2 kilo aankomen HELP ONDERGEWICHT

Hoi allemaal,
Ik heb ondergewicht en daar wil ik graag van afkomen. Ik ben 14 jaar, 165 cm lang en ik weeg 44 kg. Ik moet 46 kg wegen om geen ondergewicht meer te hebben. Ik weet alleen niet zo goed hoe ik gezond kan aankomen. Ik probeer meer te eten, maar het lijkt of ik niet aankom. Ik wil graag een normaal gewicht hebben, omdat ik iets voller wil zijn omdat ik mezelf dun niet heel mooi vind. En ik wil graag ook wat grotere borsten, want nu heb ik AA en volgens mij komt dat ook een beetje doordat ik dun ben.
Heeft iemand tips hoe ik gezond kan aankomen?
Alvast bedankt!
Xx
Anoniem

21 apr 2019, Anoniem


Reacties

plaats reactie
1

Beste anoniem, bmi zegt niet alles, zelf zegt je vetverdeling meer want de een is wat gespierder dan de ander.Veder kan afkomst ook een rol spelen in de bmi want sommige mensen uit andere landen hebben andere grenswaardes. Ben je ook voor aankomen naar een arts geweest? Want het kan ook een medische reden zijn dat je dun bent,kan in je genen zitten,door depressie,of door medicijnen,hoog metabolisme,teveel sporten,of door stress komen bijvoorbeeld. Zelf zijn er ook een boel mensen die 'gezond' dun kunnen zijn. Maar meer eten is niet altijd de oplossing, want als je een hoog metabolisme hebt bijvoorbeeld dan gaat het wat moeilijker. Maar hier wat tips voor aankomen
Tip 1 Vraag je omgeving om hulp.
Tip 2 Ga geen junkfood eten om aan te komen maar eet gezond voedsel.
Tip 3 Probeer zoveel mogelijk verschillende dingen te eten.
Tip 4 Maak een eetplan.
Tip 5 Doe aankomen in stapjes.
Tip 6 Heb geduld.
Tip 7 Probeer goed en rustig op je eten te kauwen zo voorkom je dat je misselijk word.
Tip8 Amandelschaafsel bovenop graan of yoghurt, zonnebloem- of chiazaden op een salade, of notenboter op volkoren brood zijn dingen die je kan doen bijvoorbeeld om je eten meer kcal te geven.
Tip 9 Eet meerdere kleine maaltijden op een dag.
Tip 10 Eet zoveel mogelijk uit de schijf van vijf
Tip 11 Probeer eens om gezonde fruit-eiwit-koolhydraat shakes te maken om zo meer kcal binnen te krijgen.Succes zeg maar als je meer advies wilt.

22 apr 2019, 07:04, juliatje.
2

Op proud2bme staan verschillende aankom eetlijsten inclusief variaties. Je kunt voor een tijdje zo'n lijst volgen, en als je dan nog niet aangekomen bent kun je nog een ophoging doen x

22 apr 2019, 17:04, Vis
3

Thnx voor de tips. @juliatje , ja het zit wel een beetje in de genen mijn moeder is ook dun. Ik ben half Surinaams maar ik weet niet over daar mensen andere grenswaardes hebben

23 apr 2019, 21:04, Anoniem
4

Bedankt, zelf wonen er in Suriname veel verschillende volken, zelf hebben Surinamse hindoestanenen, creolen en surinaamse aziaten een andere lichaamsbouw. Dan is een bmi van 23 hoger al ongezond. Van de rest van de volken is er niks bekend. Toevallig ben ik een kwart Surinaams

24 apr 2019, 08:04, juliatje.
5

Heey!
Ik moet ook aankomen en ben ook 165 en woog 43 kilo. Ik moet naar de 50 toe om voor mij gezond te zijn. Als je 46kilo weegt heb je nog steeds ondergewicht en je zegt hier wel dat je graag wilt aankomen, maar is dat in feite echt zo? Onderzoek dat eerst eens. Vermijd je geen koekjes of neem je niet af en toe maar een boterham minder? Je valt niet zomaar af op je 14de. En 46 is ook te weinig, dus dat je het maar weet.
. Om aan te komen moet ik ‘s ochtends 4 boterhammen eten (met lekker veel hagelslag) dan een tussendoortje (verschilt per dag) dan 5 boterhammen (met kaas en vlees enzo) dan twee tussendoortjes (meestal crackers met kaas ofzo en yoghurt met fruit, maar ik neem altijd nog een koekje erbij😋) en dan avondeten (ik schep meestal twee keer op) en dan een bak yoghurt/kwark met fruit en nig een koekje.
Hier kwam ik in het begin van aan, maar nu niet meer. Ik beweeg niet.
Succes!

4 mei 2019, 08:05, Lala34

Reageer

Dit topic is gesloten voor verdere reacties, mocht je hierover vragen hebben dan kun je contact opnemen met de coordinator.