Ben ik dikkk wat moet ik doen

Hoi ik ben een meisje van 13. Ik ben tussen de 170 en 172 cm lang en woog laatst met kleren aan en was 80 kg dus zonder kleren rond de 78 denk ik. Is dat te veel? Mijn Buikomtrek als ik zit is 103 cm wat wel veel is I know. In december woog ik nog 69 kg dus ben 10 kg aangekomen in 6 maanden. Mijn gezicht is wat boller en mijn benen ook maar met name mijn buik. Broeken passen niet meer want ze gaan niet dicht of mijn buik hangt er over heen of zelf naar beneden waardoor ik mijn broek rand niet kan zien. Ik zie zoizo niet zo veel door die buik want ik kan mijn voeten ook niet meer zien. Toen ik 12 was had ik ongeveer een maatje 36 en laatst was ik in de winkel en was een maat 42 te strak. Ook begin ik een onder kun te krijgen en kraken de stoelen op school als ik er op zit. Overal zitten vetrollen en stretch Marks. Ik denk dus dat ik wat te dik ben. Wat denken jullie?

7 jun 2023, Sara


Reacties

plaats reactie
1

Hey sara, dat is normaal rond je puberteit, je kan dan wat aankomen. Vergeet niet dat elke lichaam mooi is, er is niks mis met een hangende buikje. Dat stoelen kraken is niet erg, gebeurt zowel bij een vriendin van mij die echt veel te dun is, 50 kg met een lengte van 170, als bij mij, 70kg met een lengte van 173, en mijn andere vriendin, 100kg met een lengte van 175 cm. Die vriendin is trouwens ook heel blij met haar lichaam, vindt hem mooi en dat is de belangrijkste. En als het je gerust stelt heeft zij als enige een vriendje, we zijn allemaal meisjes van 17(bijna 18)

7 jun 2023, 23:06, Merel
2

Hey Sara, je hebt licht overgewicht. Dat maakt helemaal niets uit, want het is vrij normaal om in de puberteit wat aantekomen. Dus ben ik het ook eens met merel dat het belangrijkste is dat je je goed voelt. Want iedereen is mooi en je hoeft je zeker niet vervelend te voelen over wat kilootjes extra.’

9 jun 2023, 03:06, Anna
3

Hoi Sara,
Je bent inderdaad wel een beetje te zwaar. Ik ben het met Merel en Anna eens dat dat niet zo erg is. Zeker in de puberteit is het helemaal niet gek dat je gewicht een beetje schommelt, je lichaam is namelijk in ontwikkeling. Helaas gaat het ene lichaam daar net wat anders mee om dan het andere. Dat je binnen een half jaar zo’n 10 kilo bent aangekomen is alleen wel vrij veel. Misschien is het goed om eens te kijken of er bijzondere dingen zijn gebeurd in die periode. Ben je ineens heel anders gaan eten/drinken? Is er iets veranderd in je beweging? Als dat zo is zou je kunnen kijken of je daarin weer iets kunt terug veranderen, zodat je niet in dit tempo blijft doorgroeien.

9 jun 2023, 09:06, B
4

Hey het is niet erg meid, elke lichaam is heel mooi. Mijn tip is dan om gwn een nieuwe ruimere broek te kopen, en de blikken van anderen te negeren. Ik ben zelf ook aan de grote kant, 95,5 kilo en 165cm, 20 jaartjes. Ik had er vroeg ook veel last van dat ik niet lekker in mijn vel zat doordat ik dacht dat dik zijn erg is. Nu snap ik dat elke lichaam mooi is, mijn vriendje heeft me geholpen dat te accepteren: toen we net begonnen met daten probeerde ik nog mijn gewicht te verbergen (was 2 jaar geleden en woog toen nog ongeveer zoals jij) maar een keer zag mijn vriendje dat en zei dat ik het niet moest doen en tevreden moet zijn met mijn lichaam, en dat hij me juist mooier vind als ik niks verberg. Dus nu kan ik zonder schaamte in een topje lopen op straat als andere meiden. Extra gewicht is niet erg, als je erover begint te stressen wordt het wel erg! Gewicht is maar een getal, let er niet op.

11 jun 2023, 12:06, Maxime
5

Hey Maxime, wat tof dat je dankzij je vriend je lichaam zo hebt leren accepteren, ook met dat extra gewicht. Het is heel goed dat je die ervaring deelt omdat er zoveel mensen mee worstelen, alleen al de onzekerheid die dat oplevert veroorzaakt heel veel schade, ik vrees soms meer dan door wat zwaarder zijn zelf. Als ik je bericht goed begrijp ben je in die 2 jaar dus nog wel aardig wat extra aangekomen. Enig idee waar dat bij jou door is gekomen? En hoe zie je dat nu verder voor je? Blijf je gewoon grotere broeken kopen, of..?

11 jun 2023, 16:06, B
6

Hey B, ben inderdaad wel wat aangekomen, maar het is meer in het eerste jaar gebeurd. Ik woog 80 kilo 2 jaar geleden (juli 2021 om precies te zijn), en begin dit jaar woog ik 94 kilo. Dus dit jaar ben ik maar 1,5 kilo aangekomen, heb een app die verbonden is aan de weegschaal dus ik kan mijn gewicht tracken. Mij maakt het getal niet heel veel uit, afvallen probeerde ik al en dat lukt niet en ik had er alleen stress van, en het is niet zo dat mijn doel is om nog meer aan te komen. Ik leef gwn verder en doe wat ik wil doen, soms loop ik wel tegen een paar beperkingen aan, zoals extreem warm in de zomer, maar verder niet echt. Eerlijk gezegd zei mijn vriendje aan mij dat hij me mooier en leuker vindt nu dat ik wat aangekomen ben dan in het begin, en al helemaal als ik 30-40 kilo lichter was: ik ben heel soepel met eten, sta altijd open voor nieuwe dingen, geen stress om gewicht, en hij vindt persoonlijk vrouwen met wat vet mooier zei hij. Dat aankomen in het begin gebeurde omdat ik me niet meer inhield en gwn at wat ik wilde, maar zoals ik al zei ben ik in 5 maanden maar 1,5 kilo aangekomen, niet heel vind ik. En ja, ik ben niet van plan om weer naar dat stressvolle dieten leven terug te gaan, dus als mijn broeken te klein worden koop ik gwn nieuwe. En als het met een soortgelijke tempo doorgaat als nu dan moet ik over 1-1,5 jaar nieuwe grotere broeken kopen, ongeveer net zo lang gaan broeken bij dunne meiden ook mee, die kopen dan een nieuwe.

11 jun 2023, 17:06, Maxime
7

Dankjewel allemaal het helpt heel erg.

ik ben ook snel veel aangekomen ja ik denk ook door emotie eten en eetbuien enzo. 10 kilo is 6 maanden is wel veel. En ik weet ik niet onzeker moet zijn maar het is wel lastig.
Ook is het onhandig dat ik bijvoorbeeld minder goed achter mijn bureau kan zitten nu ik verder weg moet zitten door mijn buik en omdat m’n benen bijna niet meer in m’n stoel passen. Of wat ik al zei met broeken die erg snel te klein zijn. De maat 42 is echt te strak m’n hele buik hangt er over heen. En als het zo door gaat pas ik geen normale maten meer want de meeste winkels van tot 44 of 46. Zoizo is het best ongemakkelijk om in een auto te zitten en meer dan de hele stoel in beslag nemen en dan ook nog dat je buik over riem hangt of als je een bikini draagt. En het kost veel geld om telkens nieuwe kleren te kopen aangezien ik vorig zomer 15-20 kilo lichter was en al m’n vet rollen overal uithangen.
En ja het is gewoon beschamend wat mensen zeggen vaak. Zelfs als ik zelf dik zijn niet erg vind vinden andere dat wel en veel laten dat je wel weten.

11 jun 2023, 21:06, Sara
8

Reageer niet op hun mening, ze vallen jou aan omdat ze zelf onzeker zijn! Laat zien dat jij wel zeker in jezelf bent. Kleding kan ik nog makkelijk vinden, heb maat 46/48 (3 of 4 XL) hangt af van de winkel. Pak een stoel die geen armsteunen heeft, maakt je minder onzeker over jezelf. Mijn buik hangt ook gwn over mijn broekje heen, en ik loop gwn in een topje of in een bikini vandaag op het strand. Ja ik krijg soms rare blikken, maar wat moet mij het schelen wat zij over mij denken als ik me fijn voel. Voel je niet ongemakkelijk, het is je lichaam, er is niks mis met je lichaam. Dat je wat meer ruimte nodig hebt is niet erg. Laat je niet verleiden door de stereotype dat meiden xs moeten dragen, iedereen is mooi hoe die is!

11 jun 2023, 23:06, Maxime
9

@Sara Dat je wat dikker bent is dus echt geen probleem, maar emotie-eten en eetbuien zijn dat wel. Ik denk dat het wel verstandig is als je dat goed in de gaten houdt. Zijn er mensen om je heen waarmee je daarover kunt praten? Als die er zijn, doe dat dan en probeer in je hoofd ook vast te wennen aan het idee dat je er misschien wel even een keer mee bij je huisarts langs moet gaan, het is namelijk heel lastig om dat helemaal zelf onder controle te krijgen en het gevaar ligt wel op de loer dat zoiets helemaal uit de hand loopt (check ook even andere topics hier).

@Maxime knap hoor hoe je er nu mee omgaat! Kan me ook voorstellen dat het wel helpt dat je vriend dat uitspreekt. Geeft vast een zeker gevoel? Je schrijft dat je nu geen stress meer hebt over je gewicht, maar toch track je het wel nauwgezet? Waar komt dat vandaan? Ik dacht eerst ook dat je schreef ‘ik ben heel soepel’ maar het was ‘soepel met eten’ haha. Waar uit zich dat bij jou in, dat soepel zijn met eten? En wat doe je aan beweging (sport of andere dingen)? Lukt je dat nog een beetje?

12 jun 2023, 07:06, B
10

Hoi, ik ben zelf ook behoorlijk aangekomen ik ben nu 91 kilo met een lengte van 174. Niemand lijkt er wat van te zeggen dus het lijkt prima. Ik woog ongeveer een half jaar geleden nog maar 83 kilo. Gelukkig ben ik nog niet op het punt dat ik nieuwe kleding moet kopen maar dat duurt niet lang meer denk ik. Zeker sinds ik nu volledig gestopt ben met sporten.

12 jun 2023, 08:06, S
11

Hey B, ik stap gwn voor de nieuwsgierigheid soms op de weegschaal, en dan uploadt het al meteen op de app. Soepel met eten bedoel ik dat als ik wil eten eet ik gwn, en als er iets nieuws is proef ik het gwn. Ik loop af en toe en fiets naar de stad bijvoorbeeld. Volgens mijn apple watch loop ik ongeveer 6-8 duizend stappen (ommetje om het huis, lopen naar de uni) en ik denk dat ik vrijwel elke dag naar de stad fiets, ongeveer 2 km. Is wel best traag, sneller wil ik niet want dat brengt moeite hihi (kan wel maar ik wil het gwn niet).

12 jun 2023, 10:06, Maxime
12

B, ja het emotie eten en bingen is niet goed en dat weet ik. Ik gebruik verschillende manieren om te copen en een daar van is dus eten maar ik heb ook als coping mechanisme zelf mutilatie dus dan praat ik het eten goed want als ik dat doe dan doe ik mezelf geen andere pijn I guess.
Het begint nu wel echt uit de hand te lopen tho. Net is me opgevallen dat m’n buik nog dikker is en ik kan hem nu echt niet meer wegstoppen. Hij heeft ook een andere vorm gekregen en hangt nog meer naar voren en over m’n broek en ook mn love handles zijn groter. En nu het zomer is heb ik het erg warm. Ik weet niet meer wat ik moet doen help

12 jun 2023, 21:06, Sara
13

In de afgelopen dagen ben ik echt veel groter geworden en zwaarder

12 jun 2023, 21:06, Sara
14

@S Leuk dat je dat deelt. Dat anderen er niks van zeggen, zegt natuurlijk niet zoveel, want het gaat er uiteindelijk om wat je er zelf van vindt en wat je qua gezondheid wil. Waar komt het zo fors aankomen bij jou door en hoe vind je dat? Je bent in ieder geval ook helemaal gestopt met sporten om een of andere reden? Wat is je leeftijd?
@Maxime goed dat je nog wel wat aan beweging doet, hoewel het dus niet overhoudt haha… hoe ziet een dag er qua eten/drinken bij jou op het moment uit, bijvoorbeeld gisteren? En tof natuurlijk dat die jongen je aansprak. Ik ben het daar helemaal mee eens. Waarom loop je juist in zulke kleding rond, waarin het uitpuilende vet zo goed te zien is? Is dat om een statement te maken? Vind je dat juist fijn zitten? Ik ben wel benieuwd.
@Sara ik denk dat je extra kritisch naar je eigen lichaam bent, vergeet dat niet. In een paar dagen echt veel groter worden kan namelijk haast niet. Dat is eigenlijk altijd een proces dat relatief langzaam gaat, misschien kijk je nog kritischer naar jezelf als je je minder goed voelt of zo. Dat wat hier wordt gezegd over trots mogen zijn op je lichaam in alle maten ben ik het helemaal mee eens. Maar met dat emotie-eten moet je wel wat doen denk ik. Blijf daar alsjeblieft niet te lang mee doorlopen. Dat hebben anderen op dit forum wel gedaan en je kunt in andere topics lezen dat sommigen met het onder controle krijgen van dat eten worstelen terwijl ze al rond de 120 kg wegen en dan is het allemaal nog veel lastiger. Begrijp me niet verkeerd, ook bij dat gewicht kun je mooi zijn, maar als je nu al twijfels hebt…

13 jun 2023, 08:06, B
15

Ik vind het gwn fijn zitten, maar ook een beetje als statement, want er is een stereotype dat meiden met overgewicht daar per se voor moeten schamen en dat moeten verbergen, maar ik wil het niet zo. Ik vind zoals alle meiden een topje en een kort broekje in de zomer wel lekker zitten en als mijn vet ervan hangt, wat zal het anderen moeten schelen. Het is mijn lichaam en ik vind hem mooi zo.
*Had gisteren ook best veel beweging eerlijk gezegd, apple watch zegt 10k stappen maar heb ook 3 keer moeten fietsen.

* Dit bericht is aangepast door de moderator.

13 jun 2023, 09:06, Maxime
16

@Maxime Knap hoor dat je er ook zo’n statement mee durft te maken. Als niemand dat doet dan komt het ook nooit verder met de stereotyperingen rondom meiden met overgewicht maar ja, zolang dat stereotype er is, lijkt het me wel lastig om dat dan echt te doen. Reden dat ik het ook vroeg was dat ik me niet goed kan voorstellen dat dat ook fijn zit. Ik ben zelf jongen en ik vind zelf te strakke kleding helemaal niet fijn zitten, zeker niet met warm weer, dus vandaar ook de vraag.
Qua eten wel tof dat je gewoon lekker neemt waar je zin in hebt, ondanks het feit dat het meeste niet per se heel gezond is terwijl het ook best wel veel was. Komt dat allemaal uit jezelf, of moedigt je vriend je daarin (onbewust) aan? Aan dat ontbijt bijvoorbeeld leek geen einde te komen.
En knap dat je met dat warme weer wel zoveel hebt bewogen!

13 jun 2023, 09:06, B
17

@B het zit wel strak bij mij broekje, maar een top en een korte broekje is zo weinig kleding en voor de rest zit je lichaam vrij. Een lange broek vind ik niet zo fijn zitten, want het drukt langs je hele benen, en niet alleen een klein beetje helemaal onderin. Het eten doe ik uit mezelf, mijn vriendje geeft soms iedeeën wat we kunnen eten op het avondeten, maar dat doe ik ook:) de pizza’s waren mijn idee hihi, vandaag gaan we bami eten, dat is zijn idee. Mijn ontbijt is altijd best uitgebreid, heb altijd zo een honger ‘s ochtends. Soms gebeurt het wel dat hij al vol zit bij het avondeten en ik nog niet en dan vraag ik of ik zijn portie kan opeten, gisteren bijvoorbeeld had hij 1 stukje pizza over en ik wilde nog wel een stukje, dus ik pakte hem van mijn vriendje hihi.

13 jun 2023, 14:06, Maxime
18

@Maxime wat leuk om te horen dat je gewoon jezelf kan zijn.
Eet je gemiddeld elke dag rond de 3500kcal?
Wat is je buikomvang?
Heb je last van striae/stretch marks?
Is je gehele lichaam verdikt of vooral bij bepaalde delen?
Heb je vaak last van hongerbuien?
Hebben je vriendinnen/familie ook overgewicht en hoe reageren die erop?

13 jun 2023, 22:06, Björn B
19

Hey Bjorn B,
Ik eet niet elke dag 3500, was een beetje een uitzondering want was heel moe van het werken op de uni. Mijn buikomtrek is 130 cm. Stretch marks heb ik*. Mijn gehele lichaam is verdikt zou ik zeggen(dikke benen en kont, buik, rond mijn borsten, armen en vingers) behalve mijn hoofd, ik heb geen onderkin en geen dik gezicht eigenlijk. Ik heb soms dat ik heel veel wil eten, maar dat is na veel stress of werk, gebeurt echt nauwelijks, dit jaar maar 2 keer gebeurd volgens mij. Mijn familie reageert er wel oke op nu, eerst niet, mijn vriendinnen zijn trots dat ik me niet laat verleiden door de mening van anderen. Mijn familie heeft geen overgewicht, meeste vriendinnen ook niet, 1 heeft een beetje overgewicht, mijn beste vriendin is nog dikker dan ik ben, volgens mij was ze een paar weken 110 kilo (ze is ongeveer even lang als ik), en wij lopen vaak samen. **

**Dit bericht is aangepast door de moderator

13 jun 2023, 22:06, Maxime
20

@Maxime je hebt wel het geluk dan dat het bij jou zo mooi verdeeld is, volgens mij hebben veel mensen op dit forum ook struggles over die verdeling en dan metname over te veel buik. Heb je daar iets voor gedaan, of is het gewoon zo gegroeid? Dat het eten een uitzondering was, is dat wel echt zo? Je zwaartepunt qua eten leek eigenlijk al t/m de lunch te liggen in die dag die je beschreef…
Wel super fijn dat je familie het geaccepteerd heeft, het lijkt me wel zwaar als dat steeds gezeur zou opleveren.
Dat je vriendinnen je er zo in steunen vind ik heel mooi en ook terecht. Hebben degenen met overgewicht er in jullie groep ook last van dat jullie niet met alles willen/kunnen meedoen, of andere (eet)behoeftes hebben? Kan me voorstellen dat dat wel gaat spelen op een gegeven moment. **

*Dit bericht is aangepast door de moderator

14 jun 2023, 10:06, B
21

**Qua meedoen kunnen we wel alles, en als we uit eten dan is het gwn dat wij wat meer bestellen. Qua eten dat het een uitzondering was klopt idd, gisteren was ongeveer 2800-3000 calorieën heb ik net geteld:) en het is inderdaad zo gegroeid, ik heb er niks aan gedaan.

*Dit bericht is aangepast door de moderator

14 jun 2023, 11:06, Maxime
22

@Björn B @B Oh ik zie dat een paar berichten verwijderd zijn, zeker omdat ik over mijn vriendin heb verteld dat ze aankomt. Vind ik best stom aangezien ik niemand aanmoedig om aan te komen, antwoord gwn op vragen en vertel haar ervaring, maar oke, dan ga ik er niet zo uitgebreid meer over vertellen. Wel nog antwoord op jou vraag of mijn buikje veel over mijn broek hangt, en het antwoord is best wel veel. In een hele korte broekje zie je soms het broekje niet meer zo goed omdat die dan verborgen is door mijn buikje. Verdere vragen weet ik niet meer, dus als je ze nog een keer kan stellen kan ik ze vast beantwoorden.

15 jun 2023, 10:06, Maxime
23

lleve máxime, fantastisch dat iedereen het zo fijn vind dat je niet met je gewicht zit, maar je bent dus wel 30 kilo te zwaar voor je lengte. Ik zou me daar wel druk over maken en niet uit esthetisch oogpunt maar wat dat met je hart doet.

15 jun 2023, 13:06, T
24

Hey @T ik heb geen gezondheidsproblemen, geen verhoogde suiker of bloeddruk, bij de laatste keer bloedprikken was alles goed in orde. Je hoeft dus geen zorgen over mijn gezondheid te maken, daar zorg ik wel voor!

15 jun 2023, 15:06, Maxime
25

Voor mij is het vooral dat het in de weg zit. Als ik buk zit het in de weg. Als ik een gordel om doe gaat m’n buik er over heen en snijd de gordel om m’n vet. Als ik me was zit m’n buik in de weg. Als ik een shirt aan heb die je de uitlijn van m’n buik. Ik kan het onderste deel van m’n lichaam niet zien door m’n buik. Ik pas niet overal doorheen. Ik kan niet dichtbij een tafel zitten. Mn broek knoop dicht doen is lastig. En zo veel meer dat oncomfortabel is of dat het in de weg zit

Kan ik daar iets tegen doen?

17 jun 2023, 20:06, Sara
26

Hoi Sara,

Ik herken je probleem. Ik ben zelf door eetbuien in korte tijd zo'n 30 kg aangekomen. Ik ging op kamers en dat ging mis. Ik draag zelf veel rokken dan valt het minder op. Ik vind het ook lastig met mezelf scheren. Ik zet dan een krukje onder de douche zodat ik kan zitten en van onder overal goed bij kan.
Met zitten, veters strikken, dingen van de grond rapen enz merk ik het ook. Ik heb terug zitten lezen sn mijn buikomvang is zo'n 20 cm meer dan die van jou en ik ben rond de 1,65 en tussen de 90 en 95 kg.
Ik heb net een eetstoornis behandeling gehad en krijg.nu nog nazorg. Het heeft me echt geholpen. Probeer hulp te zoeken want je wil niet nog zwaarder worden. Ik ben zelf dm1 en moet insuline gebruiken maar in eerste instantie dachten ze dat het DM2 was. Probeer dat echt te voorkomen want als je dat hebt krijg je er nog meer ellende bij

18 jun 2023, 01:06, rachel
27

Hey @sara, ik heb gwn geleerd hoe ik die moeilijkheden kan vermijden: ik ga niet bukken maar een halve squat doen, en dan kan ik het oppakken. Ik kan mijn voeten ook niet heel goed zien, maar ik heb een spiegel he;) Ik pas wel overal doorheen, maar idk, ik ga ook niet door een hek heen ofzo. Door alle deuren pas ik makkelijk, miss pas ik er niet met 2 personen tegelijk, maar dat doe ik ook niet. Ik zit wel dichtbij genoeg bij een tafel om goed te kunnen eten, maar als ik iets wat ver ligt moet pakken dan zit die idd in de weg, maar dan vraag ik of iemand het door kan geven. ****
Dat mijn buik door mijn shirt zichtbaar is vind ik niet erg, het is mijn lichaam wrm moet ik ervoor schamen en hem niet mooi vinden. Dus als je gwn accepteert dat je buik een deel van je lichaam is, en zal ermee tevreden zijn, zal je veel minder last van die problemen hebben. Iedereen is mooi op een andere manier, maar je moet zeker jezelf niet haten door je buik. Dat is veel slechter voor je mentaal en komt sws niet goed of kost je jaren bij de psycholoog.
**** Dit bericht is aangepast door de moderator

18 jun 2023, 08:06, Maxime
28

Oh ik zie dat mijn bericht weer aangepast is, miss omdat ik daar mijn broekmaten heb gezegd. Wel iets eruit opnieuw schrijven, want dat vind ik belangrijk: als een broek jou strak zit haal een grotere broek, er zijn maten voor iedereen, je hoeft niet te strugglen in een veel te kleine broek, niemand hoeft te strugglen.

18 jun 2023, 14:06, Maxime
29

@Maxime dan hangt die buik best wel. Dan is een onderbroek denk ik bijna helemaal niet zichtbaar.
Is je buikomvang veel toegenomen in vergelijking met 2 jaar terug? En wat is je vetpercentage?
Heb je bijvoorbeeld ook last bij attractieparken/zwembaden (glijbanen) dat dat niet past?
Is de gemiddeld hoeveelheid eten die je nu eet ongeveer gelijk met 2 jaar terug aangezien je nu niet veel meer aankomt? Aangezien er ook veel zijn waarbij het eten langzamerhand steeds meer wordt en daardoor jarenlang veel blijven aankomen.
Heb je voor jezelf een max gewicht?
****

**** Dit bericht is aangepast door de moderator

18 jun 2023, 20:06, Björn B
30

Hey @Björn B, ik weet niet meer precies hoeveel mijn buikomvang was 2 jaar geleden, maar ik gok dat het best wel veel is toegenomen. Even op de app gecheckt wat mijn vetpercentage is (app van de weegschaal), en het is ongeveer 43-44%. Ik heb nooit echt last van gehad dat ik ergens niet in pas, ik durf sws niet in achtbanen, en bij glijbanen pas ik er makkelijk in. Ik denk dat ik ongeveer hetzelfde eet, miss iets meer, maar zit al een tijdje op een gewicht plateau. Ik heb geen echt max gewicht, ik ben ook niet actief aan het aankomen, maar ik zal er wss over nadenken als ik over de psychologische grens van 100 kilo zit, met dit tempo duurt het wel een tijdje nog hihi. De andere vragen zie ik niet

18 jun 2023, 21:06, Maxime
31

@maxime, ik heb even terug zitten lezen en vind het knap dat je zo positief met je lichaam omgaat. Fijn ook dat je lichamelijk nog nergens last van hebt. Ben je ook niet bang dat dit gaat gebeuren op jonge leeftijd?

Ik heb op mijn laatste weegbonnetje van de diëtiste gekeken en daar was mijn vetpercentage 48,9%.
Ik vind dat altijd best confronterend als ik de getallen van mezelf zie. Misschien dat ik het daarom gewoon knap vindt dat het jou kennelijk minder doet.

@sara, hoe gaat het met de eetbuien?

19 jun 2023, 22:06, Rachel
32

Nee hoor @Rachel ik ben er niet erg bang voor. Ik eet wel gevarieerd en doe iets aan beweging, ik check alles ook regelmatig voor de zekerheid. Ik heb vandaag voor het experiment geprobeerd om me in te perken, en ik kwam uit op ongeveer 2000 calorieën gegeten, wat vlgns mij gwn normaal is. Dus als er iets gebeurd met mijn gezondheid zet ik het wel voorop, maar ik zorg wel voor mezelf dat het niet gebeurt, natuurlijk voor zover het kan zonder mijn leven verschrikkelijk te maken. Ik heb me wel kunnen inperken, maar het was best moeilijk, ik voelde de vrijheid niet meer die ik had. Ik voel me daar totaal niet prettig bij als ik mezelf moet inperken, gelukkig kon mijn vriendje me nog een beetje blij maken. Maar ik ben echt blij dat ik mezelf heb geaccepteerd en soepel om ga met eten, zo een leven met inperkingen zou ik nooit vrijwillig doen, alleen als het moet voor mijn gezondheid. Morgen wordt dan wss een ontspanningsdag na vandaag want voel me niet helemaal fijn nu door de druk om iets niet eten terwijl ik het wel wil.

19 jun 2023, 22:06, Maxime
33

Hey allemaal even een update: zoals ik had verwacht liep het na een dag minder eten helemaal uit de hand. Ik voelde me altijd hongerig en rot, had ook een beetje last van hoofdpijn. De dag erna had ik dus echt HEEL VEEL gegeten, in een app die ik heb staat dat het iets meer was dan 5k calorieën. De dag erna was ook veel, rond de 4k calorieën. De laatste twee dagen weer terug op mijn normale 3k per dag ongeveer. Het gebeurt eigenlijk altijd bij me dat als ik me inperk voor een tijdje komt dat later erger terug met VEEL meer eten, zie ik niet alleen bij mij maar bij anderen ook. Ik was ook best lui die dagen toen ik veel at(had maar 2 duizend stappen en niks gefietst)dus wss ging het grootste deel naar vet. Ben ook wel wat aangekomen zie ik in mijn weegschaal app, plus een kilo sinds laatste keer wegen, 2 weken geleden, wat echt best veel is in korte tijd als je het vergelijkt met 1,5 kilo in 5 maanden. Maar ja, dat komt door dat experiment met inperken, nog een reden waarom ik niet aan afvallen en diëten begin, wordt alleen maar erger en ik voel me daar naar van. De laatste paar daagjes wel wat meer geprobeerd aan beweging te doen, vandaag en gisteren 10k stappen gehaald! Niet om af te vallen, maar gwn voor mijn gezondheid en spieren. Miss is dat probleem die ik heb met je proberen in te perken en minder te eten waardoor je naar een paar dagen opgeeft en VEEL meer eet dan je normaal zou doen (wat in totaal dus meer eten is dan als je niks zou hebben gedaan) ok bij jou @Sara. Maar ja, het gaat nu wel veel beter, mijn vriendje heeft me een beetje geholpen uit die dip te komen, anders zou het overtollige eten langer duren.

23 jun 2023, 22:06, Maxime
34

Hoi Maxime,

Het schijnt idd heel logisch te zijn, dat als je minder eet je lichaam het daarna in gaat halen. Mijn eetbuien zijn ook zo goed als weg sinds ik me aan de eetlijst houd. Natuurlijk is er ook aan het onderliggende gewerkt maar sws helpt hier regelmatig eten ook. Ik zou ook graag nog afvallen maar ik weet ook dat dit direct tot eetbuien gaat leiden..

Goed dat je de draad weer opgepakt hebt

23 jun 2023, 23:06, Rachel
35

Hi ik heb al lang niet gereageerd. Ik ga mentaal en fysiek niet zo goed op het moment dus heb niet echt energie. Maar ik ben wel weer 3-4 kilo aangekomen in de afgelopen 1-2 weken. Het is ook wel zichtbaar en voelbaar. Kleren weer strakker. Meer rolletjes. Steeds meer overhang. Ik zag ook een foto die iemand had gemaakt waar ik op de achtergrond zat en ik schrok van hoe ver mijn buik over m’n broek stak.

28 jun 2023, 00:06, Sara
36

@Maxime wat rot dat je na die dag minder eten zo’n vervelende ervaring had. Dat bewijst wel dat het voor jou niet werkt om jezelf qua eten in te perken haha. Hoe heeft je vriend je weer uit die dip kunnen krijgen? En hoe ging het bijvoorbeeld vandaag, met eten en bewegen? Hoe ziet dat er nu concreet uit?

29 jun 2023, 20:06, B
37

Hey @B. Hij ging me gwn mentaal ondersteunen, een beetje motivatie, wat leuke dingen gedaan, het was voor mij vooral dat ik zo een klote gevoel had en minder tevreden was met mijn lichaam en daardoor weer meer moest eten waardoor ik nog minder tevreden met me was. Hij heeft me geholpen weer te begrijpen dat mijn lichaam mooi is, soms een beetje intiem hihi. Vandaag ging het weer zoals normaal, heb even voor jou alles opgeteld, kom uit op bijna 3k calorieën eten, qua bewegen zegt mijn apple watch 8k stappen en heb ik heen en weer moeten fietsen, in totaal ongeveer 10 km, was wel moe hihi

29 jun 2023, 22:06, Maxime
38

Hey @Maxime wat fijn dat je een vriend hebt die je daar zo bij kan helpen. Het blijft wel bijzonder dat de onzekerheid bij jou dus nog wel zo dicht onder de oppervlakte zit, terwijl je op andere momenten haast provocerend over straat gaat haha. Kennelijk ga je je dus toch wel weer snel onzeker voelen over je lichaam? Komt het ook daardoor dat je toch zo vaak die weegschaal opstapt?
Dat je van die 8k stappen en zo’n stuk fietsen een beetje moe wordt is natuurlijk helemaal niet gek, zeker niet als je geen topconditie hebt. Als je jezelf onbewust maar niet overbelast en meer gaat bewegen dan je eigenlijk fijn vindt.

*** Dit bericht is aangepast door de moderator

30 jun 2023, 08:06, B
39

Hey @b Wat het vooral is dat ik me vroeger echt heel onzeker voelde over mijn lichaam, en mij zoveel mogelijk probeerde in te perken om af te vallen, had altijd overgewicht. En nu dat het een dag zo was kwamen al die herinneringen, waar ik steeds aan moest denken, en daardoor voelde ik me weer onzeker, is eigenlijk gwn mijn emotionele kant: als ik over iets denk dan gaat het echt diep en kan het me een paar dagen erg raken. Dat is ook wrm ik probeer om anderen te laten zien dat je je lichaam moet lief hebben, ipv steeds boos en verdrietig zijn omdat je niet aan de perfecte rolmodel voldoet die tegenwoordig overal verspreid wordt op social media. Het bewegen was gwn nodig, moest ergens heen hihi.

***Dit bericht is aangepast door de moderator

30 jun 2023, 09:06, Maxime
40

@Maxime Wat goed dat je vooral water en thee drinkt. Veel mensen vergeten dat zeker frisdrank en alcohol sluipenderwijs best wel veel calorieën bevatten. Niet zo’n ramp, maar het telt natuurlijk wel op als 2/3 deel van je eten al minder gezond is haha. Ik vind het echt heel mooi dat je anderen probeert te behoeden voor het onzekere gevoel over een wat voller lichaam. Helemaal mee eens dat dat echt geen reden voor onzekerheid hoeft te zijn. Extra vervelend dus dat op social media steeds maar dezelfde perfecte plaatjes worden gedeeld, die overigens vaak voor de meesten sowieso niet realistisch zijn. Probeer dus zelf ook niet onzeker te zijn!
En logisch, soms moet je gewoon ergens naartoe, maar vaak zijn er ook alternatieven zoals ov, dus dwing jezelf niet koste wat het kost tot het uiterste.

*** Dit bericht is aangepast door de moderator

1 jul 2023, 13:07, B
41

@B ja ik erger me vooral aan dat perfecte plaatje, maakt zoveel mensen onzeker.

***Dit bericht is aangepast door de moderator

1 jul 2023, 15:07, Maxime
42

@Maxime heel goed dat je dat stereotype wil bestrijden. Maar zou dat beeld echt nog bestaan? Volgens mij geldt voor veruit de meeste jongeren met een vetlaagje dat het simpelweg komt door te veel en te vaak ongezondere dingen eten/drinken en niet genoeg bewegen, maar niet door alleen maar ongezond eten en helemaal niet bewegen. Ik zou willen dat niemand zich opgejaagd zou voelen om maar aan de op social media verspreidde beweegnormen te voldoen.

*Dit bericht is aangepast door de moderator

2 jul 2023, 09:07, B
43

Hey @B ja wat je zegt klopt, maar soms zijn er nog steeds mensen (vaak 50+) die mij aanspreken en zeggen “ga nou eens afvallen, lig niet alleen maar op je bank” of “ik zou geen ijsje nemen, jij hebt al zeker 10 bigmacs en 3 kilo ijs gegeten”. Ik negeer het, maar het is er nog.

*Dit bericht is aangepast door de moderator

2 jul 2023, 10:07, Maxime

Reageer

Dit topic is gesloten voor verdere reacties, mocht je hierover vragen hebben dan kun je contact opnemen met de coordinator.