Buikomtrek

Hey

Ik weet van mezelf dat ik niet de dunste ben. Ik ben ongeveer 1m59 groot en weeg 69 kilo. Maar de laatste tijd ondervind ik erg veel last van mijn buikomtrek. Die is 104 CM groot.

Mijn broeken zitten strakker en mijn tshirten knellen rond mijn buik.

Op 1 jaar zitten al mijn tshirten te strak.

Hebben jullie tips?

17 nov 2019, Charlotte


Reacties

plaats reactie
1

Dit klinkt als een cliché, maar het is wel een feit dat sporten en gezond belangrijk is. Het meest effectieve sport om buikvet te verliezen is om je abs te trainen. Je hoeft niet meteen in een keer 5x per week intensief te sporten en nooit meer snoep eten, begin eerst rustig. Ik had moeite om gewicht te verliezen, maar er komen voor alle problemen wel een oplossing! Ik eet iedere vrijdag iets zoets, zodat ik geen vreetbuien krijg en dan de rest van de week eet ik heel gezond. Gezond eten is het meest belangrijk om af te vallen, want afvallen bestaat uit 70% een gezond dieet en 30% sport. Je hoeft zelfs niet intensief te sporten, 3 keer in de week een half uurtje cardio is genoeg. Ik heb ook een bredere taille en ik heb wat oefeningen die echt helpen( raakte 3 a 2 cm kwijt in een week) en ze zijn ook nog makkelijk:
24 russian twist, 10 sec pauze,12 crunches,10 sec pauze,24 russian twists, 10 sec pauze, 30 keer scharen,10 sec pauze, 24 russian twists, 12 leg raises(weet niet hoe het heet in nederlands lol), 10 sec pauze, 24 russian twists, 10 sec pauze, 20 keer leg raises side to side, 10 sec pauze en dan als laatst 24 russian twists. Vertrouw me russian twists helpen echt om je taille smaller te maken(vooral bij de zijkanten)

Dit is ook erg belangrijk: Honger jezelf niet uit, zoveel meiden proberen te afvallen , maar ze doen het compleet fout, ze eet heel weinig of helemaal niks! Dit lijdt juist tot eetbuien en je komt ook aan. Als we na denken over gewichtsverlies, denken we aan een dieet die maar een paar weekjes duren. Zo veel mensen zeuren tijdens dieeten en mompelen vaak over dat ze niet kunnen wachten om weer lekker milka's te eten na het dieeten. Oke, ze vallen wel af, maar zodra ze weer ongezond eten, komen ze weer aan. Heel veel vrouwen in Nederland hebben overgewicht, maar 60% van de vrouwen proberen te dieeten of hebben wel eens gedieet. Dus alsjeblieft, honger jezelf niet uit. Probeer van gezond eten een leefsstijl te maken.

Maar het meest belangrijk is; Hou van jezelf! Vele mensen incl mezelf dachten zo na van:'' Ik ga pas van mezelf houden, als ik zoveel ( een gewicht) weeg'' Dit is echt slecht om zo na te denken. Zelfverzekerheid is het meest belangrijkste hulpmiddel.

18 nov 2019, 03:11, diekuh
2

Bedankt voor de tips! @diekuh

18 nov 2019, 23:11, Charlotte
3

beste Charlotte hier wat tips:
1 Drink 1.5 liter per dag minimaal.
2 Kijk voor gezonde recepten op voedingscentrum ,want dan weet je of dat gezond is een kookboek of het internet is soms ook betrouwbaar.
3Download een dieetapp.
4 Neem altijd een boodschappenlijstje mee dan ga je geen dingen halen die niet nodig zijn.
5 Ontbijt ook goed dat versterkt een vol gevoel bijvoorbeeld broodsoep, smoothie, plantaardige yoghurt(zonder suiker), fruit, groente of noten.
6 Probeer anders het Dash dieet.
7 Blijf positief ,dus als je ongezond een keer eet denk dan volgende keer beter.
8 Denk bij jezelf als je iets ziet wat ongezond is ,help ik mezelf ermee ?of als het niet gezond is het waard om op te eten?
9 Probeer krachttraining dat helpt met vet verbranding.
10 Yoga of pilates helpt ook bij afvallen, maar elke sport kan helpen bij afvallen zelfs wandelen in bos.
11 Eet van kleine borden af en eet in een rustige omgeving zonder telefoon, mobiel, tv, radio, tijdschriften, krant en computer.
12 VERGEET NIET OM OP ELKE HAP GOED TE KAUWEN.
13 Vraag je omgeving om hulp.
14 Heb geduld.
Succes en zeg maar als je meer advies wilt.

20 nov 2019, 13:11, juliatje.

Reageer

Dit topic is gesloten voor verdere reacties, mocht je hierover vragen hebben dan kun je contact opnemen met de coordinator.