch binding geeft door de sponswerking.

Verder deze producten langzaam eten of drinken en proberen ze ietsjes te laten smelten/warm worden voordat je ze eet of drinkt. De stimulerende werking door de kou, wordt dan afgeremd.

Succes!!

30 jul 2019, 18:07, Timo
2

Dankjewel!

31 jul 2019, 13:07, TheNamelessGirl
3

TheNamelessGirl Heb je ook laten testen op voedselallergie? Je kan ook het prikkelbaar darmsyndroom hebben. Het kan zijn dat op de plekken waar jij ijs koopt de hygiëne niet oké is. Maar succes

6 aug 2019, 14:08, juliatje.
4

Ik heb precies hetzelfde

29 jul 2020, 11:07, Elfje
5

Of je bent lactose intolerant

29 jul 2020, 16:07, Sofie

Reageer

Dit topic is gesloten voor verdere reacties, mocht je hierover vragen hebben dan kun je contact opnemen met de coordinator.