Afvallen 13 jaar

Hey,
Ik ben net 13, 162cm en weeg 62.
Vorig jaar woog ik 65 en sindsdien heb ik geprobeerd af te vallen. Dit is een beetje gelukt maar gaat te langzaam vind ik. Hebben jullie nog tips om op een gezonde manier snel af te vallen?

28 jul 2020, Anoniem


Reacties

plaats reactie
1

Goed zo dat je ermee bezig bent en dat het je zelfs al is gelukt om een beetje af te vallen! Trots op zijn! Doen vele je niet na, zeker niet op jouw leeftijd!

Ervan uitgaande dat je een meisje bent, pak je waarschijnlijk komend jaar nog je laatste restje groei. Groeien is by far de makkelijkste manier van slanker worden: een langer lichaam met hetzelfde gewicht is slanker per centimeter. Je kan dus centimeters kwijtraken, zonder af te vallen. In dat licht is het behouden van je huidige gewicht het komend jaar, véél belangrijker dan echt afvallen.

Zaak is om je groei te maximaliseren, zolang deze er nog is: je kan groeien tot een jaar nadat je voor het eerst ongesteld bent geweest. Daarna sluiten je groeischijven en kan je dus sowieso niet meer in de lengte groeien.

Je lengtegroei stimuleren doe je door veel magere eiwitten en veel groente te eten. Deze producten moet je dus juist veel (blijven) eten, juist dus als je slanker wil worden. Hier dus beslist niet op bezuinigen! Verder is veel en goed slapen belangrijk: je groeit in je slaap.

Uiteraard kan je streng (blijven) letten op de inname van je extra's, zoals: koek, snoep, chips, cake, taart, ijs, vla, vruchtenyoghurt, chocomousse, vruchtenkwark, alle producten die van bloem uit graan zijn gemaakt (het meeste brood en de meeste broodproducten, de meeste ontbijtgranen, ontbijtkoek, de meeste kant-en-klare pannenkoeken en poffertjes, de meeste crackers, beschuit, pizza's, de meeste quiches, de meeste pastaproducten, etc.), alles uit de frituur, alle suikerrijke sauzen, alle kant-en-klare vloeibare calorieën (de norm is gewoon water drinken!), alle gepaneerde producten en al het zoete broodbeleg (ook jam en honing!), oftewel 85% van het Nederlandse supermarktaanbod. Al deze producten geven je alleen maar loze energie en geen of heel weinig voedingsstoffen en zijn dus extra's. Extra's zijn bedoeld om op speciale momenten samen écht van te genieten, niet om ze dagelijks of heel vaak 'uit gewoonte' weg te eten. Maak van het eten van extra's dus iets speciaals, waar je dus ook naar uit kan kijken. Als je extra's niet op deze manier gebruikt, is het alleen maar functieloze dikmakende ongezonde troep die je geluk en je eigenwaarde ondermijnen!

Leer jezelf aan om maaltijden zelf te (gaan) maken, i.p.v. een kant-en-klare dikmakende klodder suikerrijke rommel op een fabrieksboterham die gemaakt is van bloem uit graan (want dit is het goedkoopst: volkorenmeel is een veel duurder ingrediënt), 'als gewoonte' weg te eten.

Maak het je gewoonte om te ontbijten met groente en eiwitten. Bijv. door te ontbijten met een salade, boerenomelet of zelfgemaakte smoothie. Uiteraard kan je deze gerechten al van te voren maken (meal preppen), zodat je 's ochtends alleen maar hoeft te pakken en misschien nog even hoeft op te warmen. Als je nog niet zo ervaren bent in het maken van dit soort gerechten, probeer dan je ouders enthousiast te krijgen om je te helpen met het maken van deze gerechten.
Succes!

28 jul 2020, 21:07, Timo
2

Beste Anoniem, te snel afvallen is roofbouw op je gezondheid, van te weinig eten kan je juist aankomen. Max 1 kilo per week, meer is ongezond en vraag je omgeving voor hulp. Tip 1 Eet van kleine borden.
Tip 2 Wordt vegetarier(gezond eten moet je wel)
Tip 3 Voeg geen suiker en zout aan eten toe.
Tip 4 stress,beweging, slaap,genen,hormonen en medicijnen hebben invloed op je gewicht.
Tip 5 Neem de tijd voor je eten en kauw goed op je eten en eet zonder telefoon of computer enz.
Tip 6 Eet niet je chips uit de zak maar in een bakje zo zit je sneller vol.
Tip 7 Beloon jezelf bij vooruitgang(geen eten)
Tip 8 Hang een motivatielijst boven je Bed.
Tip 9 Slaap met donkere gordijnen en slaap niet met een nachtlampje.
Tip 10 Drink 1.5 liter water per dag, vaak heb je dorst in plaats van honger.
Tip 11 Eet pittig
Tip 12 sport elke dag een uur per dag.
Tip 13 Bij een eetbui leid jezelf af.
Tip 14 Maak een eetschema.
Tip 15 Eet samen met anderen.
Tip 16 Zoek een afvalbuddy
succes zeg maar als je meer tips wilt.

29 jul 2020, 15:07, Juliatje.

Reageer

Wil je een bericht ontvangen als er een nieuwe reactie is?
Login of registreer